Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

искам да попитам дали се е случвало и на вас ????
Модератор: bobopeli
искам да попитам дали се е случвало и на вас ????
otivame e priqteli za riba ,vsi4ki hvarlqme a az sam po sredata, vsi4ki lovime s edna i sa6ta primamka /razstoqnieto mejdu vadicite e 4-5 metra/ no na tqh se skasva da kalve a az ni6tooo
vadq vadicite mestq se na drugo mqsto i pak sa6tiq neuspeh, a stroeja na liniqta ni e ednakav,kukite sa6to. govoril sam i s drugi kolegi ribari po nqkoga i te imat sa6tiq problem. Molq vi se ako nqkoi moje da mi kaje na kvo se dalji tva,6toto az ne moga da go proumeq

- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: iskam da popitam dali se e slu4valo i navas????
Когато утивате за риба - никакъв секс вечерта къпане и бръсненеkrasss_ написа:otivame e priqteli za riba ,vsi4ki hvarlqme a az sam po sredata, vsi4ki lovime s edna i sa6ta primamka /razstoqnieto mejdu vadicite e 4-5 metra/ no na tqh se skasva da kalve a az ni6tooovadq vadicite mestq se na drugo mqsto i pak sa6tiq neuspeh, a stroeja na liniqta ni e ednakav,kukite sa6to. govoril sam i s drugi kolegi ribari po nqkoga i te imat sa6tiq problem. Molq vi se ako nqkoi moje da mi kaje na kvo se dalji tva,6toto az ne moga da go proumeq

Това си е психология когато колегата хване две рибета Вие започвате да нервничете започвате да засичате без нужда да предърпвате и така на татък и по този начин се самопрецаквате . Затуй оспокоите топката и гледаите философски на нещата Вашата риба няма кой да Ви е хване.И ще си дойде всичко на место.Защото може да изкараме много философий теорий и логики но съм се убедил че в риболова не въжат.Идругия път да стане обратното .На слука

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И на мен ми се е случвало подобно нещо.Края на лятото бях на "Гребната база" в Пловдив,на горния край - на кейчетата.Имаше едно свободно(единственото свободно).До мен се премести познато момче,което ловеше със щека,има място точно за двама.Хем ще ги "скъсаме" пред очите на другите колеги,хем ще си бъбрим.Имах всичко - захранка и доволно количество бял червей.Колегата ловеше с щека на 11 метра(както вече споменах по-горе).Aз бях със 7-ца и според дълбочината и аз ловях на същото разстояние.Дъното на канала е равно като тепсия,плувкитв ни бяха на 1 метър една от друга.Захранихме,поръсих малко червеи и са заговорихме,като не оаквахме до 20 мин. кълване.Като по-часовник,на всеки 2-3 минути стрелях по 5-10 червея с прашка.Никой в продължение на 2 часа не хвана риба(а следях поне 50 човека).Изведнъж,през два кея,един колега закачи кефал...и като ги почна - поне 15 бройки и само той - с един обикновен телескоп,с порядъчно голяма плувка,беа каквато и да е захранка.Просто от там се пълнеше канала и влизашее вода - явно кефалите се бяха събрали там.За 5 часа и упорито захранване изпуснах 2 риби,а колегата до мен(с щеката) имаще едно кълване и извади кефал около 800гр.Умряхме от яд.Не винаги прецизните такъми и правлното подхранване са гаранция за успех.Има едно по-важно условие - мястото да държи риба.Щом няма риба,каквото и да правим,няма да хванем и една бройка.
Наслука на всички през новия сезон!
Наслука на всички през новия сезон!

- Skorpi
- сериозен играч
С Карамел съм съгласен изборът на място е също важен,най добре е когато познаваш водоема на които риболовствуваш-като имам в предвид релеф,течения вятър любими места където рибата се задържа. Да не изброявам всичко повечето от вас са наясно с материала. А иначе имах един колега тои си носеше едно косъмче /сещате се какво / в билета но почти на всеки риболов го отупвах, а после като се сбирахме таифата какъв смях и базици падаха.

- RiverFisher
- новобранец
А случвало ли Ви се е с години една от въдиците Ви да хваща винаги поне 2-пъти повече риба от друга, при еднакви други условия-монтаж,влакно,куки и стръв? На мен - да. Имамедна синя чешка пръчка /мисля че е липно/която от години разбива всичките ми нови такъми и ме кара често да се замислям дали си струват вложенията в модерните пръти и макари. Правил съм какви ли не експерименти - резултата винаги е в нейна полза. Дори когато хвана само 1 риба - пак е на нея. Няма нужда да казвам как се отнасям вече към нея
/зимата прекарва в спалнята за ужас на жена ми
))/ Та такива ми ти работи а при Вас случвало ли се е това?

Да случвало ми се е и то точно с такава синя чешка "Липно", за каквато разправяш
Имаше един период между 1997-2000 г., когато тази пръчка беше ненадмината при излетите ми за хищник по Дунава. Както казваш, ако ще дори една щукичка или сомче да е за деня, точно на нея ще се закачи... (но иначе не съм спал с нея
) Не знам на какво се дължеше, защото монтажите ми са в повечето случаи напълно еднакви. Още по-интересно беше положението по същото време при един мой приятел, с когото винаги заедно ходехме за риба: той имаше една пръчка с червен връх, на която никога нищо не се хващаше!!?! На другите геги все се закачва по някоя мренка, шаранче, сомче или щука, а на тази - НИЩО. Големи мъки и голям яд бра с нея човека, псуваше я, ругеше... и така две цели години, докато най-накрая при последния излет за 1999 г. успя да хване с нея една бяла мренка за да развали каръка 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка: