Препоръчайте добър Ван

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Препоръчайте добър Ван

Мнение от pachosz »

barutchiata © написа:Риболовен и Ван са малко несъвместими неща, освен ако няма добър път го водата.Вановете са си нисички коли. Може и да не съм прав но поне Форда е нисък.
Aз с моето ванче Пежо 806 си минавам и през доста трудни и кални терени, не е имало проблем. Е, не чак за офроуд да се ползва, ама става за риба определено :D Пък колко място има за багаж или за спално, не е истина.
За разхода на извънградско бива - 7-8/100 (1,9 ТД е), ама на градско си лапа направо кат ламя, под 12 не пада :rolleyes:
За частите не знам какви са цените, щото за 4-та година нищо не му се е разваляло.
А това Мицубиши- офроуд вана, направо ме разби :D Мноо гот ми се вижда тая машина!

п.п. за частите се сетих, че скоро сменях 1 носач и 2 накрайника + реглаж предница.
Части + труд, всичко беше 230 лв.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Момчета аз не оспорвам кой от къде е минавал. Мисълта ми е, че вановете не са коли за риболов, като под риболов разбирам да се минава през силно разрушени и кални места. Защто има черни и много черни пътища.
Аватар
deqn@
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deqn@ »

Така е ,но ако не можеш да си позволиш да имаш джип за роболов и автомомобил за останалото време/което не е толкова много :wink: / вана е добро решение
bigfut
новобранец
новобранец

Мнение от bigfut »

Колега,добър ван е малко недостатъчно като инфо за препоръка.Основното при търсенето и избора е бюджета.Съотношение цена-качество за мен е в полза на Зафира.Едно генерално уточнение-не Зафира по принцип,а заводски метанова.Повярвай,всякаква смяна на гориво отпосле ми осигурява сериозно заплатена работа-собственик съм на автосервиз.Опита ми показва,че лъжата на софтуерите-заводски и на уредбата създава проблеми и води до разходи,обезмислящи очакваната икономия от по-евтино гориво.Има и още нещо-ако пътуваш предимно градско,ще гориш колкото метан,толкова и бензин,превключването на тип гориво не зависи от теб,а от работна температура и обороти.Казвам го не за да те откажа,а да си предупреден преди инвестицията.Иначе Зафирата е здрав,надежден и със сравнително евтини консумативи.При сегашни цени на метан със заводска газова уредба разхода ти ще е около 7 лв на 100 км.Успех в избора!
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
tiho todorov

Мнение от tiho todorov »

Темата е доста интересна и за мен,тъй като и аз мисля да оставям напролет старото комби и да се "нанеса" във ван.Като цена,години и комфорт също съм се спрял на "Зафира",само не мога да преценя бензин или дизел.Дизел не съм имал никога...,ако някой има повече впечатления да сподели.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Колега bigfut, благодарско за компетентното мнение. Прав си, критериите са следните: широка/ван, поносима подръжка, бензинка, бюджет 8-10 х.лв.

Аз и сега карам метаново Рено Сценик 1,6, 1998г дето ме е закарало и върнало отвсякъде и съм наясно с проблемите, които ми създава. Въпреки това в една друга тема "Бензин, Дизел или Газ" във форума направих една сметка, че въпреки платените ремонти пак ми е на далавера метана пред всичко останало. За това каквато и бензинка да взема ще и кача метан, па ако ще и тук да го слагам.

По тази причина харесвам фабричните метанови Зафири, но до 2002-3 година. Но днес ми стана ясно,че ако е по-нова Зафирата какво значи да смениш съединител....за Зафира 2005г дизел 2000 кубика, удоволствието в сервиз на Опел с 15% отстъпка струва 3500лева. Ебати съедитителя....

А тия Форд Галакси верно ли са здрави и с евтина подръжка? Все пак е Форд нали знаете.. А Сеат Алхамбрата що не ги харесвате?
Аватар
deqn@
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deqn@ »

Колега Галаксито е с двигател на Фолксваген 1,9 ТDI /поне моето е такова/.Частите са на много прилични цени.Цените изобщо не можеш ги срявнява с на зафирата пак и тя е доста по малка .Не искам никой да ангажирам с моето мнение ама аз съм си доволен от галаксито
fozi
новобранец
новобранец

Мнение от fozi »

Може и вито да си избереш.Моето е с осем места но последният ред съм го махнал.Място бол а отзад качвам атв-то на детето,хладилничето и дори остава място за въдиците когато отиваме на плаж в езерец!
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Fozi, Витото май е добре ама повече си е бус, отколкото Ван.

deqn@ каза че Галаксито му е с 1,9TDI двигател на WV - значи отпада щом е с дизел, въпреки че deqn@ е доволен от цената на подръжката. Има ли познавачи на бензиновите Форд Галакси до 2002 ? -те са ми интересните....биват ли, какви са разходите за подръжка?
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Колеги ,споделете и нещо за заводско-метановото WV Кади.Не съм го виждал на живо и ми е много интересно къде е "събрана" бутилката му.Не знам , останало ли е място в купето и дали като му паднат задните седалки ,ще може да се използва и като "палатка-легло" :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Колега bkd Новото VW Caddy е супер, говорил съм с човек дето кара такова докато зареждах веднъж на една метанстанция в Благоевград. Бутилките са както при Зафирите в пода и няма никакъв проблем задните седалки да падат и да става "спалня" отзад. Може да зарежда около 13кг метан /по спомен/, което стига за около 300 км извънградско.

Само че....това VW Caddy е доста извън критерия за цена от 8-10 х.лв. по темата тук. Колата и втора ръка е около 20 бона.....така че за мен отпада одма...
bigfut
новобранец
новобранец

Мнение от bigfut »

Колега Счетовод,ако никнейма ти има общо с професията,значи си свикнал с баланси и сметки.С автомобилите дереджето е следното;-от европейските ванове се очакват комфорт и сигурност като за семейна кола.При тях няма товарен вариант като при бус и баничарка.От този тип автомобили не очаквай висока проходимост,с други приоритети са.Ако все пак твърдо си за ван бих ти предложил два варианта.В бензиновите заводски метанова Зафира.Плюсове;-бутилка,ползволяваща ти минимум 400 км мобилност до второ зареждане.Възможно най- малко пари на км/при поне смесен експлоатационен цикъл/.Практичен и предвидим немски автомобил,познат на повечето колеги в сервизите.За съединителя не си прав,дълго преди да се износи маховика,който е най скъпата част от комплекта,се обажда лагер помпата.при своевременната му подмяна,заедно с притискателен и феродов диск,маховика може да се запази за още 100 000 км.Другото,което трябва да знаеш-в този тип съединители натовареният детайл не е притискателният диск,а двумасовият маховик.Това предполага буксиране на друг автомобил при липса на абсолютно никаква друга възможност.Смяната на съединител к-т с маховик е около 2000 лв с труда.Останалите консумативи са с нормални цени.Във варианта дизел съм за Фолксваген Шаран с 1,9 мотор.Изисква качествени масла и нафта.Непретенциозен и надежден.Лесно ще го харесаш.Малко по скъпи консумативи от Опела,но като цяло по-добър ван.Допълнителен плюс-разхода е по-малко свързан с предимно градско шофиране от метана.Лично мое мнение/не се ангажирай/е,че вановете са непрактични за ежедневна експлоатация,а за риболов,лов и време със семейството сред природата по-подходящ е джип или джипче.Поразгледай за Honda CRV.Гарантирам,че е добър автомобил -в града,на пътя и извън него.
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

bigfut - Супер си! Благодаря за споделянето и за отделеното време.
Gogo55
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Gogo55 »

И аз да дам моя дял в темата за супер рибарската кола :lol: .Както е видно от повечето постове всеки си хвали неговото и по убаво нема както и по дълбоко от искъра и т.н.За мене идеалния вариант е субару либеро обаче.За такво малко бусче съм си мечтал не една година докато да успея да си го купя и сега вече след много хил км пробег с него мога да кажа че съм доволен на 100% от този си избор.Защо ли?
1.Висока проходимост защото е 4х4!
2.Малки размери-дължина 3,6 метра и въпреки че се води бус, то е по късо от нормална лека кола -идеално е за градско каране паркира навсякъде, вътре е широко и удобно, 7 местно с три реда седалки.
3.Задните два реда седалки като се пуснат става спалня меко равно и няма нужда от палатка.
4.Средната седалка като се сгъне облегалката става на маса, вали гърми сядаш си на най-задната седалка спокоино и си хапваш като бял човек удобно.
5.Малък мотор 1200 кубика пълна инжекция, данъка е жълти стинки, разхода на бензин е по малък от на голяма лека кола,на старт ускорява завидно бързо, максималната скорост обаче е до 110км час при нормално си каране без да се мъчи моторо.За мене отдавна излязал от пуберските години не ми пречи че на магистралата карам с 110.
6.Място за багаж бол и без значение дали се кара градско или на дълго с 1-2 кубика багаж пак е удобно.
С две думи караш бус 4х4, а поддържаш малолитражна лека кола.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от Gogo55 на Вто Яну 25, 2011 10:40 pm, променено общо 1 път.
Gogo55
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Gogo55 »

да продължа със снимковия матриал :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”