Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Скобари на сланина
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Re: Скобари на сланина
хм
трябва да се пробва

Абе като няма скобар - сланината на друго място 

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе, кой каквото мезе си носи да пробва, може и да има успех.
Зимно време е гладна рибата и настървена, налита на всичко.
Зимно време е гладна рибата и настървена, налита на всичко.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Абе бате Жоро, все си мисля, че поне два пъти в онези години съм те виждал във влака за Бобошево, дето тръгваше в 23.30 часа от Централна гара и към 3.30 спираше на Бобошево. Даже единия път дали не пихме ракия на гарата в Бобошево едно лято, докато чакахме да съмне... Аз все с влака си ходех, ама зимата беше малко кофти, щото като се окозиш в 3.30 часа сутринта на Бобошево и е гадно. После му намерихме цаката - в 3.00 слизаш на Дупница, спиш докъм 6.30 часа на гарата и в 7.00 часа с първия рейс се изнасяш на Бобошево за скобари с автобуса. Връщането беше в 17.30 часа с влака Бобошево - София, и към 21 часа пристигаме в София спиртосани с по една торба скобари. Ако си бил от групата с влака, няма начин да не ни помниш - две студентчета българска филология бяхме, все ни бъзикаха перничаните във влака с "тея двамата филолозите".G.Petkov написа:И аз участвах в този етап, от риболова но скобарБат Стан написа:...Навремето точно там, както и на несъществуващото вече място "Казаните", се ловяха и само на сланина, без бял червей...!!! На същото култово място!
- indalo
- фен клуб-скобар
Разбираш си ги скобите. Винаги се радвам кат се ловат рибки на стръв, а троерите гледат. Евала и за споделената тактика. И аз прабвам от миналата година на сланина, но успех не съм имал, по ми върви с винцето.
Иначе в миналото си беше класика. Риби, кво да ги правиш, и те си менят вкуса.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
всички с носталгия си спомняме времето когато беше пълно с риба навсякъде,и кълвеше на всичко. например сом на кубченце домашен сапун, сега това е немислимо:)
-
- кандидат преподавател
Сланинката , си е стара и доказано работеща стръв за скобар и кефал през зимата.
Аз специално , преди да я закача на куката , я намачквам
!
Аз специално , преди да я закача на куката , я намачквам

Върл Shimano фен!
-
- разбира нещата
На жолан неще лиkilden написа:Става и само на сланина, но като добавиш и един луд червей резултатът ще е по-добър.

Последно промяна от mimi750830 на Нед Яну 23, 2011 9:40 pm, променено общо 1 път.
На къса плувка,в репея...
-
- разбира нещата
Мноо смешно.Ти колега като те гледам много нещо си изказал.,Се подготвен.kilden написа:Изказваш се без подготовка
Тва че съм споделил нещо,не ти дава право на такива коментари.
И дай некви аргументи,що съм неподготвен.
На слука и

П.П Сланината от буркан ли тербе да е.
На къса плувка,в репея...
Мими, на джолан ще клъвнем ние с теб, па ако има и вино, ехейййй.... Оно скобаро си сака леб или сланина, както би написал моят кумир в риболова Венци72. Сланината е един позабравен методу който обаче беше възкресен тука във форума с 15-16 години давност. Сланината може да е от буркан, а мое и на осолени парчета да е, важното е да е жилава.mimi750830 написа:Мноо смешно.Ти колега като те гледам много нещо си изказал.,Се подготвен.kilden написа:Изказваш се без подготовка
Тва че съм споделил нещо,не ти дава право на такива коментари.
И дай некви аргументи,що съм неподготвен.
На слука и
П.П Сланината от буркан ли тербе да е.
- kilden
- новобранец
Повода на куката се прави най-малко 40см дълъг и се слагат възможно по-малко и по-големи сачми над куката. Парчетата се режат малки, за да може да отскачат от дъното да дразнят рибата. Не съм пробвал на сланина от буркан и ще ви излъжа дали става...
maistor Mitko