Воблери за кефал

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Воблери за кефал

Мнение от Мунчо »

къца - кълве написа:
boreca написа:...
Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Като цвят е добре.Според мен е малък.Не може да се хвърля далече и не може да се хване добра игра.За добрия резултат най - важно е движението на воблера.
Koлега, много правилно е заключението ти, че важно е движението на воблера, но замислял ли си се, че "играта" в по-голяма степен зависи от правилно подбраната пръчка и влакно, отколкото от примамката сама по себе си? В известна степен това се отнася и за далечината на замятане...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Мунчо написа:
къца - кълве написа:
boreca написа:...
Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Като цвят е добре.Според мен е малък.Не може да се хвърля далече и не може да се хване добра игра.За добрия резултат най - важно е движението на воблера.
Koлега, много правилно е заключението ти, че важно е движението на воблера, но замислял ли си се, че "играта" в по-голяма степен зависи от правилно подбраната пръчка и влакно, отколкото от примамката сама по себе си? В известна степен това се отнася и за далечината на замятане...
На 99 процента Мунчо ти каза какво пее радиото.Воблера е малък и си иска финния такъм.Ако ти е делбел конеца,прът с голяма акция,по-тежък вирбел,това са неща които трябва да се съчетават като M+F.Поздрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

maranzika написа:...А за този сезон ти трябват малки воблери и то не топчести,а по-удължени.Но като начало започвай с Голди.
Goldy си работят много добре, още на 2-ри се записахме и двамата с братми с голдита - оранжев и червен цвят.
boreca написа: Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Аз пък такива харесвам, малки. Ловят си без проблем и малки и големи кефали, стига да можеш да му докараш играта...
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

А за да можеш да му "докараш играта", трябва да ползваш правилно подбрани (не непременно скъпи!) такъми. :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

След изчитане на цялата тема, си купих 10-15 воблер от ''най-уловистите'', тестовете започват след няколко месеца, благодаря на всички споделили опит.. :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

nabeden ribar написа:
maranzika написа:...А за този сезон ти трябват малки воблери и то не топчести,а по-удължени.Но като начало започвай с Голди.
Goldy си работят много добре, още на 2-ри се записахме и двамата с братми с голдита - оранжев и червен цвят.
boreca написа: Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Аз пък такива харесвам, малки. Ловят си без проблем и малки и големи кефали, стига да можеш да му докараш играта...
На голямия воблер играта е добра и с дебела сртуна може да понесе голяма кука лови голями и малки кефали,малките и без това пускаме.Е не чак толко голями воблери 4 см. - 4,5 см 4 и 4,4 гр. Признавам си,че бързам при ваденето и поради тази причина имам доста откъснати.
Мнението е уеко модерирано с цел да не оставя привкус за автореклама
П.И.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Къца , не е тук мястото да си рекламираш воблерите за продан !
Ако искаш сподели с нас за тях ,покажи ги ,но недей го обрща на битак. Темата има друга цел .. ;)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Прав е Сандьо в случаят . Нищо против да се снимат воблерите и да се покаже как се представят но ако се търси основно начин за продажба на съответна продукция то си има начин да се пусне съответната платена реклама след свързване с администратора . При последвал опит за нерегламентирана автореклама след това ми предупреждение ще си се носят съответните санкции и тъй !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

sandista написа:Къца , не е тук мястото да си рекламираш воблерите за продан !
Ако искаш сподели с нас за тях ,покажи ги ,но недей го обрща на битак. Темата има друга цел .. ;)
Нямам нужда от реклама.Ще се обадя през лятото с клип при лов.До тогава чао! Не обичам студа зава не ходя сега за риба.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Абе то лятото се лови лесно. Истинските воблери вадят трудни риби зимата , началото на пролетта и тн ;) Дай да ги видим сега ?
Днес доста ги помъчих клендаците на малки( ама много малки) клатушки - тц. На малки воблерчета - пак тцТ. За втори път ( на различна река) не виждам каквато и да е риба в продължение на няколко километра. Дали не са по подмолите ? :)
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Здравейте, колеги! :)
Някой от Вас ползвал ли е воблери на фирмата W-Water?
Става въпрос конкретно за този модел - Baby cima!
Моля Ви, ако някой има наблюдения, нека да ги сподели!
Прилагам и едно фото, за да се види за какво става дума:

Изображение

Поздрави и наслука!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

sandista написа: За втори път ( на различна река) не виждам каквато и да е риба в продължение на няколко километра. Дали не са по подмолите ? :)
Тц.
Изображение (цъкни върху снимката)
Това е от вчера, голди вибромакс, 2,8см жълто. :) Разбира се пуснат обратно. Още един такъв се откачи. Имах удар и на ярко червеното. Това за един час на свечеряване. Не точно в бързея, след него, ама си има течение... Тихата вода си беше замръзнала...
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ей 2 снежни кефала на Зури 33-ка.
Изображение
Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Майстор си и това е ! :)
Утре и аз ако не ме боли много главата ще ги пробвам клендаците :)
Замислил съм малко хитринки ..
Аватар
martinino
новобранец
новобранец

Мнение от martinino »

дали със тези воблири може дасе хване и морски кефал
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”