Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Filstar Universal carp - ревю
Модератор: sapuna
- Румбата
- разбира нещата
Re: Filstar Universal carp - ревю

П.П. Практикувам само спининг риболов и съм много бос в шаранските истории !
П.П.2 . Ако някъде сгреших /оспамих/, да бъда изтрит , моля !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Колега, за дунава ти трябва по-яка шаранджийска пръчка 3,5lb ще е идеална- това ще рече че до 120 грама си ги метка без ядове. За макарата си се ориентирал добре - трябва да е биг пит, тоедт с биг пит шпула и според мен с преден аванс/ мисля,че бяйтрънърите неса много добра идея, заради опасността нещо по авансите да се прецака, заради големите натоварвания с огромни тежести при Вас на Дунав. Мисля,че добър избор си направил, но като си спинингист и не си шаранджия, защо ще даваш толкова много пари за този комплект, мини на нещо по евтино - като ей това например:rumbata написа:Срам , не срам - ще питам !!! От известно време ми се ще да имам един комплект шаранджийски..............
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2940
и това
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=983
Успех.

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
Аз до колкото знам либра и унция е едно и също, тъй че една либра е 31 грама. Колкото до пръчките - с такива на 3 либри ползвам олова по 70-80гр, а с такива на 3,5 либри - 100-120гр.
На Дунав не съм ловил никога, но съм чувал, че е много по-различно отколкото на затворен водоем. Бих те посъветвал да стартираш с пръчки от вибростъкло - възможно най-евтини, докато свикнеш да работиш с шаранджийски пръчки, да хвърляш с тях с големи тежести и т.н. Понеже като нямаш много опит е възможно бързо да счупиш скъпите карбонови пръчки. Пък и ако установиш, че този риболов не е за теб, поне няма да си се набутал много
На Дунав не съм ловил никога, но съм чувал, че е много по-различно отколкото на затворен водоем. Бих те посъветвал да стартираш с пръчки от вибростъкло - възможно най-евтини, докато свикнеш да работиш с шаранджийски пръчки, да хвърляш с тях с големи тежести и т.н. Понеже като нямаш много опит е възможно бързо да счупиш скъпите карбонови пръчки. Пък и ако установиш, че този риболов не е за теб, поне няма да си се набутал много

1 libre e ravno na 453 grama. Za da namerish akciata prevarni lb v gramove i razdeli na 16. Ste namerish gornata granica na akciata. Napr. 3lb X 453= 1359 deleno na 16 pravi 84,93 gr. Tova e gornata granica na izhvarlenata tejeststich написа:Какво стана? На какво се спря?
rumbata написа:Срам , не срам - ще питам !!! От известно време ми се ще да имам един комплект шаранджийски . Смятам да го ползвам на Дунава и рядко на реки - Огоста и Искър или затворени водоеми . Чета с интерес и много ме радват различните мнения . Така трябва да бъде според мен . Та , въпросите ми са : Каква е разликата в дължината на хвърляне , удобство и лекота на изхвърляне при различната дължина на пръта - 3.60, 3.90 и 4.00 м. !? И тези "либри" са ми много мътни , хайде да говорим в грамове - моля ви ! Чета за 3.0 , 3.25 и 3.5 либри - колко грама изхвърля това чудо !? За Дунава ще ми трябва да изхвърля поне 80-100 гр. олово + монтажа , та това колко либри са !? То , работата май отива към "колец за домати " та , знам ли !? Така , да си кажа - харесах си едно Веркли Б4 - 3.96,3.0 либри и една Тика Сцептер 600 с преден аванс ! Важи ли този комплект или само ми хваща окото !? Пък ако има и по-евтина версия , ще съм много доволен !
П.П. Практикувам само спининг риболов и съм много бос в шаранските истории !
П.П.2 . Ако някъде сгреших /оспамих/, да бъда изтрит , моля !
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Вчера се сдобих с такава пръчка, а утре взимам още една. Мисля че са много стабилна за парите си и е добра за начинаещи шаранджий.
-
- новобранец
И аз си мислех за такава пръчка, но май вече ги няма по магазините.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
От магазина от който аз си взех докарват всяка седмица 

И аз съм притежател на filstar universal carp на три части и мисля че за парите си е перфектна.
п.п.Купих я от магазин в Добрич и видях че отново са заредили
п.п.Купих я от магазин в Добрич и видях че отново са заредили