Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Препоръчайте добър Ван
Модератор: dantho.mihov
- pachosz
- сериозен играч
Re: Препоръчайте добър Ван
Aз с моето ванче Пежо 806 си минавам и през доста трудни и кални терени, не е имало проблем. Е, не чак за офроуд да се ползва, ама става за риба определеноbarutchiata © написа:Риболовен и Ван са малко несъвместими неща, освен ако няма добър път го водата.Вановете са си нисички коли. Може и да не съм прав но поне Форда е нисък.

За разхода на извънградско бива - 7-8/100 (1,9 ТД е), ама на градско си лапа направо кат ламя, под 12 не пада

За частите не знам какви са цените, щото за 4-та година нищо не му се е разваляло.
А това Мицубиши- офроуд вана, направо ме разби

п.п. за частите се сетих, че скоро сменях 1 носач и 2 накрайника + реглаж предница.
Части + труд, всичко беше 230 лв.
- barutchiata ©
- Администратор
Момчета аз не оспорвам кой от къде е минавал. Мисълта ми е, че вановете не са коли за риболов, като под риболов разбирам да се минава през силно разрушени и кални места. Защто има черни и много черни пътища.
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
Така е ,но ако не можеш да си позволиш да имаш джип за роболов и автомомобил за останалото време/което не е толкова много
/ вана е добро решение

Колега,добър ван е малко недостатъчно като инфо за препоръка.Основното при търсенето и избора е бюджета.Съотношение цена-качество за мен е в полза на Зафира.Едно генерално уточнение-не Зафира по принцип,а заводски метанова.Повярвай,всякаква смяна на гориво отпосле ми осигурява сериозно заплатена работа-собственик съм на автосервиз.Опита ми показва,че лъжата на софтуерите-заводски и на уредбата създава проблеми и води до разходи,обезмислящи очакваната икономия от по-евтино гориво.Има и още нещо-ако пътуваш предимно градско,ще гориш колкото метан,толкова и бензин,превключването на тип гориво не зависи от теб,а от работна температура и обороти.Казвам го не за да те откажа,а да си предупреден преди инвестицията.Иначе Зафирата е здрав,надежден и със сравнително евтини консумативи.При сегашни цени на метан със заводска газова уредба разхода ти ще е около 7 лв на 100 км.Успех в избора!
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
Темата е доста интересна и за мен,тъй като и аз мисля да оставям напролет старото комби и да се "нанеса" във ван.Като цена,години и комфорт също съм се спрял на "Зафира",само не мога да преценя бензин или дизел.Дизел не съм имал никога...,ако някой има повече впечатления да сподели.
-
- ще става разбирач
Колега bigfut, благодарско за компетентното мнение. Прав си, критериите са следните: широка/ван, поносима подръжка, бензинка, бюджет 8-10 х.лв.
Аз и сега карам метаново Рено Сценик 1,6, 1998г дето ме е закарало и върнало отвсякъде и съм наясно с проблемите, които ми създава. Въпреки това в една друга тема "Бензин, Дизел или Газ" във форума направих една сметка, че въпреки платените ремонти пак ми е на далавера метана пред всичко останало. За това каквато и бензинка да взема ще и кача метан, па ако ще и тук да го слагам.
По тази причина харесвам фабричните метанови Зафири, но до 2002-3 година. Но днес ми стана ясно,че ако е по-нова Зафирата какво значи да смениш съединител....за Зафира 2005г дизел 2000 кубика, удоволствието в сервиз на Опел с 15% отстъпка струва 3500лева. Ебати съедитителя....
А тия Форд Галакси верно ли са здрави и с евтина подръжка? Все пак е Форд нали знаете.. А Сеат Алхамбрата що не ги харесвате?
Аз и сега карам метаново Рено Сценик 1,6, 1998г дето ме е закарало и върнало отвсякъде и съм наясно с проблемите, които ми създава. Въпреки това в една друга тема "Бензин, Дизел или Газ" във форума направих една сметка, че въпреки платените ремонти пак ми е на далавера метана пред всичко останало. За това каквато и бензинка да взема ще и кача метан, па ако ще и тук да го слагам.
По тази причина харесвам фабричните метанови Зафири, но до 2002-3 година. Но днес ми стана ясно,че ако е по-нова Зафирата какво значи да смениш съединител....за Зафира 2005г дизел 2000 кубика, удоволствието в сервиз на Опел с 15% отстъпка струва 3500лева. Ебати съедитителя....
А тия Форд Галакси верно ли са здрави и с евтина подръжка? Все пак е Форд нали знаете.. А Сеат Алхамбрата що не ги харесвате?
- deqn@
- вече хвърля и на тежко
Колега Галаксито е с двигател на Фолксваген 1,9 ТDI /поне моето е такова/.Частите са на много прилични цени.Цените изобщо не можеш ги срявнява с на зафирата пак и тя е доста по малка .Не искам никой да ангажирам с моето мнение ама аз съм си доволен от галаксито
Може и вито да си избереш.Моето е с осем места но последният ред съм го махнал.Място бол а отзад качвам атв-то на детето,хладилничето и дори остава място за въдиците когато отиваме на плаж в езерец!
-
- ще става разбирач
Fozi, Витото май е добре ама повече си е бус, отколкото Ван.
deqn@ каза че Галаксито му е с 1,9TDI двигател на WV - значи отпада щом е с дизел, въпреки че deqn@ е доволен от цената на подръжката. Има ли познавачи на бензиновите Форд Галакси до 2002 ? -те са ми интересните....биват ли, какви са разходите за подръжка?
deqn@ каза че Галаксито му е с 1,9TDI двигател на WV - значи отпада щом е с дизел, въпреки че deqn@ е доволен от цената на подръжката. Има ли познавачи на бензиновите Форд Галакси до 2002 ? -те са ми интересните....биват ли, какви са разходите за подръжка?
Колеги ,споделете и нещо за заводско-метановото WV Кади.Не съм го виждал на живо и ми е много интересно къде е "събрана" бутилката му.Не знам , останало ли е място в купето и дали като му паднат задните седалки ,ще може да се използва и като "палатка-легло" 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- ще става разбирач
Колега bkd Новото VW Caddy е супер, говорил съм с човек дето кара такова докато зареждах веднъж на една метанстанция в Благоевград. Бутилките са както при Зафирите в пода и няма никакъв проблем задните седалки да падат и да става "спалня" отзад. Може да зарежда около 13кг метан /по спомен/, което стига за около 300 км извънградско.
Само че....това VW Caddy е доста извън критерия за цена от 8-10 х.лв. по темата тук. Колата и втора ръка е около 20 бона.....така че за мен отпада одма...
Само че....това VW Caddy е доста извън критерия за цена от 8-10 х.лв. по темата тук. Колата и втора ръка е около 20 бона.....така че за мен отпада одма...
Колега Счетовод,ако никнейма ти има общо с професията,значи си свикнал с баланси и сметки.С автомобилите дереджето е следното;-от европейските ванове се очакват комфорт и сигурност като за семейна кола.При тях няма товарен вариант като при бус и баничарка.От този тип автомобили не очаквай висока проходимост,с други приоритети са.Ако все пак твърдо си за ван бих ти предложил два варианта.В бензиновите заводски метанова Зафира.Плюсове;-бутилка,ползволяваща ти минимум 400 км мобилност до второ зареждане.Възможно най- малко пари на км/при поне смесен експлоатационен цикъл/.Практичен и предвидим немски автомобил,познат на повечето колеги в сервизите.За съединителя не си прав,дълго преди да се износи маховика,който е най скъпата част от комплекта,се обажда лагер помпата.при своевременната му подмяна,заедно с притискателен и феродов диск,маховика може да се запази за още 100 000 км.Другото,което трябва да знаеш-в този тип съединители натовареният детайл не е притискателният диск,а двумасовият маховик.Това предполага буксиране на друг автомобил при липса на абсолютно никаква друга възможност.Смяната на съединител к-т с маховик е около 2000 лв с труда.Останалите консумативи са с нормални цени.Във варианта дизел съм за Фолксваген Шаран с 1,9 мотор.Изисква качествени масла и нафта.Непретенциозен и надежден.Лесно ще го харесаш.Малко по скъпи консумативи от Опела,но като цяло по-добър ван.Допълнителен плюс-разхода е по-малко свързан с предимно градско шофиране от метана.Лично мое мнение/не се ангажирай/е,че вановете са непрактични за ежедневна експлоатация,а за риболов,лов и време със семейството сред природата по-подходящ е джип или джипче.Поразгледай за Honda CRV.Гарантирам,че е добър автомобил -в града,на пътя и извън него.
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
-
- ще става разбирач
bigfut - Супер си! Благодаря за споделянето и за отделеното време.
И аз да дам моя дял в темата за супер рибарската кола
.Както е видно от повечето постове всеки си хвали неговото и по убаво нема както и по дълбоко от искъра и т.н.За мене идеалния вариант е субару либеро обаче.За такво малко бусче съм си мечтал не една година докато да успея да си го купя и сега вече след много хил км пробег с него мога да кажа че съм доволен на 100% от този си избор.Защо ли?
1.Висока проходимост защото е 4х4!
2.Малки размери-дължина 3,6 метра и въпреки че се води бус, то е по късо от нормална лека кола -идеално е за градско каране паркира навсякъде, вътре е широко и удобно, 7 местно с три реда седалки.
3.Задните два реда седалки като се пуснат става спалня меко равно и няма нужда от палатка.
4.Средната седалка като се сгъне облегалката става на маса, вали гърми сядаш си на най-задната седалка спокоино и си хапваш като бял човек удобно.
5.Малък мотор 1200 кубика пълна инжекция, данъка е жълти стинки, разхода на бензин е по малък от на голяма лека кола,на старт ускорява завидно бързо, максималната скорост обаче е до 110км час при нормално си каране без да се мъчи моторо.За мене отдавна излязал от пуберските години не ми пречи че на магистралата карам с 110.
6.Място за багаж бол и без значение дали се кара градско или на дълго с 1-2 кубика багаж пак е удобно.
С две думи караш бус 4х4, а поддържаш малолитражна лека кола.

1.Висока проходимост защото е 4х4!
2.Малки размери-дължина 3,6 метра и въпреки че се води бус, то е по късо от нормална лека кола -идеално е за градско каране паркира навсякъде, вътре е широко и удобно, 7 местно с три реда седалки.
3.Задните два реда седалки като се пуснат става спалня меко равно и няма нужда от палатка.
4.Средната седалка като се сгъне облегалката става на маса, вали гърми сядаш си на най-задната седалка спокоино и си хапваш като бял човек удобно.
5.Малък мотор 1200 кубика пълна инжекция, данъка е жълти стинки, разхода на бензин е по малък от на голяма лека кола,на старт ускорява завидно бързо, максималната скорост обаче е до 110км час при нормално си каране без да се мъчи моторо.За мене отдавна излязал от пуберските години не ми пречи че на магистралата карам с 110.
6.Място за багаж бол и без значение дали се кара градско или на дълго с 1-2 кубика багаж пак е удобно.
С две думи караш бус 4х4, а поддържаш малолитражна лека кола.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от Gogo55 на Вто Яну 25, 2011 10:40 pm, променено общо 1 път.
да продължа със снимковия матриал 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.