Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Заместител на Riobi-то(може би)
Модератор: sapuna
- kodek
- ще става разбирач
Заместител на Riobi-то(може би)
скоро попаднах на това:
JUNDAO SK-30 (50) Качествена серия макари с преден аванс. Размери 30 и 50. Преден аванс. Метална шпула. Бързосгъваща се дръжка. 9 + 1 лагера. Предавателно отношение 5,5 : 1. Цени съответно 29 лв (31 лв).

Закупих един брой, но модела е SK-35.
В неделя не ходих на риболов и реших да го разглобя.(не направих снимки), после се сетих, ама вече го сглобих.
Наистина лагерите са толкова! ролкови, стоманени - даже на бигела.Предавката е червячна-бронзова, не алуминиева.Много добре реди влакното-ще видя в реални условия как е?(като тръгна ...)
Ако някой колега е закупил подобно(чудо), или има наблюдения моля да сподели!
JUNDAO SK-30 (50) Качествена серия макари с преден аванс. Размери 30 и 50. Преден аванс. Метална шпула. Бързосгъваща се дръжка. 9 + 1 лагера. Предавателно отношение 5,5 : 1. Цени съответно 29 лв (31 лв).

Закупих един брой, но модела е SK-35.
В неделя не ходих на риболов и реших да го разглобя.(не направих снимки), после се сетих, ама вече го сглобих.
Наистина лагерите са толкова! ролкови, стоманени - даже на бигела.Предавката е червячна-бронзова, не алуминиева.Много добре реди влакното-ще видя в реални условия как е?(като тръгна ...)
Ако някой колега е закупил подобно(чудо), или има наблюдения моля да сподели!
Re: Заместител на Riobi-то(може би)
Колега даи някакви координати от къде е закупена макарата.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз ползвам такава вече 1 сезон и мога да кажа ,че за парите си е уникат ,като се има впредвид ,че цяло лято е била на спининга и е ползвана всеки ден си заслужава всяка стотинка ,моята е най-малкият размер мисля 

Последно промяна от czd на Сря Яну 19, 2011 7:29 pm, променено общо 1 път.
Трудно ще замести Риобито..Все пак то се е доказало в битки..Със сигурност обаче няма да е по-лошо от Шекспира,на който мяза.. 

- kodek
- ще става разбирач
Не зная колега. Бъдещето ще покаже.Но ако наистина (Diamant-Китай) го произвеждат,Ще се наложи много бързо.Сравнявам с велосипедите и клещите от преди 20г. с тази марка-бяха безупречни.Дано тази марка се докаже в "битки" между цена-качество.artaks написа:Трудно ще замести Риобито..Все пак то се е доказало в битки..Със сигурност обаче няма да е по-лошо от Шекспира,на който мяза..
пък и колегата CZD от по-горния пост - дава надежда.
ето го мойто:

П.С. Дано най-после нещо качествено Китайско се наложи.(май в същите заводи правят и шиманото).
- orion30
- разбира нещата
Колега
ако не си видял нещо такова

Просто ти се е сторило за бронзовата червячна предавка.

- kodek
- ще става разбирач
Не бих го написал! Даже аз се изненадах, че е бронз.(Повярвай ми колега-познавам металите).Всеки момент може да го разглобя и снимам!(Вярно иска време).orion30 написа:Колега
-
- вече хвърля и на тежко
Изглежда обещаващо. От къде го закупи колега?
- orion30
- разбира нещата
Възможно е да познаваш металите, но очевидно не познаваш предавките. Добре погледни снимката и виж позицията на пиньона и короната. Червячна предавка не съществува от доста години насам/е има един модел на Дам, ама не е дискутиран/. 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да вметна ,че тази въпросната макара се продава и под няколко други марки като hi-boy,което идва от haibao http://www.haibaofishing.com/star3.htm срещал съм я като hakuyo ,но са 1:1

Последно промяна от czd на Сря Яну 19, 2011 8:33 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
на мене повече ми прилича на един модел на даива и май него са копирали братята китаици
-
- разбира нещата
Откъде си я закупил, колега? И става ли за дънен риболов, че нещо ми хвана окото? 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- kodek
- ще става разбирач
Здравей колега, ще напиша, но да не стане Реклама!Ако модовете преценят, да изтрият това мнение!jordan_fena написа:Изглежда обещаващо. От къде го закупи колега?
има едно магазинче в Пазарджик до икономическа гимназия, не бях ходил оттдавна ,но със собственика се познаваме.Гледам на витрината-това. Питам го: к`во е това? -нова доставка, ми каза , много е добро?... дадох на 3ма приятели и са доволни и т.н.Даже го сравняват с "Риоби"

Това е. Ако излезе добро(дай Боже),пробвайте, за тези пари.............!
Не зная собственика на магазина на кой ВНОСИТЕЛ е дистибрутор!Той лично не внася!(мога да попитам от къде ги е закупил).
- kodek
- ще става разбирач
Обещавам в неделя да го разглобя пак и да пусна снимки!orion30 написа:Възможно е да познаваш металите, но очевидно не познаваш предавките. Добре погледни снимката и виж позицията на пиньона и короната. Червячна предавка не съществува от доста години насам/е има един модел на Дам, ама не е дискутиран/.
Според мен е копие на това - http://www.alltackle.com/team_daiwa_fuego_spinning.htm
Туй риболова не е за мен