Заместител на Riobi-то(може би)

Модератор: sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Заместител на Riobi-то(може би)

Мнение от INCUBUS »

Точно такова нямам още,но в неделя от чисто любопитство дали може да замести "Риоби",въртях на спининг едно друго китайчугче - "WINNER",4+1 лагера,преден аванс,с монофил 0,15 на "Колмик К-15".Макарето намирам за много добре направено - издържа на изтеглянето на доста голямо прогнило дърво от водата :) Добре реди влакното,леко върти,прави баланс с пръчката 2,70м,но за да реша дали става за някакъв заместител,трябва да протекат някои по-жестоки изпитания :mrgreen:
macev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от macev »

Желая ви успех колеги с това хайванче,то може да е издръжливо за тези които го държат за украса, натисни го като рйобито за влачене и големи блесни по реката па събирай стружки после
:D
ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ НА БОЛНИТЕ НЕ НА ЛУДИТЕ
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

То...Риобито ,къде си мислите ,че се произвежда :?: :D
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

прочетох внимателно темата и не разбрах на кое точно Риоби може да се яви заместител това макаре...щото в момента в продажба са поне 7-8 модела и между някои от тях има съществени разлики...иначе завода в Китай, където се произвежда Риоби, прави и техни копия с по-ниска цена и с други надписи, така, че не е изключено и това макаре да е от тях и да си е читаво...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Именно,тука интересното е,че моите "Риоби" - "Заубер","Зестер"и "Ексия" струваха по 100+,а туй " уинърче"е наполовина.Да го видя дали ще издържи и наполовината на напъна,на който садистично са подложени "риобитата" :lol:
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Уинъра е аналог на Екусимата и не може да се мери със Заубер, Зестер=Ексия, които са с червячна осцилация. Дори и като аналог на Екусима е бледо нейно копие. Реплика му казват на английски. :D
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Аз също не съм го изпитвал в "екстремни" ситуации.Затова не мога да кажа нищо.(като издръжливост, жилавост и т.н.технически характеристики).След година-2 ще имам мнение./ако до тогава не се скапе/.Ми пък ако издържи....?
Затова помолих колеги , ако са Го ползвали или имат наблюдение да споделят.
Далече съм от еретичната мисъл да го сравнявам с най-добрите марки.Но дали си струва парите? 20-40лв.
При 8 стоманени лагера и 1 стоп лагер, които видях ,когато го разглобих-само лагерите са - парите, другото е бонус.(Но това е на пръв поглед)
Разговарях днес с един майстор на дисекцията(разглобява и сглобява макари-ремонтира)-няма мнение за качеството на вложените материали.Ако са качествени - макарата е трепач, ако не са -боклук.как да преценим-като не сме тествали?
Пък и всеки от нас може да има (резерва) за парите си(ако се окаже качествено).

П.С. Па, ся са сетих, че нищо не ми струва, да му закаче един дънер в неделя , и да го тествам на Max drag колко ще устиска! :D
Последно промяна от kodek на Чет Яну 20, 2011 7:23 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

С този калъп китайците са направили поне 20 различни макари!На скоро подарих един Rainbow,различаващ се само по златисто-кафевия си цвят!FL SP /Sparkler/ е друга много кадърна форма на изпълнение.Има я под марката Hakuyo,Golden,T-Jotter и още няколко.Кажете каква марка искате и ще ви я доставя! :D
Иначе макарето е от поточната линия на DAIWA CROSSFIRE:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Псулютно същия профил :idea:,само че лъщящо черен цвят със златисти букви и цифри.Все в тази връзка,от доста време гледам в един от местните дюкяни едно "Тубертини Вертиго".На външен вид,тегло и размер е едно към едно копие на "Риоби Заубер".И са му праснали цена 170 лв.От чист интерес,за експеримента,в съзнанието ми се формират някакви намерения за придобиване и зверско пробване,ма да видим...че в последно време с издръжката на студента-новобранец... :mrgreen: :cry:
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

[quote="sapuna"]С този калъп китайците са направили поне 20 различни макари!Кажете каква марка искате и ще ви я доставя! :D
Иначе макарето е от поточната линия на DAIWA CROSSFIRE:

Такава информация получих и аз.НЯКОЙ е откраднал технологията на Дайва и я продава за малко пари.Дали е така - практиката ще покаже!

П.С. затова пуснах темата! Ако сега е "мътна" водата, да си закупим и пробваме, че после, някой се сетил и вдигнал цените. :D
Даваме 30-40лв.и пробваме, вместо 100-150+ и ..........същото качество!
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Пък тия Риобитата дето ги хвалите кой знае коя китайска баба ги сглобила и тях някъде :lol:
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами те са си китайски до последното винтче но правят топ моделите на много некитайски марки :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

kodek написа:...НЯКОЙ е откраднал технологията на Дайва и я продава за малко пари.Дали е така - практиката ще покаже!
...Даваме 30-40лв.и пробваме, вместо 100-150+ и ..........същото качество!
ХааааааааааааааааааахАхаааааааааа , тва как съм го пропущил :lol: :lol: :lol: Краде се дизайн в случаят не технология . Няма много общо :wink: Друг е въпроса че специално CROSSFIRE не е от макарите които си заслужава човек да си купи и в никакъв случай не се явява достоен заместител на Риоби Заубер или Ексия примерно . Тва във варианта 30-40лв. вместо 100-150лв. при същото качество ... май само на битака го има :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Изобщо Китай е голяма работа както в прекия,така и в преносния смисъл на думата.Там знаят и две,и двеста.Има мазета,произвеждащи ментета -там на изпадналия "работник"Лей Гной му плащат например 0,3 юана за сглобката на едно макаре "Скръц Тряс".И това е справедливо,защото докато работи,този същия жълтурко си бърка с едната ръка последователно в носа и г..а,като си мисли за гъбясалото междубедрие на сладката малка Пи Джин.После шефа от Триадите разпорежда да опаковат изделието,да го шитнат в Източна Европа,България при себестойност 1,50 лева за 20 или 30 лева и пито-платено.Ама има и друго-не в мазета,а в просторни пожароопасни халета не баби и прошляци като Лей Гной не произвеждат други ментета,ами правят макари на известни и уважавани фирми,в т.ч.и на "Риоби".Там на квалифицирания работник Пън Дуй му плащат примерно 1 юан за сглобката на макара "Риоби Инсайдър"или "Риоби Екусима" или 2 юана за сглобката на "Риоби Заубер"или "Риоби Ексия".Ама по време на работа не му дават да прави това и да си мисли за онова като Лей Гной.Защото над главата му виси бригадирът Чуй Уй,в ръцете го гледа ОТК-то Гнил Дъх,а отстрани пише в тефтера цеховия партиен секретар Жив Зян.Поради което колегата много точно е написал заместител на "Риоби" /може би /.А защо "Риоби" ?Защото аз лично предпочитам да имам в изправност и експлоатация примерно 25 макари едновременно,по няколко бройки за всеки от практикуваните от мен няколко подвида риболов, с марки от горепосочените от предните колеги до посочените от мен модели "Риоби",без да има смазване,лъскане,жалене и милване.Зверска експлоатация :mrgreen:drinkers: и това е.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

kodek написа:
orion30 написа:Възможно е да познаваш металите, но очевидно не познаваш предавките. Добре погледни снимката и виж позицията на пиньона и короната. Червячна предавка не съществува от доста години насам/е има един модел на Дам, ама не е дискутиран/. :D
Обещавам в неделя да го разглобя пак и да пусна снимки!
ще видиме ли скоро снимки отвътре :?: :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”