Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Слънце пече, скобаро обиден!
Слънце пече, скобаро обиден!
Те и днес едно слънце изплющяло над Пирин, грам не е за работа
Прегледах сутрешната поща, изпих кафето и започна да ме човърка - дава или не дава долу на ряката?!? Този въпрос не веднъж ме е карал да не спя и да се въртя по цяла нощ!
Дет се вика - да мисля, колко да мисля...пали гаси и 14.00 ч бях на Симитли.
Нищо, че беше понеделник, на Канала имаше доста хора и минах откъм острова. Тъкмо разтоварвам и гледам отсреща седнал си лови моят добър стар риболовен приятел Кире Дзверо от Симитли
Викам - Кире, ти ли си бе брат? И се почнаа лакардиите. Съседът му обаче ме изтърпя да заметна точно 2 пъти и се разрева - защо съм бил изплашил скобарите, видиш ли???
Викам айде няма да спорим и заобиколих и седнах до Кирето да си бъбрим за качеството на местната рикия, недвижимите имоти и други глобални въпроси!
Скобаро обаче не бара - водата ниска и бистра, мъка мъка...
След голямото наводнение на Острова се е появил специален навес, който все повече заприличва на кръчма. Естествено са го построили местните риболовци-безделници, които културно идват сутрин - ловят, пият ракия, спят там, става ловят още малко и си тръгват в късния следобед
След дълги разисквания установихме, че скобаро е обиден днес! Ловяха се много редки риби, предимно дребни, но имаше и няколко добри бройки!
Те и ква я свърших след като имах едно здраво късане...така е като ловиш с 0,10 повод
Морунаж /казват, че наводнението го отнесло в Гърция.../

И две малки скоби

...закачена отстрани

Аз си върнах обратно рибите, но не и местните - всичко се вадеше на гърди и директно в торбата...
Айде, па другио път па!

Прегледах сутрешната поща, изпих кафето и започна да ме човърка - дава или не дава долу на ряката?!? Този въпрос не веднъж ме е карал да не спя и да се въртя по цяла нощ!
Дет се вика - да мисля, колко да мисля...пали гаси и 14.00 ч бях на Симитли.
Нищо, че беше понеделник, на Канала имаше доста хора и минах откъм острова. Тъкмо разтоварвам и гледам отсреща седнал си лови моят добър стар риболовен приятел Кире Дзверо от Симитли

Викам айде няма да спорим и заобиколих и седнах до Кирето да си бъбрим за качеството на местната рикия, недвижимите имоти и други глобални въпроси!

Скобаро обаче не бара - водата ниска и бистра, мъка мъка...
След голямото наводнение на Острова се е появил специален навес, който все повече заприличва на кръчма. Естествено са го построили местните риболовци-безделници, които културно идват сутрин - ловят, пият ракия, спят там, става ловят още малко и си тръгват в късния следобед

След дълги разисквания установихме, че скобаро е обиден днес! Ловяха се много редки риби, предимно дребни, но имаше и няколко добри бройки!
Те и ква я свърших след като имах едно здраво късане...така е като ловиш с 0,10 повод
Морунаж /казват, че наводнението го отнесло в Гърция.../

И две малки скоби

...закачена отстрани

Аз си върнах обратно рибите, но не и местните - всичко се вадеше на гърди и директно в торбата...
Айде, па другио път па!
-
- ще става разбирач
Re: Слънце пече, скобаро обиден!
Хубав риболов си спретнал колега
,другият път повече и по-големи риби да снимаш
.

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Картинката е позната- на Бело Поле до Благоевград миналата седмица вадиха по 25-30 кг. скобар(риби по килограм, килограм и половина) и всичко се пълни по торбите. Това лято ще ловим "дръжки", като вадят толкова риба и никой не връща - ама гладни, гладни...kozeboy написа:.....Аз си върнах обратно рибите, но не и местните - всичко се вадеше на гърди и директно в торбата...
Айде, па другио път па!

-
- сериозен играч
Прекрасен излет 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Щом си бил до рЯката и си фанал рибета, значи е добре !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- MITKO70
- кандидат преподавател
Екстра е колега ,пак си направил излета ,а някоя риба
За навеса на острова даваха по БНТ Сат ,рибарското предаване,направили са го рибари от Симитли ,няма лошо.

Всичко може,но не всеки го можe.

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
bat`venci написа:Хубав риболов си спретнал колега,другият път повече и по-големи риби да снимаш
.

-
- сериозен играч
- Бисо
- сериозен играч
По целата Река вчера беха обидени рибките,не само на тебе... 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- научил се да хвърля
Един път повечко слука други път по малко.Важното е да се ходи.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.