Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

леден старт...скобарска сага!
Re: леден старт...скобарска сага!
и за да завърша-да ги забраняват!!гласувам с 2 ръце "за"...като сме такива издънки....sashoart написа:въпреки всичко другият път ще разкажа повеча за зажранката кото е 50 про. в този риболов ...за тези които искат да научат нещо..а за другите-да не долавям завист!?!..e със сигурност няма да ви светкам за сега..след тея приказки....
фен клуб-скобар
-
- кандидат преподавател
Много правилно си разбралindzaghi написа:И така колеги-къде е истината?До преди няколко дни падна голямо анатемосване на тройкаджиите,а сега се оказва,че е изкуство да се лови "на малка тройка",ако съм разбрал правилно!

Този метод , няма нищо общо с тъй нареченото косене и дарак.
Доста опит се иска , и майсторлък , да накараш рибата да лапне тройката. Вервай ми !

Върл Shimano фен!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
simo72 написа:Много правилно си разбралindzaghi написа:И така колеги-къде е истината?До преди няколко дни падна голямо анатемосване на тройкаджиите,а сега се оказва,че е изкуство да се лови "на малка тройка",ако съм разбрал правилно!!
Доста опит се иска , и майсторлък , да накараш рибата да лапне тройката. Вервай ми !
така е подкрепям симо,наистина се иска доста майсторлък,аз съм пробвал и не мога нещо да и хвана цаката,докато до мен колегите ги попукаха,и наистина рибите са налапали троиките,то по вашта логика и риболова на блесна е бракониерски,нали и там има трийки и то ммного по големи от тези за скобара,а воблерите,,,по голяма е вредата от токаджиите и
мрежарите,а като забранят нека да го забранят тогава друго,браво момче добър риболов и много хъбави трофейни скобари ---отличен 6

Страхотен риболов! Невероятни скобари, браво.
Аз пък ще ти кажа ЕВАЛА сашоарт, не виждам нищо бракониерско в използвания от теб метод на риболов, рибите не са целите в кръв и надрани, така че .. 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
оффф..и последно че ми се изтриха пръстите днеска..ма то беше ясно още като поствах!..
исках да сподела един куриоз който ми се случи преди 2 седмици..много показателен и точно по темата....простo пак беше много студено,рибата апатична към белия...така или иначе единствената риба която хванах на единична кука беше...ЗА КОРЕМА(кука N14)...в последствие когато сложи примамката с тройка нямаше риба извън устата..много често скобара се пуска да я преследва което се изразява в това ,че плувката продължава по течението със същата сорост като през това време регисрира яко помпане-ето ТОВА е доказателство...за вас де!
а пък белият червей изпълнява и превантивна функция против инциденти,освен като стръв..просто така се образува обемиста и ясно видима стръв на която рибата прави път когато не я иска,за разлика от голата тройка...и т.н и т.н...а от обща култура:вГермания практикуват целенасочеH улов на скоbар със стример с метална глава..тази риба ИМА афинитет към лъскави примамки и въобще към изкуствени..дори в българия не рядко се сучва да удари на блесна или дори на мухарка!!...трябва да се забрани рболова с ГОЛА тройка всъщност..но както казах-да забраняват
като не можем да се контролираме!!

исках да сподела един куриоз който ми се случи преди 2 седмици..много показателен и точно по темата....простo пак беше много студено,рибата апатична към белия...така или иначе единствената риба която хванах на единична кука беше...ЗА КОРЕМА(кука N14)...в последствие когато сложи примамката с тройка нямаше риба извън устата..много често скобара се пуска да я преследва което се изразява в това ,че плувката продължава по течението със същата сорост като през това време регисрира яко помпане-ето ТОВА е доказателство...за вас де!
а пък белият червей изпълнява и превантивна функция против инциденти,освен като стръв..просто така се образува обемиста и ясно видима стръв на която рибата прави път когато не я иска,за разлика от голата тройка...и т.н и т.н...а от обща култура:вГермания практикуват целенасочеH улов на скоbар със стример с метална глава..тази риба ИМА афинитет към лъскави примамки и въобще към изкуствени..дори в българия не рядко се сучва да удари на блесна или дори на мухарка!!...трябва да се забрани рболова с ГОЛА тройка всъщност..но както казах-да забраняват

фен клуб-скобар
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Сашо,
Не се ядосвай, няма как да им го обясниш!
Трябва да си ловил на малка тройка със сланинка, на малка тройка с бял, на малка тройка без нищо и да хванеш всички риби за устата - е чак тогава ти лично си убеден, че не си "търмъкчия", но "теоретиците" пак са безмилостни.
Приеми го като неизбежно и си лови твоите риби. Тези на снимките са много яки
!
Не се ядосвай, няма как да им го обясниш!
Трябва да си ловил на малка тройка със сланинка, на малка тройка с бял, на малка тройка без нищо и да хванеш всички риби за устата - е чак тогава ти лично си убеден, че не си "търмъкчия", но "теоретиците" пак са безмилостни.
Приеми го като неизбежно и си лови твоите риби. Тези на снимките са много яки

За посладно съм ловил скобари преди 3-4г.на тройка.Тъй като не искаше да взима на нищо друго,сложих тройка и вервай ми всичките риби,които хванах,бяха налапали тройката по устав.Но нали разбирате,че въпроса е принципен.Аз си правя труда да пиша по тоя въпрос,защото върви доста голяма полемика.Целта е да се стигне до някакво решение от което всички да са удовлетворени /ако е възможно/.simo72 написа:Много правилно си разбралindzaghi написа:И така колеги-къде е истината?До преди няколко дни падна голямо анатемосване на тройкаджиите,а сега се оказва,че е изкуство да се лови "на малка тройка",ако съм разбрал правилно!!
indzaghi написа:За посладно съм ловил скобари преди 3-4г.на тройка.Тъй като не искаше да взима на нищо друго,сложих тройка и вервай ми всичките риби,които хванах,бяха налапали тройката по устав.Но нали разбирате,че въпроса е принципен.Аз си правя труда да пиша по тоя въпрос,защото върви доста голяма полемика.Целта е да се стигне до някакво решение от което всички да са удовлетворени /ако е възможно/.simo72 написа:Много правилно си разбралindzaghi написа:И така колеги-къде е истината?До преди няколко дни падна голямо анатемосване на тройкаджиите,а сега се оказва,че е изкуство да се лови "на малка тройка",ако съм разбрал правилно!!

P.S. теоритици!...тв'а е готино..а иначе: никога не бих наранил живо същество,ей така...за sport-a!!
фен клуб-скобар
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Я ,,любимата'' ми тема за тройките.
За себе си съм решил,никога няма да ловя скобари, или каквито и да е други мирни риби на тройка, пък била тя малка или голяма.

Бързай бавно.
-
- фен клуб-скобар
Много добри скобари при нас нещо големите се скриха
А по въпроса за тройките НИКОГА ама НИКОГА няма да сложа такова нещо на монтажа си
пък ако ще и да вадят по три риби на тройка
А по въпроса за тройките НИКОГА ама НИКОГА няма да сложа такова нещо на монтажа си
пък ако ще и да вадят по три риби на тройка
Саше ,понеже си много АРТ ,.................батка............земи прати моделчето на твойте АРТ кукички ,че мойте демодарки нещо не го хващат/тъпанарки -явно/.................нещо......... 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- yaata
- фен клуб-скобар
След като изчетох цялата тема - си направих извода че българинът като цяло е много завистлив човек.Абе вие го изядохте човека жив с кожата и костите.Кой знае всеки дето ръмжи кви начини на риболов използва, ама си трае и пред другите се бие в гърдите и се прави на най-великия спортист и природозащитник.Кво - сигурно му завиждате дето мое да ги лови ли.И дето по назад колега сподели за воблерите - к тях какво-и това ако не е тармъчене,а.Да ама това е примамка ще кажат някои. Аре стига от мен че се нервирам още повече. Браво на човека за излета и за улова.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- bokataxxxl
- новобранец
- Обратна връзка:
браво сашо утера ги.
а аз стоях и гледах с пръст в устата
маисто си .

а аз стоях и гледах с пръст в устата

маисто си .