Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Имам такова Berkley,за съжаление трудно може да мине за универсална пръчка.Според мен тя е доста мощна и определено със занижен тест,бих казал че работи добре с примамки над 10гр.Аз лично я ползвам за щука.Дано да съм бил полезен!
Здравейте какво ще кажете за тази пръчка, макара и корда, заслужаватлиси паричките
Berkley - Whiplash Crystal
Риболовно влакно Whiplash crystal - След огромния успех на Whiplash Pro, Berkley произведе Whiplash Crystal на базата на новата си формула за прозрачни влакна. Почти невидимо във водата. Това влакно спечели редица международни награди през тази година за най-добър продукт. Произведено от микродинема влакна по специална технология, патентована от Berkley. Влакно, което няма памет. Много равна и гладка повърхност. Супер чувствителност и невероятна здравина.
0.10мм-14.1кг
Berkley - Whiplash Crystal
Риболовно влакно Whiplash crystal - След огромния успех на Whiplash Pro, Berkley произведе Whiplash Crystal на базата на новата си формула за прозрачни влакна. Почти невидимо във водата. Това влакно спечели редица международни награди през тази година за най-добър продукт. Произведено от микродинема влакна по специална технология, патентована от Berkley. Влакно, което няма памет. Много равна и гладка повърхност. Супер чувствителност и невероятна здравина.
0.10мм-14.1кг
- Прикачени файлове
-
- D.A.M. - Nanoflex Zaner Spin.jpg (61.13 KiB) Преглеждано 866 пъти
-
- Snap1.jpg (81.89 KiB) Преглеждано 866 пъти
-
- Mitchell - Compact Gold Surf.jpg (27.93 KiB) Преглеждано 866 пъти
- stancom
- ще става разбирач
Аз от Уиплаша не съм доволен изобщо . А и за момента, в света, влакно с диаметър 0.10 , което да държи 14кг не съществува. И приближението е на порядък.
За пръчката нищо не мога да кажа, не съм я пипал, но ДАМ доста отстъпи в качеството.
Макарата е за Сърфов риболов, това е риболов на далечна дистанция с тежки примамки или бомбарда.
Трите неща изобщо не се връзват едно с друго.
ПП На теб за какъв риболов всъщност ти трябва такъм
За пръчката нищо не мога да кажа, не съм я пипал, но ДАМ доста отстъпи в качеството.
Макарата е за Сърфов риболов, това е риболов на далечна дистанция с тежки примамки или бомбарда.
Трите неща изобщо не се връзват едно с друго.
ПП На теб за какъв риболов всъщност ти трябва такъм

Значи хората лъжат-несъм сигурен
- Прикачени файлове
-
- Berkley - Whiplash Crystal.jpg (70.74 KiB) Преглеждано 1421 пъти
- danev69
- сериозен играч
Приятно четене.martinino написа:Значи хората лъжат-несъм сигурен

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
И сега какво да разбирам че тази корда е лъжа или
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кордата няма как да е лъжа, но няма как да е и истина.
Прото има съмнения отностно реалните показатели на посоченото влакно
И тази тема е озаглавена " Преглед на тема - Спининг въдици на достъпна цена" - ти питаш за влакна. Хайде ориентирай се малко, моля те
Прото има съмнения отностно реалните показатели на посоченото влакно

И тази тема е озаглавена " Преглед на тема - Спининг въдици на достъпна цена" - ти питаш за влакна. Хайде ориентирай се малко, моля те

- Vid
- кандидат преподавател
Здравейте Колеги, някой има ли впечатления от това Berkley http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=952
Интересува ме тази която е с дължина 2,40 или 2,70 м., акция 10-30 гр. На пръв поглед ми изглежда същата като Taxtix с изключение на дизайна. Смятам да я използвам за улов на кефал, щука и распер основно по Марица..
Интересува ме тази която е с дължина 2,40 или 2,70 м., акция 10-30 гр. На пръв поглед ми изглежда същата като Taxtix с изключение на дизайна. Смятам да я използвам за улов на кефал, щука и распер основно по Марица..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- stancom
- ще става разбирач
По мое скромно мнение, за кефал ще дойде "тежичка", аз за тази риба използвам примамки с тегло под долната и граница. И ми се стори по-бавна ( разбирай по-модерейт ) от тактика, но го нямаше тактика в магазина, когато пробвах и може и да не съм прав за последното.
- Vid
- кандидат преподавател
Тактика много ми хареса на "тръскане", но водачите му не са добри, т.е. след месец или два се нарязвали от влакното при по интензивно ползване разбира се.. Това ми го призна магазинерът, като каза, че вече има две рекламации. На Lightning-а водачите ми изглеждат досущ като на Тактика.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Здравейте колеги за да не отварям тема да попитам тук на какви критерии би трябвало да отговаря прът за риболов със джигови примамки ще го ползвам от брега за бяла риба
@anatom
дължина 2.50-2.90 м при полегато дъно, за язовирна стена може и по-къса 2.0-2.40 м
1. За дълбочини до 3 м - тест 3-14 гр
2. За дълбочини 3-6 м -с тест 10-28 гр
3. За дълбочини над 6 м - с тест 14-56 гр
Желателно е въдицата да е със строй бърз или свръх бърз, в противен случай е необходимо да се подбират джиг глави с тънки и остри куки. Високомодулната пъргава бланка дава предимство с по-висока тактилна чувсвителност.
дължина 2.50-2.90 м при полегато дъно, за язовирна стена може и по-къса 2.0-2.40 м
1. За дълбочини до 3 м - тест 3-14 гр
2. За дълбочини 3-6 м -с тест 10-28 гр
3. За дълбочини над 6 м - с тест 14-56 гр
Желателно е въдицата да е със строй бърз или свръх бърз, в противен случай е необходимо да се подбират джиг глави с тънки и остри куки. Високомодулната пъргава бланка дава предимство с по-висока тактилна чувсвителност.
Ей тва е изчерпателен отговор Бладодаря и ако може препоръка за пръчка да кажем за номер 2 по твоята таблица
Koлега значение има дали ще ловиш на затворен водоем или на река при стабилно течение ,втория вариант на Павката за мене е много удачен за затворени водоеми ,аз за дълбочини до 30 метра не ползвам глави по големи от 15 гр,третия вариант според мен е удачен за големите реки където често се налага използване на глави от 15 гр нагоре за дълбочини и силно течение !!
Надявам се че съм ти бил полезен !
Поздрави!!
Надявам се че съм ти бил полезен !
Поздрави!!

Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
Ето две предложения от различни ценови класове.
82.- лв Salmo ELITE JIG MASTER

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
172.- лв St Croix Triumph

http://filstar.bg/Пръчки/3/St.Croix%20- ... Rods/2019/
п.п. На големи дълбочини в затворен водоем може да се работи с леки джигове, но е необходимо тънко влакно. В противен случай пропадането е прекалено бавно, а на големите дистанции се получава обратно провисване на линията което намалява чувствителността и причинява много празни кълванета.
82.- лв Salmo ELITE JIG MASTER

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
172.- лв St Croix Triumph
http://filstar.bg/Пръчки/3/St.Croix%20- ... Rods/2019/
п.п. На големи дълбочини в затворен водоем може да се работи с леки джигове, но е необходимо тънко влакно. В противен случай пропадането е прекалено бавно, а на големите дистанции се получава обратно провисване на линията което намалява чувствителността и причинява много празни кълванета.