Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от bobopeli »

kronen написа:здравейте, можете ли да ме посъветвате за комплект спинингова въдица и макара до към 150-200 лева..
Здравей колега можели малко по конкретно -какви риби мислиш да ловиш
и с какви примамки смяташ да го правиш?
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

трудно мога да отговоря на този въпрос, защото досега съм хващал само клен и то не много успешно. Примамки пак сложен въпрос, имам няколко блесни и два воблера, като рибки. Целта ми е да си накупя всичко необходимо, като се почне от въдицата, подходящо влакно и след това примамките. За влакното и примамките стратегията ми е да гледам какво си купуват разбирачите и ако ми е по джоба ще си взема и аз, но за въдицата ми е доста трудно да избера. Дори ходих в един магазин в София, но като не знаеш какво искаш на продавача му е трудно и да ти предложи. Накрая си тръгнах си тръгнах с едно списание,почервенял от срам. Дори да ми предложиш нещо неподходящо едва ли ще разбера, така че няма от какво да се притесняваш.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

kronen написа: Дори ходих в един магазин в София, но като не знаеш какво искаш на продавача му е трудно и да ти предложи. Накрая си тръгнах си тръгнах с едно списание......
:shock: Значи си попаднал на читав магазин :!: Обикновенно в такъв случай ти пробутват стока за 100-200 лева, от която не можеш да ползваш почти нищо .
Наистина е трудно да ти се помогне :D От местата, които каза че посещаваш ти препоръчвам да си търсиш пръчка някъде 2,30-2,40м с тест в диапазона 3-15 гр. Най-добре в началото да не се хвърляш на скъпи такъми, щом не си сигурен какво търсиш. Другото, оглеждай се в магазина долу във форума, излизат добри предложения за такъми втора употреба. Най-добре излез няколко пъти с колега, които е по-навътре в нещата за да се ориентираш на първо време кое-как. Много хора от форума няма да ти откажат да те запознаят със спининга.
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

един приятел, който горе-долу разбира ми препоръча
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2574
и тази макара
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=525
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здрасти,колега. Аз ползвам тази макара,която си посочил от 2г. . Макарата е много здрава,реди идеално влакното. Аванса работи перфектно,пробвал съм го многократно. Най-голямата ми риба е толостолоб 10кг.,аванса се справи чудесно.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

за макарата вече ясно, но можете ли да ми кажете дали пръчката става и ако да каква дължина да взема
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

За макара в този ценови клас Ryobi са без конкуенция
като за начало това Ryobi Insider :arrow: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Insider

Ако ти се дава някой лев горница това Ryobi Zauber :arrow: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... obi-Zauber

За сопичка бих ти препоръчал Sert EXCEED SPX 2.40м.М/5-21/- 157 гр. :arrow: http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258
Но за съжаление в Бент я нямат налична,но някаде може да я има

Друга добра алтернатива за първи спининг COLMIC MASTER SPIN 2,40м. 3-15гр.(212гр.)

Малко е груба и по тежка но е много идиотоустойчива :D :arrow: http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6

COLMIC PEARCH PLUS 2,40 м 3 - 12 гр. 145гр е също добро решение.

Успех с избора :D
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

danev69 написа:Здрасти,колега. Аз ползвам тази макара,която си посочил от 2г. . Макарата е много здрава,реди идеално влакното. Аванса работи перфектно,пробвал съм го многократно. Най-голямата ми риба е толостолоб 10кг.,аванса се справи чудесно.
:smt023 Прав е Данев,колегата с който ходя на риба има същата. Като се има впредвид, че и лебедка да му падне в ръцете и нея ще строши :mrgreen: :lol: този Мичел все още е здрав :smt115 Поздрави :drinkers:
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

вече официално съм собственик на първата си въдица за спининг, тоест този прът http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2574 и тази макара http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=525 . За макарата казахте хубави неща, така че се надявам и пръчката да е хубава.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

честито за придобивката
коя точно пръчка си взел?
имам предвид каква дължина и тест?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

kronen написа:вече официално съм собственик на първата си въдица за спининг, тоест този прът http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2574 и тази макара http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=525 . За макарата казахте хубави неща, така че се надявам и пръчката да е хубава.
колега ако ловиш с плетняк внимавай! влакното между ролката и шпулата трябва да е добре изпънато, защото ако е малко по-отпуснато има голяма вероятност да направи една-две врътки около копчето на аванса и след това пак да си влезе в шпулата...проблемът идва при следващото замятане...няма да ти казвам какви бради стават...това май е единствения сериозен недостатък на тази макара...иначе, с монофил е 6 точки!
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Axelerer
новобранец
новобранец

Мнение от Axelerer »

Здравеите, скоро ме очаква закопуване на спининг въдица препоручаха ми
Berkley Cherrywood 2 на 2,4м с акция 8-25 която най вероятно ще си взема, искам да я използвам като за първа спининг въдица ухиверсално (както на язовири така и по реките) само ме притесняват малките блесни и воблерчета дали ще ми е трудничко замятането. Докато си чакам заплатата :) и се чудя дали за някакъв резервен вариант за универсална въдица ако на място не ми хареса достатъчно. Да имате слъчаино наблюдения над Salmo Diamand Saphire пак 2,4м ц акция 2-25.
Та ме интересуваше, какво мислите за марката Salmo защото видях че хората са доволни от Berkley и да ми кажете за по-далечно замятане на малки примамки коя въдица бихте ми препоручали. Дали замятането ще е еднакво далечно?
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Axelerer написа:............ и да ми кажете за по-далечно замятане на малки примамки коя въдица бихте ми препоручали. Дали замятането ще е еднакво далечно?
Малките блесни се замятат най-добре с въдица с подходящ тест, обикновенно това са ултра лайт въдици. И по принцип малките блесни не са предназначени за далечни дистанции.
Колкото до универсален спиниг - " те такова животно нема "
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Kолега Axelerer, действително е най-добре да си дадеш сметка риболов на какви риби основно мислиш да практикуваш и да избереш въдица на база на това си решение, вместо да купуваш "универсална" пръчка, която в крайна сметка ще бъде компромис във всеки тип риболов. Станком много правилно и за пореден път обръща внимание върху този факт. При положение, че искаш да замяташ малки примамки, пръчка с посочения от теб тест("акцията", както ти я наричаш) 8-25 гр не е оптимален вариант. Ако мислиш да ловиш кефал, пъстърва, костур и прочие риби, тегловния диапазон на най-често използваните примамки свършва до долната граница на теста от 8 гр. на пръчката, която ти си избрал. Вярно, че в бърза и силна водна струя и съпротивлението на примамките е по-голямо, което предполага човек да разполага с определен "тестов запас", но не в такъв огромен излишък. Друг е въпроса, че на посочената от теб пръчка е твърде вероятно реалните показатели да са много далеч от заявените...
Неправилно подбрания тест освен всичко останало е и предпоставка за влошаване на дистанцията на замятане, защото при хвърляне бланката ан въдицата не се натоварва оптимално от примамката, или се претоварва и резултата в крайна сметка е един и същ.
За пръчката на "Салмо" ме притеснява изключително широко "разтегнатия" диапзон на използваните примамки - 2-25 гр - или близо 13 пъти! На въдиците без претенции, дори и маркови, това съотношение рядко превишава 4 до 6 пъти...
Имай тези неща предвид, за да не си съставиш неправилно впечатление за спининга още от самото начало...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Axelerer
новобранец
новобранец

Мнение от Axelerer »

Мунчо написа:Kолега Axelerer, действително е най-добре да си дадеш сметка риболов на какви риби основно мислиш да практикуваш и да избереш въдица на база на това си решение, вместо да купуваш "универсална" пръчка, която в крайна сметка ще бъде компромис във всеки тип риболов. Станком много правилно и за пореден път обръща внимание върху този факт. При положение, че искаш да замяташ малки примамки, пръчка с посочения от теб тест("акцията", както ти я наричаш) 8-25 гр не е оптимален вариант. Ако мислиш да ловиш кефал, пъстърва, костур и прочие риби, тегловния диапазон на най-често използваните примамки свършва до долната граница на теста от 8 гр. на пръчката, която ти си избрал. Вярно, че в бърза и силна водна струя и съпротивлението на примамките е по-голямо, което предполага човек да разполага с определен "тестов запас", но не в такъв огромен излишък. Друг е въпроса, че на посочената от теб пръчка е твърде вероятно реалните показатели да са много далеч от заявените...
Неправилно подбрания тест освен всичко останало е и предпоставка за влошаване на дистанцията на замятане, защото при хвърляне бланката ан въдицата не се натоварва оптимално от примамката, или се претоварва и резултата в крайна сметка е един и същ.
За пръчката на "Салмо" ме притеснява изключително широко "разтегнатия" диапзон на използваните примамки - 2-25 гр - или близо 13 пъти! На въдиците без претенции, дори и маркови, това съотношение рядко превишава 4 до 6 пъти...
Имай тези неща предвид, за да не си съставиш неправилно впечатление за спининга още от самото начало...
Благодаря много за съветите Мунчо ще ги имам в предвид, когато отида в магазина!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”