Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колега,ти в събота щеше да ходиш на Тръстоково.Някакво инфо ще дадеш ли?ico000_ написа:Напълно съм съгласен с колегата RAAZIEL трябва да има повече такива язовири където човек може да отиде да си направи кефа на спокойствие да си хване някой друга риба снимка и я пускаш.
-
- ще става разбирач
Не става въпрос за това дали да има такъв язовир или не. Нека да има. Нека всички рибарници да станат задължително хвани-пусни. Но става въпрос за това, че колкото повече затъваме в кризата, толкова повече арендаторите вдигат таксите. Миналата година масово - 20лв, тази година стартираме с 25 и сега останалите ще повлекат крак и ще скочат на поне 15. Писна ми на мен от тая гърбачка.
Отделно от това при язовирите хвани-пусни няма основания за по-висока такса. В крайна сметка ти им плащаш за услуга, понеже продукта остава пак при тях да си го продават. Тоест след първоначалната инвестиция няма да им се налага да инвестират периодично в зарибителен материал. Откъде накъде тогава 25лв?? Че аз съм виждал на някой рибарници по 40 човека на ден да се изнизват - по 25лв това са 1000лв за ден. Ай стига вече.
Не бунгала, не механа, те за две-три години цял почивен комплекс ще изградят. С нашите пари.
И каква е гаранцията, че на втората година няма да си оберат рибата с мрежите??
Колкото до другия форум - какво се учудвате толкова, хората живеят и работят в една друга, малко по-различна България. Що да не ходят? През последните пет години вземат двойни и тройни заплати в сравнение с нашите....
Отделно от това при язовирите хвани-пусни няма основания за по-висока такса. В крайна сметка ти им плащаш за услуга, понеже продукта остава пак при тях да си го продават. Тоест след първоначалната инвестиция няма да им се налага да инвестират периодично в зарибителен материал. Откъде накъде тогава 25лв?? Че аз съм виждал на някой рибарници по 40 човека на ден да се изнизват - по 25лв това са 1000лв за ден. Ай стига вече.
Не бунгала, не механа, те за две-три години цял почивен комплекс ще изградят. С нашите пари.
И каква е гаранцията, че на втората година няма да си оберат рибата с мрежите??
Колкото до другия форум - какво се учудвате толкова, хората живеят и работят в една друга, малко по-различна България. Що да не ходят? През последните пет години вземат двойни и тройни заплати в сравнение с нашите....
Наистина трябва да има почече такива водоеми, но таксата не би трябвало да толкова висока, иначе си е чисто печалбарство!!! Има и други такива водоеми на по 150-200км от Варна, с такива риби, с такива условия, но таксата е 5-10лв!!! То по изгодно да отидеш по надалеч, 3-4 човек акато си разделят пътя даже става и по евтеноico000_ написа:Напълно съм съгласен с колегата RAAZIEL трябва да има повече такива язовири където човек може да отиде да си направи кефа на спокойствие да си хване някой друга риба снимка и я пускаш.

Вижте хора,според наблюденията ми по частните гьолове около Варна и Шумен/само това лято имам над 20 излета по такива места/ нещата стоят така:
- такава такса не съм плащал,но шаран над 4кг.не съм хващал.Почти навсякъде масовите риби са 1-2-3кг.с редки изключения разбира се,а също ако погледнеш от страната на арендаторите нещата,едно е да купиш 100 шарана по 2кг и 100 шарана по 6кг ,нали?/не че ги защитавам,но това е реалноста/И в този ред на мисли,ако е вярно всичко това за трофейни шарани на Тръстиково/само да не останат гръмки обещания/,с кеф ще дам 25лв да огъна сопите,дори и да е по-рядко.Ще следя темата с интерес,дано някой даде свежо инфо за там.
- такава такса не съм плащал,но шаран над 4кг.не съм хващал.Почти навсякъде масовите риби са 1-2-3кг.с редки изключения разбира се,а също ако погледнеш от страната на арендаторите нещата,едно е да купиш 100 шарана по 2кг и 100 шарана по 6кг ,нали?/не че ги защитавам,но това е реалноста/И в този ред на мисли,ако е вярно всичко това за трофейни шарани на Тръстиково/само да не останат гръмки обещания/,с кеф ще дам 25лв да огъна сопите,дори и да е по-рядко.Ще следя темата с интерес,дано някой даде свежо инфо за там.

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- ще става разбирач
Да отговоря само на колегата по горе че разходката до Трастиково се отложи в събота защото времето беше кофти и решихме да не рискуваме малко да се оправи времето и ще проверим каква е работата.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Хора, и аз съм за това да има такъв водоем, но не е правилно таксата да е фиксирана 25 лв на човек, защото има като мен дето ловят на мач или щека и са с една пръчка, а шаранджиите с по три или четири, не е справедливо да плащам аз за една сопа колкото колегата до мен например за три. Има и нещо друго - аз ловя през деня, а шаранджиите стоят 24 часа и пак аз за 5 часа да платя колкото колегата за 24 ли???
Дано да направят регламента с цена на пръчка - или пък примерно - 10лв с една въдица/за плувкарите/ и 25 лева за шаранджиите и така не мисля,че ще има сърдити. Нека имаме тъкъв водоем - имаме нужда ,но нека да помислят по -добре за условията, защото и аз искам да ловя трофей на мач, но 25 лева на пръчка няма да дам- ще се хвана и ще отида на Кастел, където е помислено за всички и няма да ме е яд за бензина толкова колкото ще ме е яд че тука ще ме цакат с таксата така.
Не е правилно също да има такива простотии като - това е само за меценати шаранджии, това,че ловя на мач и не съм шаранджия / с род пода и т-н/ едва ли ме прави лош риболовец или прави отношението ми към рибите по- лошо.
Въпроса за мен е принципен.
ПП.Въпроса за пускането не го коментираме изобщо - навсякъде според мен трябва уловената риба да се пуска обратно, за да съхраним и малкото одтанали риби във Варненска околия/ незамисимо дали сме на платен или на свободен водоем/.
Дано да направят регламента с цена на пръчка - или пък примерно - 10лв с една въдица/за плувкарите/ и 25 лева за шаранджиите и така не мисля,че ще има сърдити. Нека имаме тъкъв водоем - имаме нужда ,но нека да помислят по -добре за условията, защото и аз искам да ловя трофей на мач, но 25 лева на пръчка няма да дам- ще се хвана и ще отида на Кастел, където е помислено за всички и няма да ме е яд за бензина толкова колкото ще ме е яд че тука ще ме цакат с таксата така.
Не е правилно също да има такива простотии като - това е само за меценати шаранджии, това,че ловя на мач и не съм шаранджия / с род пода и т-н/ едва ли ме прави лош риболовец или прави отношението ми към рибите по- лошо.
Въпроса за мен е принципен.
ПП.Въпроса за пускането не го коментираме изобщо - навсякъде според мен трябва уловената риба да се пуска обратно, за да съхраним и малкото одтанали риби във Варненска околия/ незамисимо дали сме на платен или на свободен водоем/.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
Като каза Кастел - да добавя, че там са налице следните условия:
- красива природа
- асфалтов път до язовира
- интернет
- ток, вода и тоалетна
- бунгала
- риби над 10кг.
И до колкото знам таксата е по-ниска от 25лв.
Тръстиково от друга страна е гол, грозен язовир насред нивата, с отватителен дълъг черен път и никакви изградени удобства или комуникации....
Други язовири от този тип (също с куп изградени удобства и екстри )са
- Богров - таксата е 8лв на въдица ако не се лъжа
- Суки карп - Пръчка 1бр. (възрастен): 3лв. важи само във светлата част на деня
Пръчка 1бр. (деца до 12г.): 1лв. важи само във светлата част на деня
VIP билет: 20лв.(3 бр. пръчки за 24 часа +преспиване във ВИП зоната)
Преспиване на язовира независимо от зоната : 20лв.(3 бр. пръчки за 24 часа)
- красива природа
- асфалтов път до язовира
- интернет
- ток, вода и тоалетна
- бунгала
- риби над 10кг.
И до колкото знам таксата е по-ниска от 25лв.
Тръстиково от друга страна е гол, грозен язовир насред нивата, с отватителен дълъг черен път и никакви изградени удобства или комуникации....
Други язовири от този тип (също с куп изградени удобства и екстри )са
- Богров - таксата е 8лв на въдица ако не се лъжа
- Суки карп - Пръчка 1бр. (възрастен): 3лв. важи само във светлата част на деня
Пръчка 1бр. (деца до 12г.): 1лв. важи само във светлата част на деня
VIP билет: 20лв.(3 бр. пръчки за 24 часа +преспиване във ВИП зоната)
Преспиване на язовира независимо от зоната : 20лв.(3 бр. пръчки за 24 часа)
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
колеги,аз отдавна си ходя на язовири до централна и южна българия,красота има риба и такива цени като на трастиково не съм виждал никаде
НИКОГА КАПО,,,,
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Значи прикрити под маската на добрите самаряни,които правят нещо дето го няма около Варна за нас рибарите, тия хора просто гонят бърза печалба. При положение,че не инвестират нито в инфраструктурата,облагородяване на зоната около водоема, подобряване на услонията за риболов и т.н, а просто пуснат 100 риби и праснат такава такса,то това не е нищо друго от прост и нагъл стремеж към бързо забогатяване. Времето само ще покаже дали е така или не.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- borkok
- научил се да хвърля
Колеги ,а нещо по р.Камчия не се ли взима сега .С брат ми миналата година през м.април направих ме чуден риболов на уклей.
-
- научил се да хвърля
svilen_sa6kov написа:Да и на мен ми е интересно тъй като ловя само на леко/предимно на мач/, ако отида с брат ми, който е шаранджия, и аз съм само с един мач, а той със стойката с трите пръчки и на двамата ли ще ни вземат по 25 лева, нещо не е логично да е така или ако е така то тогава голяма алчнотия е това. Ами колегите щекари и те ли с такса 25 лв??? Съгласен съм и съм на 1100% за това колкото може повече рибарници да има само хвани пусни без право да се взима рибата, но при това положение таксите трябва да са по- разумни иначе намирисва само на едно единствено нещо -печалбарство на гърба на все по обедняващия български риболовец. А и съм много против тия простотии с фейсконтрола - не ме кефиш кат вижън и не си МЕЦЕНАТ шаранджия - не влИзаш/ то кат във ВИП мутренска дискотека/, айде стига - пускаш всички и ако не спазват правилата ги гониш и си носят последствията, но иначе е тъпо.иванко написа:Е аз ако искам да си ловя бабушки на Тръстиково пак ли трябва да плащам 25 лв.Супер простотия е това.(мое лично мнение,не ангажирам никой с него).Иначе на провадийската река си дава доволно кефалчета и бабушки.
ПП. Не се заяждам ама ми е интересно по какво се познава МЕЦЕНАТ шаранджията -в едната си ръка носи род под, в другата карп дюшек, а на врата си е провесил картина на Владимир Димитров -Майстора ??? Или трябва да съм член на тайното братство Карп Бг ,тоест да притежавам стойка Маде Баи Бай Васил, Шимано BBLC и да си татуирам Carp bg за да ме пуснат.![]()
![]()

Тръстиково беше изпуснат на като ходих преди 2 седмици.Не съм питал за условията какви ще бъдат но имам друго инфо, което е по интересно.На развъдниците до язовира през пролета бяха пуснали 2000 ларви щука в единия от обраслите вирове.На пролет ще я ще я пуснат за ловене но не се знае в кой от водоемите.Випа беше източен а рибата прехвърлена в съседния водоем(говорим за шарани).Тях ще ги разселят пак на випа и си мисля че ще пуснат щуката на тяхно място но като се отиди ще кажат.Аз съм от скоро зарибен по спининг риболова и за сега само инвестирам във примамки.Някой може ли да ми каже каде мога да си пробвам воблерчетата без да ги оставям по драки и клони.Да е близко до варна и да има някакъв шанс нещо да се закачи все пак.Без провадийска и девненска които не мога да нарека реки.Видях че е писано за луда камчия но сега проходимо ли е там.Аз съм с малка джипка но ако е много зле да не бия път напразно.Може ли да се гази там.Имам един тънък неопренов гащеризон с ботуши.Благодаря за инфото предварително.
Опс не тръсиково а засмяново.По инерция съм го написал щото четах преди това за тръстиково.Сори.
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
колега,пробвай на луда камчия,след село добромир почват хубавите вирове и са проходими,освен костур на воблер друго не съм хващал,има много уклей пробвай на тях за по голям костур или сулка,за щука не знам дали има.don_ceci4 написа:Тръстиково беше изпуснат на като ходих преди 2 седмици.Не съм питал за условията какви ще бъдат но имам друго инфо, което е по интересно.На развъдниците до язовира през пролета бяха пуснали 2000 ларви щука в единия от обраслите вирове.На пролет ще я ще я пуснат за ловене но не се знае в кой от водоемите.Випа беше източен а рибата прехвърлена в съседния водоем(говорим за шарани).Тях ще ги разселят пак на випа и си мисля че ще пуснат щуката на тяхно място но като се отиди ще кажат.Аз съм от скоро зарибен по спининг риболова и за сега само инвестирам във примамки.Някой може ли да ми каже каде мога да си пробвам воблерчетата без да ги оставям по драки и клони.Да е близко до варна и да има някакъв шанс нещо да се закачи все пак.Без провадийска и девненска които не мога да нарека реки.Видях че е писано за луда камчия но сега проходимо ли е там.Аз съм с малка джипка но ако е много зле да не бия път напразно.Може ли да се гази там.Имам един тънък неопренов гащеризон с ботуши.Благодаря за инфото предварително.
НИКОГА КАПО,,,,
Дон Цецич, интересна информация! Ще чакаме развитие, дано да съживят щукарския риболов край Варна най-накрая! 
Колкото до сравнително близко място, свободно от закачки... Заливът на Дебелец при яз. Цонево държи зимуващ костур, но е основно дребен и по-скоро атакува силиконови примамки, отколкото блесни и воблери. Но пък е на около 65км от Варна, асфалтов път до самата вода, по брега няма закачки, чат-пат водорасли по дъното, но те не са особен проблем. За друго място, което да е наблизо не се сещам... Може би яз. Одринци, но не знам какво ще е положението с костура и сулката по това време там, а и пътят е малко рисков.
Успех!

Колкото до сравнително близко място, свободно от закачки... Заливът на Дебелец при яз. Цонево държи зимуващ костур, но е основно дребен и по-скоро атакува силиконови примамки, отколкото блесни и воблери. Но пък е на около 65км от Варна, асфалтов път до самата вода, по брега няма закачки, чат-пат водорасли по дъното, но те не са особен проблем. За друго място, което да е наблизо не се сещам... Може би яз. Одринци, но не знам какво ще е положението с костура и сулката по това време там, а и пътят е малко рисков.
Успех!
Последно промяна от Златев на Чет Яну 27, 2011 4:11 pm, променено общо 1 път.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"