Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Препоръчайте добър Ван
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: Препоръчайте добър Ван
Колега почти всички нови автомобили така са направени ,че дори за крушка да отидеш в сервиз.На запад никой не сменя крушки сам.А ако иска българина с малко повече усилия се справя.Разхода от 8,5 градско мисля , че не е страшен.Все пак всички градове са претъпкани от автомобили и задръствания и чакане по светофари дал бог.G.Petkov написа:Не съм фен на Опел, въобще. Използваме служебна Зефира, 2007, 110 к.с., 2000 к.см.s4etovod написа:А феновете на Зафира ще кажат ли как е като разход и подръжка.
Става ли, а?
В града 8.5/100 не и стигат, за подръжката не ми се говори. Крушка на фар се сменя само в сервиз и то не във всеки!
Иначе е много голяма кола, за голямо семейство става, но през дупки и неравности минава трудно, защото е с дълго междуосие. Даже и свалих пластмасовия накрайник под предната броня, постоянно се изкъртваше.
Има шеста скорост, но у нас почти няма къде да я включиш!
Не хваля Зефирата а предполагам всички нови ванове са на този хал.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
А цената как е 

6000-12000лв. но ако си го внесеш от Англия и по-малко зависи...
-
- новобранец
Нека и аз кажа нещо
.От Крайслера бягай като дявол от тамян много скъпа подръжка.От личен опит знам.Зафирата е ниска ще има да опира като ходиш за риба.Оглеждай се за Фолксфаген нещо японско даже и форд.

- barutchiata ©
- Администратор
Аз си купих Форд Галакси 1,9 TDI и съм много доволен . Колата имаше малки проблеми като всяка една кола на старо, но след като ги отстраних сега нещата са отлични.Колата е със 7 седалки и се снемат и слагат как си искаш. Преди карах едно пежо 205 и като се качих на едино Галакси и си казах, че това е мойта кола. Може би трябваше да търся по мощния двигател, ама високите скорости не ми са вече приоритет.Шарана или Алхамбрата са едно към едно с Галаксито, аз търсих какво да е от трите, в случая ме устрои Форда от към цена и състояние.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
С риск да стана досаден, имаме служебен такъв автомобил, купен като нов през 1998 година и използван досега. Ако Счетовод има интерес, мога да споделя и на лични, за да не препълваме темата, може и в нея.rumenfire написа:...Mitsubishi Space gear 4x4 4wd ...
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
+1barutchiata © написа:Аз си купих Форд Галакси 1,9 TDI и съм много доволен . Колата имаше малки проблеми като всяка една кола на старо, но след като ги отстраних сега нещата са отлични..
Г. Петков, може и тука да споделиш. Аз също съм се насочил за нещо такова, но руснаците във форумите си споделят за висок разход. Другият проблем, е че произвежданите за Европа рядко има 4х4.Масово внасяните са товаро-пътнически вариант, а те не са с двойно предаване.Иначе всичките са на база на джипа им,като двойното си има и бързи и бавни. Не са лоши и предишните модели, като най-проходим сочат L 300.
-
- кандидат преподавател
Аз доколкото разбрах колегата търси семеен автомобил и естественно с кнего ще се ходи за риба.Тия мицобишита повече ми приличат на Бус. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Наричат го също и L 400, има 4х4, дизелов двигател 2500 к.см. 7+1 места.Задната седалка се дели на две и се вдига настрана, иначе място за багаж почти няма. За мен това е бус с висока проходимост, а от там идват и компромисите. Дългото междуосие е причина когато минава през гърбици, дупки и коловози да опира. Иначе отдолу е направен сравнително здраво.За семейство не мога да го препоръчам, защото всички жени които съм возил, се качват и слизат с голям труд.Буса е висок, а вътре тесничък.Има плъзгащи се странични врати и от двете страни, което донякъде компенсира това.КАЯ написа:Г. Петков, може и тука да споделиш...
Разход - основна РН - 11.6, когато го карам аз е по-малко, но натоварен гори повече.
Подръжка - сериозна, частите са скъпи, използваме сервиз "Рубин" в София.
Иминали сме почти 300 хил.км
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Доста време съм сондирал мнения за ван стигнах до два варианта.
Евтин - Зафира бензин
Скъп - Авенсис Версо дизел
Колкото и да се плюе Опел, АДАК си правят маратонски тестове и си пишат точно кое как.
Иначе и Галакси, Шаран, Алахамбра е вариант но са доста скъпи за годините на който се продават. Иначе са читави, единствено трошат по често предницата, заради теглото си. Дизела дава доста приличен разход и върви много прилично, но са си стари коли
Евтин - Зафира бензин
Скъп - Авенсис Версо дизел
Колкото и да се плюе Опел, АДАК си правят маратонски тестове и си пишат точно кое как.
Иначе и Галакси, Шаран, Алахамбра е вариант но са доста скъпи за годините на който се продават. Иначе са читави, единствено трошат по често предницата, заради теглото си. Дизела дава доста приличен разход и върви много прилично, но са си стари коли
-
- ще става разбирач
Супер сте пичове!! Кефи ме, че темата Ви хареса и ще излезе полезна не само за мен при бъдещия избор. Давайте, давайте още и нататък знаещите и препатилите....
Според: Здравина-Цена на подръжката-Разход на гориво /бензин/ - Семейно-Риболовен ВАН
Според: Здравина-Цена на подръжката-Разход на гориво /бензин/ - Семейно-Риболовен ВАН
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details L400 е различен от това -не подпира никъде
- barutchiata ©
- Администратор
s4etovod написа:Супер сте пичове!! Кефи ме, че темата Ви хареса и ще излезе полезна не само за мен при бъдещия избор. Давайте, давайте още и нататък знаещите и препатилите....
Риболовен и Ван са малко несъвместими неща, освен ако няма добър път го водата.Вановете са си нисички коли. Може и да не съм прав но поне Форда е нисък.