Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Скобари на фидер
-
- фен клуб-скобар
Re: Скобари на фидер
Не знам защо ама на возене не ще да вземе и не ще само чат-пат
хванаха ми паяжини на ТИКИТЕ водачите тази година
а е такъв кеф
хванаха ми паяжини на ТИКИТЕ водачите тази година
а е такъв кеф
- indalo
- фен клуб-скобар
Евала, готини риби и екстра риболов. И мене фидера ме е спасявал.На един излет по миналата година до обяд имах 1 риба на боло и га ги почнах на фидер, та 15-16.Ма от как купих щека, фидеро фаща прашище/ и не само/, а нетребе. Сега правих 1-2 излета с болото, че много студ и не ми се разпъва панаира.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
много е неудобен брега за щеката понеже е стръмно,много закачки,дъното е пълно със големи буци сгурми какво ли не,омръзна ми да си съсипвам ластиките,по удачно е със фидера или със болото със гегите не става,много щекари са идвали но няма успех

- indalo
- фен клуб-скобар
Га дойдем към вас нема да я носим. Само болото и фидеро.ribolovcho написа:много е неудобен брега за щеката понеже е стръмно,много закачки,дъното е пълно със големи буци сгурми какво ли не,омръзна ми да си съсипвам ластиките,по удачно е със фидера или със болото със гегите не става,много щекари са идвали но няма успех

-
- ще става разбирач
Добър риболов! Кажи рецептата! 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
indalo написа:Га дойдем към вас нема да я носим. Само болото и фидеро.ribolovcho написа:много е неудобен брега за щеката понеже е стръмно,много закачки,дъното е пълно със големи буци сгурми какво ли не,омръзна ми да си съсипвам ластиките,по удачно е със фидера или със болото със гегите не става,много щекари са идвали но няма успех
ок. и от ваща ракиййка,че ми казаха била хубава

-
- научил се да хвърля
-
- фен клуб-скобар
Днес снимах моя монтаж ето го

За него използвам по-дебело влакно от основната линия примерно 0,30-хамелеон на ФОКУС и два вирбела горе и долу повода е според нивото на водата хранилката е 0,50гр
Да не забравя да кажа това съм го научил от ТАПАТА един колега,е откакто ме светна на него забрявих за всички други монтажи,тръби и пр,
Като го видя ТАПСИ ще го черпя пак една бира
За него използвам по-дебело влакно от основната линия примерно 0,30-хамелеон на ФОКУС и два вирбела горе и долу повода е според нивото на водата хранилката е 0,50гр
Да не забравя да кажа това съм го научил от ТАПАТА един колега,е откакто ме светна на него забрявих за всички други монтажи,тръби и пр,
Като го видя ТАПСИ ще го черпя пак една бира
-
- новобранец
Колега,искам да пробвам твоя монтаж, но не мога да видя това над и под кошничката
стопери ли са или какво?
стопери ли са или какво?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Възел и то няколкоValio_Iliev написа:Колега,искам да пробвам твоя монтаж, но не мога да видя това над и под кошничката
стопери ли са или какво?

- indalo
- фен клуб-скобар
Нема яд. Само да тръгнеме, ракийката е от нас.ribolovcho написа:indalo написа:Га дойдем към вас нема да я носим. Само болото и фидеро.ribolovcho написа:много е неудобен брега за щеката понеже е стръмно,много закачки,дъното е пълно със големи буци сгурми какво ли не,омръзна ми да си съсипвам ластиките,по удачно е със фидера или със болото със гегите не става,много щекари са идвали но няма успех
ок. и от ваща ракиййка,че ми казаха била хубава

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ще се намешам в темата на колегата и по-специално за монтажа.
На едно от ходенията на точно същото място
ловихме, както се казва, рамо до рамо с Тапата. Аз ловях с патерностер, а Тапата със същият монтаж, като на колегата. Моята "тръба" беше доста къса и в двете посоки. По 5 см., колкото да носи фидера и да не оплитам. Другият колега с които бях, Чопъра от Плевен, беше с доста дълъг патерностер, с дългата част след фидера.
Та резултатите.
Тапата успяваше да засече почти всяко второ мощно кълване.
Аз всяко трето или четвърто.
Колегата с дългата тръба може би наполовина на моите.
Та изводите за мен.
Монтажа е доста сполучлив за ситуацията с извратеното кълване на скобара, тази година. Според мен рибата се самозасича при по-силен удар, а при стандартен монтаж с патерностер това не може да се случи. Това естествено са мои умозаключения над чашка, вечерта след риболова, така че още не съм пробвал да сложа някакъв стопер 8-10 см. над тръбата.
Е, дано съм помогнал на някой.

На едно от ходенията на точно същото място

Та резултатите.
Тапата успяваше да засече почти всяко второ мощно кълване.
Аз всяко трето или четвърто.
Колегата с дългата тръба може би наполовина на моите.
Та изводите за мен.
Монтажа е доста сполучлив за ситуацията с извратеното кълване на скобара, тази година. Според мен рибата се самозасича при по-силен удар, а при стандартен монтаж с патерностер това не може да се случи. Това естествено са мои умозаключения над чашка, вечерта след риболова, така че още не съм пробвал да сложа някакъв стопер 8-10 см. над тръбата.
Е, дано съм помогнал на някой.

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аз бях от другата страна на тапата и бях с тръбичка и нямах голям резултат,ако помниш разглеждахме ти колекцията от камасаните
)

-
- новобранец
Много добра работа

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Пепи само един съвет,ако позволиш.jultopepi написа:Днес снимах моя монтаж ето го...
Възелчетата от страната на основното влакно са безмислени.
Правят се само от страната на повода с куката.