Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери за кефал
Koлега, много правилно е заключението ти, че важно е движението на воблера, но замислял ли си се, че "играта" в по-голяма степен зависи от правилно подбраната пръчка и влакно, отколкото от примамката сама по себе си? В известна степен това се отнася и за далечината на замятане...къца - кълве написа:Като цвят е добре.Според мен е малък.Не може да се хвърля далече и не може да се хване добра игра.За добрия резултат най - важно е движението на воблера.boreca написа:...
Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dedeff
- разбира нещата
На 99 процента Мунчо ти каза какво пее радиото.Воблера е малък и си иска финния такъм.Ако ти е делбел конеца,прът с голяма акция,по-тежък вирбел,това са неща които трябва да се съчетават като M+F.Поздрави.Мунчо написа:Koлега, много правилно е заключението ти, че важно е движението на воблера, но замислял ли си се, че "играта" в по-голяма степен зависи от правилно подбраната пръчка и влакно, отколкото от примамката сама по себе си? В известна степен това се отнася и за далечината на замятане...къца - кълве написа:Като цвят е добре.Според мен е малък.Не може да се хвърля далече и не може да се хване добра игра.За добрия резултат най - важно е движението на воблера.boreca написа:...
Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Без жени можем,без риболов не можем!
-
- вече хвърля и на тежко
Goldy си работят много добре, още на 2-ри се записахме и двамата с братми с голдита - оранжев и червен цвят.maranzika написа:...А за този сезон ти трябват малки воблери и то не топчести,а по-удължени.Но като начало започвай с Голди.
Аз пък такива харесвам, малки. Ловят си без проблем и малки и големи кефали, стига да можеш да му докараш играта...boreca написа: Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
А за да можеш да му "докараш играта", трябва да ползваш правилно подбрани (не непременно скъпи!) такъми. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
След изчитане на цялата тема, си купих 10-15 воблер от ''най-уловистите'', тестовете започват след няколко месеца, благодаря на всички споделили опит.. 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- къца - кълве
- сериозен играч
На голямия воблер играта е добра и с дебела сртуна може да понесе голяма кука лови голями и малки кефали,малките и без това пускаме.Е не чак толко голями воблери 4 см. - 4,5 см 4 и 4,4 гр. Признавам си,че бързам при ваденето и поради тази причина имам доста откъснати.nabeden ribar написа:Goldy си работят много добре, още на 2-ри се записахме и двамата с братми с голдита - оранжев и червен цвят.maranzika написа:...А за този сезон ти трябват малки воблери и то не топчести,а по-удължени.Но като начало започвай с Голди.Аз пък такива харесвам, малки. Ловят си без проблем и малки и големи кефали, стига да можеш да му докараш играта...boreca написа: Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Мнението е уеко модерирано с цел да не оставя привкус за автореклама
П.И.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Къца , не е тук мястото да си рекламираш воблерите за продан !
Ако искаш сподели с нас за тях ,покажи ги ,но недей го обрща на битак. Темата има друга цел ..
Ако искаш сподели с нас за тях ,покажи ги ,но недей го обрща на битак. Темата има друга цел ..

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Прав е Сандьо в случаят . Нищо против да се снимат воблерите и да се покаже как се представят но ако се търси основно начин за продажба на съответна продукция то си има начин да се пусне съответната платена реклама след свързване с администратора . При последвал опит за нерегламентирана автореклама след това ми предупреждение ще си се носят съответните санкции и тъй !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- къца - кълве
- сериозен играч
Нямам нужда от реклама.Ще се обадя през лятото с клип при лов.До тогава чао! Не обичам студа зава не ходя сега за риба.sandista написа:Къца , не е тук мястото да си рекламираш воблерите за продан !
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе то лятото се лови лесно. Истинските воблери вадят трудни риби зимата , началото на пролетта и тн
Дай да ги видим сега ?
Днес доста ги помъчих клендаците на малки( ама много малки) клатушки - тц. На малки воблерчета - пак тцТ. За втори път ( на различна река) не виждам каквато и да е риба в продължение на няколко километра. Дали не са по подмолите ?

Днес доста ги помъчих клендаците на малки( ама много малки) клатушки - тц. На малки воблерчета - пак тцТ. За втори път ( на различна река) не виждам каквато и да е риба в продължение на няколко километра. Дали не са по подмолите ?

Здравейте, колеги!
Някой от Вас ползвал ли е воблери на фирмата W-Water?
Става въпрос конкретно за този модел - Baby cima!
Моля Ви, ако някой има наблюдения, нека да ги сподели!
Прилагам и едно фото, за да се види за какво става дума:

Поздрави и наслука!

Някой от Вас ползвал ли е воблери на фирмата W-Water?
Става въпрос конкретно за този модел - Baby cima!
Моля Ви, ако някой има наблюдения, нека да ги сподели!
Прилагам и едно фото, за да се види за какво става дума:

Поздрави и наслука!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
-
- вече хвърля и на тежко
Тц.sandista написа: За втори път ( на различна река) не виждам каквато и да е риба в продължение на няколко километра. Дали не са по подмолите ?
Това е от вчера, голди вибромакс, 2,8см жълто.

- maranzika
- сериозен играч
Ей 2 снежни кефала на Зури 33-ка.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Майстор си и това е !
Утре и аз ако не ме боли много главата ще ги пробвам клендаците
Замислил съм малко хитринки ..

Утре и аз ако не ме боли много главата ще ги пробвам клендаците