Влакно за болонеза

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Влакно за болонеза

Мнение от lfc_boy »

Много зависи кой с каква болонеза лови ,какви риби и какви емоции търси от риболова. :D
Аз ползвам 0.16 мм,но ловя на Дунава.Там често има изненади.
Above us only sky
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Изненадите са едно на ръка, усукването на влакното и оплитанията са второ....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

И аз съм на мнение,че за боло от 6м нагоре по-тънко основно влакно от 0.14мм е излишно . За Дунав де.
Изображение
ivanminkov1981
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanminkov1981 »

Спор със диаметъра на влакното винаги ще има!
Сам човек трябва да прецени на мястото кадето ще лови какви риби и с каква големина има и капризни ли са или не и тогава да прави монтажа!
За риби до към 300/400 гр. и аз ползвам основно 0.12/0.14 , но примерно за скобар на Струма ползвам 0.16/0.18 все пак там не рядко се вадят риби над килограм ;)
Винаги трябва да се избере най финното влакно,но съобразено спрямо рибите които ще ловим ;)
Изображение
NO PAIN,NO GAME!
Аватар
gunis
новобранец
новобранец

Мнение от gunis »

Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Аз ползвам ето това:
SUPER ELITE T1 CAMO CAST 150m 0.148Ловя с боло 6 м. Шарани и скобар влакно има добър кастинг и няма голяма разстегливост.Много е яко и държи на възел.
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

simo72 написа:Тубертини топ скореер , и Колмик фендрел- розовото !
Аз специално , рядко ползвам по- дебело от 0.12 , ама всеки си знае неговото :wink: !
:smt023
И аз съм на колмик 0.12, ама Power или X5000, че са прозрачни. Тва розовото все му се чудя...Сигурно не съм прав, щото я виж Кърцата с тва ярко червено и пак си ги пердаши, ама като видя оцветено влакно...
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

И аз съм на колмик и по-дебело влакно от 14 не съм сложил.Това розовото обаче не съм ползвал , ще взема да опитам..
Христо - наслука на всички
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

tiktak написа:Тва розовото все му се чудя...
Розово е на ролката и на шпулата. Потопи го във водата :wink:
sloncho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sloncho »

Имаш предвид, че във водата светлината се пречупава и влакното става с неутрален цвят.
mitko__05
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko__05 »

Аз миналата седмица си взех това http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 76705647ad за болото.Досега не съм го ползвал и нямам отзиви за него иначе ползвам предимно влакната на фокус от сичките съм доволен с изкючение на едно което беше в оранжава кутия (не се сещам как се казваше точно) защото се оказа адски аразтегливо.До колкото цвета на влакното смятам, че дори за риболов на плувка е по добре да е по ярко защото рибите като го гледат от долу на горе то се слива с ярката светлина на повърхността а за дъно обратното :lol: а ве с две думи на принципа на окраската на рибите ярки кореми и тъмни гърбове...
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

sloncho написа:Имаш предвид, че във водата светлината се пречупава и влакното става с неутрален цвят.
Имам предвид, че ние го гледаме навито, на слоеве, а във водата е съвсем различно. Според мен за болонеза си трябва непотъващо или бавно потъващо влакно, с цвят или неутрален или близък до този на реката /което е трудна работа/.
Аз лично ползвам 0,16 и ще се обоснова защо - първо на река целя скобар, второ ловя с повод 0,12 и ако ми е тънко и основното влакно при закачка ще се къса всичко! Не ползвам поводи 0,10 или 0,08 защото скобара е борбена риба, с твърда уста и силен старт при засичане. Ако се ловят мрени или други дребни риби може и по-тънки поводи. Другото е, че при 6 метра болонеза и основно 0,12 аз лично ще се чувствам несигурен в основното влакно при постоянните подсечки, защото амплитудата на върха на въдицата е голяма. Едно по-дебело влакно по-лесно може да обере напъна чрез разтягане и да понесе евентуални деформации без да се отслаби, отколкото тънкото влакно!
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Кърцата написа:От година и половина ползвам само това:
Изображение
От доста време и аз съм само с него.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

kozeboy написа:Само от спортен интерес - 0,12 за основно с 6 м боло на река ли ползвате?????
Аз ловя с петица , и повод не слагам. Линиите ми са винаги с дирекно връзване ! :wink:
Още ено влакно ще препоръчам - Престън пауър лайн !
Върл Shimano фен!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

gogen написа:Изображение
И аз мисля да го изпробвам Пауър Лайн.

Поздрави!
Нема да сгрешиш ! Това е може би най-якото влакно което съм ползвал. Миналата година на Марица , изкарах амур 5.800 в течението с 0.14 :wink: !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Аз също съм с 5-ца боло и на едната шпула съм с влакно 0.16 на Кралусо(безцветно)за Марица,а на другата 0.12 мачово,потъващо за затворени водоеми и дребна риба.При вятър и лоши атмосверни условия си ловкам всякакъв дребосък на стационарен лек ваглер и повод 0.08-0.10 :D .Ще кажете,че за такъв риболов си има мачове :wink:,но на 4,20м.не е удобно да фиксираш ваглера на 4м.например.Извинявам се,че малко се отклоних от темата :oops:
Дава ли? И дава и взема.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”