Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стегната захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Стегната захранка
Суровото царевично брашно (ако е по-едро смляно разбирасе) ще направи захранката още по-рехава.

- koitikaza
- научил се да хвърля
И аз съм с Snegk яйцето е истината.
от многото мнения реших да си направя и аз една и ако може да ми кажете дали ще има ефект (500гр царевично брашно ,500 мл вода ,смелен слънчоглед,сухо мляко и да прибавя едно две яйца )
Водата е много. Първо смеси сухите съставки, после добави яйцата и накрая добавяй по малко вода докато стане както трябва.
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
мерси
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Има лепила за захранки; не са скъпи...
Най добре е качамака,но е голяма играчка да се направи както трябва.Иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се сварии да се разбърказа да се стегне.
Аз съм най доволен от бисквитата,не се изисква допълнителна обработка,има си аромати, хранителни частици и подсладители.Слепва доста добре и не е скъпа.
Сипваш навлажняваш и ползваш.
Чиста работа
Ето почетете тука http://www.facebook.com/pages/RIBOLOVNI ... 3&topic=14
Аз съм най доволен от бисквитата,не се изисква допълнителна обработка,има си аромати, хранителни частици и подсладители.Слепва доста добре и не е скъпа.
Сипваш навлажняваш и ползваш.
Чиста работа
Ето почетете тука http://www.facebook.com/pages/RIBOLOVNI ... 3&topic=14
Това със бисквитата страшно ми хареса.Моля колегата който е пробвал да сподели мнение ако може лично и доказано в боя дали е ефикасна при шаран и каракуда,а не само надписите на етикета с хубавите шаровци .Та другото което ми хрумна е дали тази обикновена бисквита може да се направи и капан ,на който лично аз съм фен .Хайде колеги да споделим мнение заслужава ли си?
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- ще става разбирач
само с бисквити не става, колеги...то ако ставаше...в една хубава захранка трябва да има доста повече нещица...в захранките на Сенса и ВДЕ има по 12-15 компонента и нагоре...и всичките се слагат в определени пропорции и варират, съобразно вида риба / тип риболов, водоем и т.н./ за която са предназначени...най-общо в добрата захранка има - галета / тъмна,светла,или и от двете/,различни видове брашна/пшенично,царевично,овесено,соево/,смлени семена/ коноп,лен,слънчоглед-печени/сурови/, рибено брашно, глина, различни масла, аромати и т.н...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Те момчетата питат за захранка за пружина, да намалят разхода на храна от три шепи на две....
Сложете Ц200 в храната, ще правите по 4 излета с едно зареждане на пружината...
Сложете Ц200 в храната, ще правите по 4 излета с едно зареждане на пружината...

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Колега както са ти писали и други колеги в форума слагаи лепило за захранка ,има едни лепило на джаксън и едно лепило с черна опаковка не се сещам какво беше ,има лепило в едно такова в пликчета прозрачно пликче сместа вътре наподобава лепило за тапети от него никога ама никога не си вземай първо не слепва и после мирише на мухал,лепилото трябва да бъде на прах.Умесваш на съхо захранката поръсваш я с лепило долу горе да се покрие с тънак пласт лепило и бъркаш пак на сухо ни бъркай много докато стане еднородна смес после увлажни малко и пак бъркаш докато цялата смес се увлажни ,стават едни бучки от сместа колкото можеш ги умачкаваи след десетина минути пак я увлажни и пак бъркане около 10 мин и пак много леко увлажнение и бъркане ,сместа трябва да се усеща на къкатати почти суха и не трябва да ти лепне по ръцете или по съда в който бъркаш сместа ,правиш една пока не много голяма слагаш на пружината и я стискаш колкото може от всички страни,и мяташ в водата ,от тук на татък колкото повече стои захранката толкова повече почва да се слепва не я оставяи на пряка слънчева светлина винаги я покривай ,това е от мен дано да съм ти помогналgotra написа:Здравейте, колеги!При последния ми риболов видях един колега, чиято захранка беше изключително стегната и много трудно се сваляше от пружината.Моля вие да споделите какво добавяте или как я правите за да стои стегната по-дълго време във водата.Поздрави!
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- indalo
- фен клуб-скобар
Незнаех, че на фидер риболова целта е с една пружина да изкараш целия риболов.
Аз даже първо мятам няколко пружини, с цел захранване на мястото. Не виждам защо трябва захранката да си седи в пружината и да не се разпада, нали целта е бърз риболов. Да, за в течение трябва да е стегната, ама чак да си вадиш копничките всеки път пълни с манджа, не виждам къф ще е ефекта.
Или неразбирам от фидер риболов.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Защо реши че става дума за фидер?indalo написа:Незнаех, че на фидер риболова...
Колегата пита за монтаж на пружина доколкото разбрах.
Aз не виждам смисъл и за пружина да е толкова стегната захранката.
Дори качамака преди си го правех до час,час и половина да го е отмило течението.
Да не говорим пък за стоящи води.

- indalo
- фен клуб-скобар
stich написа:Защо реши че става дума за фидер?indalo написа:Незнаех, че на фидер риболова...
Колегата пита за монтаж на пружина доколкото разбрах.
Aз не виждам смисъл и за пружина да е толкова стегната захранката.
Дори качамака преди си го правех до час,час и половина да го е отмило течението.
Да не говорим пък за стоящи води.
Явно аз не съм разбрал правилно. Просто пружината я свързвам с хранилка за фидер/ може би щото не съм ловил на тежко последните 10 години/

Чудя се луд ли съм или не съм.