Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Препоръчайте добър Ван
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Препоръчайте добър Ван
Колеги,
В момента карам Renault Scenic'98 на метан и след раждането на второто ни дете осъзнавам, че скоро май ще ни стане тесничък. И хубавото понякога иска жертви - с колата минавам 400км за 22 лева, но багажник "ЙОК" - има три бутилки + резервна гума в него.
В тая връзка взех да се оглеждам за нещо по-голямо /бензиново, па ако пак е на метан още по-добре/. Като години 1998-2003....:
Opel Zafira - метанова; Opel Sintra; Seat Alhambra; VW Sharan; Toyota Picnic /май е малка/; Chrysles Voyager ...
Като големина ми са таман Синтрата и Вояджъра, а като комфорт+далавера метановата Зафира.
Моля, ако има познавачи да кажат как стоят нещата от гледна точка на разходи за подръжка и гориво /бензин/ на посочените модели или да препоръча нещо...
Предварително тенк ю
В момента карам Renault Scenic'98 на метан и след раждането на второто ни дете осъзнавам, че скоро май ще ни стане тесничък. И хубавото понякога иска жертви - с колата минавам 400км за 22 лева, но багажник "ЙОК" - има три бутилки + резервна гума в него.
В тая връзка взех да се оглеждам за нещо по-голямо /бензиново, па ако пак е на метан още по-добре/. Като години 1998-2003....:
Opel Zafira - метанова; Opel Sintra; Seat Alhambra; VW Sharan; Toyota Picnic /май е малка/; Chrysles Voyager ...
Като големина ми са таман Синтрата и Вояджъра, а като комфорт+далавера метановата Зафира.
Моля, ако има познавачи да кажат как стоят нещата от гледна точка на разходи за подръжка и гориво /бензин/ на посочените модели или да препоръча нещо...
Предварително тенк ю

-
- новобранец
Re: Препоръчайте добър Ван
аз съм фен на Шарана-много широко купето и удобно,а иначе може да включиш и Пежо 807
-
- кандидат преподавател
"Ситроен Ксара Пикасо"-широка страна неродная,гулям багажник
,много място в купето за дъртите и чаветата,за бензинката модел 2002-ра мога да кажа само готини работи-двувалка,115к.с.,среден разход 7/100,нескъпи консумативи,издържа на дупки,мой колега /след като му я продадох тънко преди две години,щото ми затрябва нов SUV/, я кара и досега без някакви ремонти,вече на сто двайсе и намнайсе хиляди ...Ако щеш 

-
- вече хвърля и на тежко
Подкрепям колегата,относно Ксара Пикасо.От 3години я имаме и смея да твърдя,че колата наистина е много здрава,широка и удобна.Относно разхода Димитровград>Бургас>Доспат>Димитровград натоварена 6л/100км (2.0 HDI 90 коня). 

Най-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
--- Оливър Кромуел ---
--- Оливър Кромуел ---
-
- ще става разбирач
А феновете на Зафира ще кажат ли как е като разход и подръжка. Говоря за модела до 2003г. Че...тия дни една служебна Зафира 2005г...счупи се нещо и....мани мани - ремонтчето отива съм пет бона
Та става ли Зафира до 2003? А на Крайслер скъпа ли е подръжката? За Сеат Аламбра нещо?
Или най-добре разбиращите и патилите да специфицират нещата със сравнение така:
......................... Здравина .....Скъпа подръжка..........Среден разход бензин
Опел Зафира
Опел Синтра
Сеат Аламбра
Ситроен Ксара
VW Sharan
Тойота Пикник
Кройслер Вояджър
Става ли, а?

Та става ли Зафира до 2003? А на Крайслер скъпа ли е подръжката? За Сеат Аламбра нещо?
Или най-добре разбиращите и патилите да специфицират нещата със сравнение така:
......................... Здравина .....Скъпа подръжка..........Среден разход бензин
Опел Зафира
Опел Синтра
Сеат Аламбра
Ситроен Ксара
VW Sharan
Тойота Пикник
Кройслер Вояджър
Става ли, а?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Крайслера и сеата ги отпиши по всички показатели.Виж вановете на ланча.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- научил се да хвърля
Девета година карам Рено Еспас и се чудя защо го подценявате ?
И да ме няма, пак съм тук !
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
здравейте аз пък съм с форд галакси и за сега съм много доволен .1,9 TDI 90 ks разход 5,7 направо е супер
Малко е по високо защото са му сменяни пружините и за риба и за дълъг път е супер

Малко е по високо защото са му сменяни пружините и за риба и за дълъг път е супер

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
7/100 - да не става дума за дизел ?INCUBUS написа:"Ситроен Ксара Пикасо"...за бензинката ....мога да кажа само готини работи-двувалка,115к.с.,среден разход 7/100,нескъпи консумативи...
-
- кандидат преподавател
Не,за бензиновия двигател 1,8,2002 година става въпрос -не съм имал дизелов автомобил и няма да имам поради некои съображения.Разхода го давам от ходене на риба-иначе в града се движа пеша,работата ми е на 70 метра от дома ми,кръчмите -на от 15 метра до 500 метра 

-
- кандидат преподавател
Аз подкрепям Зафирата защо и аз съм и хвърлил око.Но нямам особенни наблюдения за нея и ще следя инфото тук.А относно Синтрата мисля , че те са по стар модел и май няма след 98 г.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Не съм фен на Опел, въобще. Използваме служебна Зефира, 2007, 110 к.с., 2000 к.см.s4etovod написа:А феновете на Зафира ще кажат ли как е като разход и подръжка.
Става ли, а?
В града 8.5/100 не и стигат, за подръжката не ми се говори. Крушка на фар се сменя само в сервиз и то не във всеки!
Иначе е много голяма кола, за голямо семейство става, но през дупки и неравности минава трудно, защото е с дълго междуосие. Даже и свалих пластмасовия накрайник под предната броня, постоянно се изкъртваше.
Има шеста скорост, но у нас почти няма къде да я включиш!
КОЛЕГА ВИЖ ТОВА И ЩЕ ЗАБРАВИШ ДРУГИ МАРКИ И МОДЕЛИ http://www.youtube.com/watch?v=oK1potmZUgo. ШУРЕКА ИМА ТАКАВА-Mitsubishi Delica Space gear 4x4 4wd http://forum.nariba.com/gallery/image.p ... ge_id=4723 МНОГО ХОРА НЕ СА ВИЖДАЛИ ТАКЪВ ВАН И НЕ СА МНОГО В БГ 10-12БР.
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
Колега тва чудо наистина е трепач , ама дали е икономично
По тези пътища със сигурност ще мине и едно дискавари ама тва е по семейно
По тези пътища със сигурност ще мине и едно дискавари ама тва е по семейно

8-дизел има 6 ел.щори на покрива, различни сменящи се цветове на плафоните и таблото ,въртяци седалки 1 и 2 ред и други луди екстри е измислил японеца