Зимен спининг...на толстолоб

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
enterprise
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Зимен спининг...на толстолоб

Мнение от enterprise »

Прекрасен зимен ден -лято е!На 15 януари въртях воблери по къс ръкав.Целта-бяла риба.Резултат-никакъв,воблери,силикони,ратлини-нъцки-не гони.5 часа и половина въртях-упорит и тъп-може би щях да се ядосам,но деня бе летен-настроението чудесно .Изведнъж -рязък удар -пръчката се огъна ,почна да се тресе-след минути на 2 метра от брега един мустакатко-сомче около 2-2,5 кг-що гони по средата на януари-незнам.И тук е време за лошата новина-закачен много леко на куката на едната тройка на воблера,в ъгъла на устата-виждам го от една скала -па вземи кепа,па съм сам,па да не падне телефона във водата,да нагазя ли-в ледена вода на дълбочина метър и половина и хайде чао.Срещнаха ни се погледите за миг -настроение у мен -прекрасно-та това е риболова ,не винаги печелиш.Малко почивка и хвърлям пак -веднъж-и хоп рязък тигел и аванса засвири -веднага се сетих-закачих толстолоб-пръчка ABU GARCIA 2,70м, 20-40 гр ,влакно дайва 0,22 ,вързано директно на воблер -отсреща -грозна,мощна подводница,закачена не за устата си.Борба -30 мин -леле толкова ли е трудно на търмъкчиите ,че нали трябва да я боли уж...след половин час за първи път го видях - за секунди излезе на повърхността -моя воблер закачен за гръбната му перка -с едната тройка-сигурно там не боли толкова ,колкото ,ако беше за червата(да не дава Господ),НИКАКВА КРЪВ,никаква болка -не идва на повече от 10 метра до брега-още 50 мин борба,мощен е -а аз съм с 0,22 ,воблера му играе отгоре ,още 10 мин -и след 90 мин животното се предаде -буквално,легна странично и го хванах за устата -това беше.Закачен за 2 куки на тройката ,в гръбната перка -по средата.
Изображение
Изображение

8 ,150 кг-осмица,аз лично се радвам,борбата беше жестока,успях да я овладея с това влакно,с тази пръчка.Макар,че е случайност ,мисля ,че заслужавах адреналина и кефа.ЗА хората,които могат да си помислят лоши работи за мен-нали не мислите ,че бих търмъчил с тази пръчка,с това влакно !
Ако решите,че случката не е истински риболов и не форумо приятна-няма да се разсърдя,ако я изтриете...просто така се случи.
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зимен спининг...на толстолоб

Мнение от shefa »

Ее, браво. Много добър излет си направил.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Леле майкооооооо...спинингисти :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Колега, според мен скоро не ти се ходи на спининг, нали? :lol:
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Супер, колега ! Късмета си е късмет, дай боже всеки му такъв като твоя :D
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Браво колега, страхотен улов.Голям адреналин е било, а в риболова и в живота малко късмет не е излишен.Ама интересно що чини този толуп в тази малка река.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
enterprise
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от enterprise »

shtilio написа:Браво колега, страхотен улов.Голям адреналин е било, а в риболова и в живота малко късмет не е излишен.Ама интересно що чини този толуп в тази малка река.
ръкав на язовир е ...затова изглежда така,а и малко ракурса на фотографа куца-водата от бряг до бряг зад мен е към 50 метра...а и няма много вода...бе идеално за търмъчене :lol:
Последно промяна от enterprise на Съб Яну 15, 2011 4:48 pm, променено общо 1 път.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Дай боже , всеки му такъв късмет !
Браво колега !
Върл Shimano фен!
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

Колега, тая слука ще ти държи топло поне до истинското лято :D . Браво, страхотна тръпка е било :smt038 :smt038 :smt038 . И няма какво да се притесняваш, това не е единствения случай на закачен толстолоб с воблер :wink: .
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Мнение от assv »

Миналата зима и аз така случаино закачих един....беше около 3 кг,но и такъма ми беше по- слаб от твоя : пръчката Focus Alivio-10-30гр.,и влакно 0.18 ....голяма борба беше
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

enterprise написа:пръчка ABU GARCIA 2,70м, 20-40 гр

8 ,150 кг-осмица,аз лично се радвам,борбата беше жестока,успях да я овладея с това влакно,с тази пръчка.Макар,че е случайност
Ич ней случайност батко, те толупчетата си го харесват тоя такъм, на същото пръчле Абу , ( 2.10м, акция 10-30, влакно П.П. 10 либри) един такъв убавец десетичка ме навести преди време, голямо разхождане падна докато го извадя, тъ се сещам какъв кеф ти е било и как ти е треперила ръчичката докато го вадиш!
Бравоз! 8)
п.п. от дъното го загреба нали? :wink:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Браво за слуката и майсторлъка.Тука на ез.Загорка доста толупи се извадиха на джиг ама и мноо канапи се "намотаха".Успех1
Изображение
Където качеството е от значение!
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Поздравления за улова, толстолобите напоследак, почнаха се на спининг да се ловят :D
пп по мои наблюдения такъма ти си е супер за такива рибоци( имаше една тема с подобна риба на ултра лайт)
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Голяма трьпка е било. :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Браво колега! Преди години на Овчарица ,и аз имах подобна слука на воблер ! Голям кеф си си направил !
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Еххее просто супер излет.Браво :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”