Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Пръчка за чепаре от лодка
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Пръчка за чепаре от лодка
Питам каква да взема? Размер мисля 2,4м стъклопластова, двуколенна. Дали ще е къса за чепаре за чернокоп? Може ли някой да ми предложи точен модел...Благодаря
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Пръчка за чепаре от лодка
Риболова е хоби.Наслука 

Давиде, погледни с подписа, погледни линка, който си дал, погледни си пак подписа и осъзнай какво си написал.
Човека пита пръчка за чернокоп/сафрид от лодка, а не за 80 килограмови морски чудовища / Несита.
На колегата му е достатъчен един съвсем обикновен телескоп с водачи, компонентен материал, няма смисъл от карбон, но ако предпочиташ няма лошо да си вземеш, само че ще ти излезе по-скъпо, от лодка е най-удобно със 2.40метра, няма да е къса, а дали е телескопична или двуколенна зависи единствено от теб, каква транспортна дължина ще ти е най-удобна. Гледай само акцията да е малко по-голяма, 30-60 някъде, защото при голяма вълна лекото олово бива отнасяно под лодката/прекалено далеч от лодката.
Това е от мен, успех с избора на новата въдица и да е уловиста !
Link 1
Link 2
Човека пита пръчка за чернокоп/сафрид от лодка, а не за 80 килограмови морски чудовища / Несита.
На колегата му е достатъчен един съвсем обикновен телескоп с водачи, компонентен материал, няма смисъл от карбон, но ако предпочиташ няма лошо да си вземеш, само че ще ти излезе по-скъпо, от лодка е най-удобно със 2.40метра, няма да е къса, а дали е телескопична или двуколенна зависи единствено от теб, каква транспортна дължина ще ти е най-удобна. Гледай само акцията да е малко по-голяма, 30-60 някъде, защото при голяма вълна лекото олово бива отнасяно под лодката/прекалено далеч от лодката.
Link 1
Link 2
GO BIG OR GO HOME
КОЛЕГА marine КУПУВАШ 2,70М СТЪКЛОПАСТ НА "МАНЧО" И ВСИЧКО Е НА РЕД ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ... 

[quote="Lakoz"]Давиде, погледни с подписа, погледни линка, който си дал, погледни си пак подписа и осъзнай какво си написал.
колегата просто е вманиечен ,в случая огорчен от рейтинга си и просто си взима участие в всяка тема
иначе ако трябва да съм честен това е много добра опция но май не е за българия

колегата просто е вманиечен ,в случая огорчен от рейтинга си и просто си взима участие в всяка тема
иначе ако трябва да съм честен това е много добра опция но май не е за българия
пазете чисто ,не е толкова трудно
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
За мен но не знам с какви средства разполага колегата защото тои е написал препоръчайте ми въдицаLakoz написа:Давиде, погледни с подписа, погледни линка, който си дал, погледни си пак подписа и осъзнай какво си написал.
Link 1
Link 2

Риболова е хоби.Наслука 

За лодка бих препоръчал по-скоро пръчка 2.70 до 3 метра. Три метра идва малко по-дългичка, а 2.70 е перфектния размер. 2.40 е къса дори за чепаре с 10 куки, а какво остава ако са 15. Материал и марка нямат кой знае какво значение. По твои избор и вкус. Колкото по-лекичка, толкова по-добре за ръката махането цял ден изморява ръката. Дали да е телескоп с водачи или двуколенна...Имам и двете, но като че ли предпочитам телескопа с водачи, защото ми е по-лесно да оправям такъма ако се наложи. Просто свивам 1-2 секции и си работя без да се протягам с риск да цопна през борда. А и на прибиране е по-леко. Сгъната не заема място в лодката.
Конкретни предложения от мен:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3082
Симпатично Шимано, с чувствителен връх. Като минус за мен е, че е малко по-тежичко, но и самата пръчка е по-здрава от следващото предложение.
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ts_id=1402
Трабуко, по-лекичко е, но по-кекаво от шиманото. Пак с чувствителен връх.
Шиманото го има един приятел и съм ловил с него, а трабукото е на друг приятел. Аз също имам Трабуко телескоп, но по-ниския и лекичък модел.
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... cts_id=734
Успех с избора и да надърпаш доста риби.
Конкретни предложения от мен:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3082
Симпатично Шимано, с чувствителен връх. Като минус за мен е, че е малко по-тежичко, но и самата пръчка е по-здрава от следващото предложение.
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ts_id=1402
Трабуко, по-лекичко е, но по-кекаво от шиманото. Пак с чувствителен връх.
Шиманото го има един приятел и съм ловил с него, а трабукото е на друг приятел. Аз също имам Трабуко телескоп, но по-ниския и лекичък модел.
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... cts_id=734
Успех с избора и да надърпаш доста риби.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
David Kamenov, това, което си предложил е дълго 1.67 и е много далеч от понятието "чепаре". Нито ще можеш да си извадиш рибата от водата защото чепарето ще ти е по-дълго от пръчката, нито пък ще издържиш дълго да махаш с пръчка 800 грама. И като сложиш един мултипликатор още толкова, ще се превърнеш в щангист. 
С пръчката, която си предложил може да вадиш наистина сериозни риби, но...не е за това, за което я иска колегата. В кръга на шегата, но с тази пръчка, може и да не разбереш, че си хванал чернокоп или сафрид.

С пръчката, която си предложил може да вадиш наистина сериозни риби, но...не е за това, за което я иска колегата. В кръга на шегата, но с тази пръчка, може и да не разбереш, че си хванал чернокоп или сафрид.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
-
- научил се да хвърля
+ 1rumenfire написа:КОЛЕГА marine КУПУВАШ 2,70М СТЪКЛОПАСТ НА "МАНЧО" И ВСИЧКО Е НА РЕД ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ...

-
- разбира нещата
Е,колегата ти е написал точно,като трябва да гледаш най-вече,колко тежи сопата-все-пак доста часове се клатуни на чепаре...Lakoz написа:На колегата му е достатъчен един съвсем обикновен телескоп с водачи
2.40 м. лично за мен е перфектна дължина,идва ми точно за чепаре с десет куки.Ако куките са повече,може и 2.70 м.
Точен модел не мога да ти предложа,моята е някакво менте за десетина лева,лекичка и непретенциозна.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- разбира нещата
Гледам Шморхи ме изпреварил
,общо-взето мненията ни се припокриват,само дето по мое виждане тези грамажи/50-100,60-120/идват в повечко за целта.

-
- вече хвърля и на тежко
за тази цел ползвам прът от две колена LAZER на FILSTAR 20-60gr на 2.70м води се medium heavy уникално жилав гъвкав и здрав тази есен го клатих по заливите на о.тасос а миналата по заливите на хърватска ..та мисълта ми е че въпреки звески солената вода и острите камъни водачите и заливката не се повредиха
още по хубавото на тоя прът е че перфектно се справя и с блесни и воблери а лошото му е че струваше 115лв през 2008-ма надявам се да има по ефтини със същите показатели
наздраве
пп.вадил е пълни чепарета край бяла/вн/
още по хубавото на тоя прът е че перфектно се справя и с блесни и воблери а лошото му е че струваше 115лв през 2008-ма надявам се да има по ефтини със същите показатели
наздраве

пп.вадил е пълни чепарета край бяла/вн/

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
-
- научил се да хвърля
Нямаше ме няколко дни пред компа и гледам темата наедряла...
Мерси на всички дали мнение, наистина 2,7 м и по ефтинка за лодката ще е...вече си набелязах.Мерси и много рибоци на всички.
Мерси на всички дали мнение, наистина 2,7 м и по ефтинка за лодката ще е...вече си набелязах.Мерси и много рибоци на всички.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Работя с 2.40.
А чепаре с повече от 10 куки за лодка не е нужно според мен.
За чернокоп даже са ми и с по 8 куки.
То риба да има.
А чепаре с повече от 10 куки за лодка не е нужно според мен.
За чернокоп даже са ми и с по 8 куки.
То риба да има.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
Абе,то и според мен не са нужни,ама като има риба,а като е рядка...КИРО написа:А чепаре с повече от 10 куки за лодка не е нужно според мен.
Сума години се противях на чепарета с повече от десет куки/традиционалист един вид/,за мен бяха пълна глупост или търговски похвати да си го кажа направо,но вече две лета в такъмите ми се намират и отричаните петнайсетици и има защо.
Накратко ще обясня.Като има пасажи-разбрахме-клатя десетките и всичко е ок.Като няма?Слагам петнайската и завъртят ли се рибите,по-точно преминавайки,познай на чие чепаре ще отидат?На моето

Сега вече не му се давам,да не казвам,че даже повече ловя