Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Мога ли да произвеждам стръв ?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Мога ли да произвеждам стръв ?
Колеги мога ли да меля фуражи и да прибавям аромати с евентуално запичане да произвеждам захранка и да я пускам по магазините за риболов на атрактивна цена (1.50 1.80лв на кг) като ще пласирам на чувал.Давайте мнения и съвети,а ако модовете преценят ,че темата не е уместна то нека бъде изтрита. 

Re: Мога ли да произвеждам стръв ?
След като си регистрираш търговска марка и фирма можеш... въпроса е с какво ще е по-добра от другите и как ще я наложиш на пазара 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ще е стахотно да направиш такава захранка и бъди сигурен ще я пробваме всички.И както казва колегата трябва да се регистрираш във търговската мрежа и да измислиш име на захранката Успех.
Риболова е хоби.Наслука 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега от правене на захранка която да има комерсиален т.е. търговски успех до мелене на ярма има огромна разлика и много опит натрупван както по метода на пробите и грешките,така и от чисто научно естество.Ако си готов да рискуваш време и пари пробвай.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Колега не е лоша идеята а за по-бърз успех името трябва да е близко до някое наложеноDavid Kamenov написа:Ще е стахотно да направиш такава захранка и бъди сигурен ще я пробваме всички.И както казва колегата трябва да се регистрираш във търговската мрежа и да измислиш име на захранката Успех.

-
- ще става разбирач
Идеята никак не е лоша,само не знам разните му там производители и дистрибутори как ще реагират
?По принцип мисля,че това е печеливш бизнес,а където са намесени пари не е никак лесно да се"пробие",от мен имаш-
.

- maranzika
- сериозен играч
Ами пробвай.
Купи си разните там ярми,плюс аромати и т.н.сметни колко пари си вкарал,сложи опаковката(която не е малко),и удари чертата.Па продавай на 1,50лв. и търси печалба.
Доста хора са минали по тоя път.Но нищо не ти пречи да се пробваш.
На първо време започни с "зарибяването" из нета.
Купи си разните там ярми,плюс аромати и т.н.сметни колко пари си вкарал,сложи опаковката(която не е малко),и удари чертата.Па продавай на 1,50лв. и търси печалба.

Доста хора са минали по тоя път.Но нищо не ти пречи да се пробваш.
На първо време започни с "зарибяването" из нета.

- indalo
- фен клуб-скобар
Незнам, пожелавам успех в начинанието, но си мисля че не цената 1,50 ще донесе успех. Може да е 2,50, но да е качествена и при използването и да има резултат. Аз от година ползвам манджи на Трапер и Мондиал Фидер / купувам и Сенсас и ВДЕ/, защото ми пасват и има случаи в които играят реална роля в резултата на риболова ми. Ква файда ще имам ако дам 1,50, ама риба йок. А живота ме е научил че ефтино, убаво нема. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- CERRUTI
- сериозен играч
Колега май си объркал заглавието мисля че искаш да произвеждаш захранка а не стръв...
То погледнато реално и сега по пазара си има такива захранки-от ярмичка и други фуражни смески....и са на цени-1.80-2,50.......
Защото колегата за да я изкара на пазарна цена от 1,50 той трябва да му се връзва по 60-70стотинки килото....
То погледнато реално и сега по пазара си има такива захранки-от ярмичка и други фуражни смески....и са на цени-1.80-2,50.......
Защото колегата за да я изкара на пазарна цена от 1,50 той трябва да му се връзва по 60-70стотинки килото....
Последно промяна от CERRUTI на Сря Яну 26, 2011 9:14 am, променено общо 1 път.

Кой голям производител използва свежа суровина за подхранки не знам. Всичко е производствен отпадък от най различни хранителни производства + разни добавки(бои, аромати и т.н.).
-
- ще става разбирач
страхувам се, колега, че леко си "закъснял"...90% от българските захранки са точно такива...останалите ползват "базова" захранка на Сенса и ВДЕ, която е в големи разфасовки и излиза не толкова скъпа и я смесват с галета...MITAKA_STZ написа:Колеги мога ли да меля фуражи и да прибавям аромати с евентуално запичане да произвеждам захранка и да я пускам по магазините за риболов на атрактивна цена (1.50 1.80лв на кг) като ще пласирам на чувал.Давайте мнения и съвети,а ако модовете преценят ,че темата не е уместна то нека бъде изтрита.
Може да произвеждаш всичко , но е важно да постигнеш желания ефект зада печелиш.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Първо можеш да произвеждаш,ако искаш и обрашнени чували само с аромат на...чорапи,сирене,ягоди и квото се сетиш до пластелин,само ти трябва както казаха колегите търговска марка,документи от ХИ за производство на фуржни изделя(защо от ХИ? ми защото неможеш да храниш животни с неща които биха ги отровили)
Другото според мен с едното мелене на фураж и ароматизирването му освен брашно за блатове на торти няма друго да постигнеш...Иска се опит иска се тестове да видиш от кое колко да добавиш,кое е ненужно,друто е задължителна термична обработка която не всеки би си позволил и да успее да влезне в 1,50-1,80 лв,друото е,че трябва да взимаш фуража на жълти стотинки буквално за да ти излиза исапа а това значи да се налапаш с ОГРОМНО количество фураж.Аа щях да забравя опаковките трябва да имаш тъкива,машина която да ги пакетира и щампи върху тях тъй като не всичко в прозрачен пакет без надписи се продава това минимум може да стане на цена около 0,40 ст на плик + щампа само с 3 реда буквички.
Според мен ходи си купувай евтини подхранки от кварталния магазин и си пей сърце без да те боли глава
Другото според мен с едното мелене на фураж и ароматизирването му освен брашно за блатове на торти няма друго да постигнеш...Иска се опит иска се тестове да видиш от кое колко да добавиш,кое е ненужно,друто е задължителна термична обработка която не всеки би си позволил и да успее да влезне в 1,50-1,80 лв,друото е,че трябва да взимаш фуража на жълти стотинки буквално за да ти излиза исапа а това значи да се налапаш с ОГРОМНО количество фураж.Аа щях да забравя опаковките трябва да имаш тъкива,машина която да ги пакетира и щампи върху тях тъй като не всичко в прозрачен пакет без надписи се продава това минимум може да стане на цена около 0,40 ст на плик + щампа само с 3 реда буквички.
Според мен ходи си купувай евтини подхранки от кварталния магазин и си пей сърце без да те боли глава

Без риболов няма любов !
- mitiogt
- ще става разбирач
Не ти трябват никакви документи от хеии, трябва фирма , лиценз и разрешително . Последните две се вадят от Национална служба по зърното , преди две години струваше около 200 лв . Лицензите са няколко вида - зависи колко съставки ще слагаш , дали ще има продукти от животински произход и тн , те ще ти обеснят .
Успех !!!!
Успех !!!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен няма смисъл ....... пазара е пълен с евтини бг захранки, като всеки по-известен състезател който го дадат два пати по ТВ-то и почва да прави захранки. Положението е същото и със собствениците на риб. магазини, като съм чувал истории, че се продавало насипно Ван Ден Енде в чували за 2 лв.
Знам, че произвеждаш зърна по-добре се насочи в тази посока (царевица, жито, коноп и др.) пускаш една тема в шаранджийския форум и за тецовете ще ти купуват с чували царевица.
Знам, че произвеждаш зърна по-добре се насочи в тази посока (царевица, жито, коноп и др.) пускаш една тема в шаранджийския форум и за тецовете ще ти купуват с чували царевица.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation