Бюджетно шимано или ...?

Модератор: sapuna

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Бюджетно шимано или ...?

Мнение от tamihal »

Колкото и да са се постарали от SHIMANO, с новите си модели(нискобюджетни), смятам, че за 70-80 лева, човек може да си вземе макара, която в пъти да превъзхожда, ниския клас на марката...факт който много върли шиманисти в този форум не могат да приемат.
Моят съвет е ако искаш име и малко качество...SHIMANO..., a ако искаш име и добро качество...RYOBI, BRAWNING...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

винаги съм се чудил - защо възникват големи спорове за макари а не за въдици...и не мога да си отговоря... :D при мач риболова / и не само / СПОРЕД МЕН много по-важен е избора на въдица от избора на макара...не, че е лошо макарата да реди добре влакното, да има хубав аванс и да ни служи дълго...ма чак пък такива драми за един консуматив...та от какво зависи точното и далечно замятане - 1. от майсторлъка :D / тука ще "вкараме" техника на замятане, правилно построената линия, тежести, влакна и пр. / 2. въдицата ииии чак тука някъде...3. от макарата / добро навиване на влакното/... при засичането и ваденето на рибата - 1.майсторлък 2. въдица и дай боже, всекиму :D ... 3. макара / аванс - евентуално /...та това е...
още по-странно е да се спори не за определени модели на дадени марки, а е така - за фирми... шимани ли били хубави, дайва или незнайни китайки...и шимано и дайва имат боклуци и не лоши китайки има...въпрос на вкус, както е рекло кучето... :D
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Local написа:
Сега по темата, гледам че доста от Вас коментират новата Catana. Понеже имах възможността да я видя още преди нова година и да половя с нея, ще Ви кажа Shimano наистина са се постарали. Като започна от AR-C шпулата, която прави хвърляне на леки плувки доста по-лесно, а предполагам с ваглери няма да има никакви ядове. Разликата във хода на въртенето и липсата на луфтове сравнено със старата Catana RA , определено е в полза на новата. Хода е много по-мазен, а луфтове почти липсват, при старата бяха по осезаеми. Изкарах няколко скобара, струва ми се, че и аванса е доста по-добър. Реденето на влакното определено е по-добро отколкото на старата Catana.
Ryobi-тата също са много издръжливи и здрави макари. Много надеждни, имам приятели спинингисти ги търкат вече 3-та година, но здрава експлоатация.

Поздрави към всички! Уважавам Ви безкрайно... ходете повече за риба, от заяждане помежду си само губим...
...точно и аз това щях да напиша като подобрения, но аз и ти сме погледнали с такива очи на този консуматив, незнам колегата пуснал темата как ще оцени дадените стойности и подобрения в различните продукти и марки.

А за заяждането, хора няма такъв форум в България, бе да мине без заяждане....

Аз съм роб на Шимано и не мисля да си гроза пръчките на Шимано с някакво други марки.

ПП:а спора за пръчките е по голям, човек винаги си пази повече пръчката, от колкото макарата :wink:

Аз млъквам, колегата да каже какво си е взел.
Последно промяна от qno_zloo на Пет Яну 28, 2011 1:32 pm, променено общо 1 път.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Много е прав колегата milo69. Прав е и Локал-а,че винаги при такова питане изпадаме в излишни спорове. Мен много ме е яд само на това,че толкова много се хвали ниския клас на Шимано - имал съм от ниския клас Хиперлуп, Аливио, Катани и бях най-доволен,когато ги махнах - просто не струват за мен парите на които се продават.
Имаше и вметка на един колега,че състезателите не признавали друго освен Шимано - ами тогава питам аз защо Калин Митранов ловеше доста време на мача си с Вега Ксирон, сигурно защото не струва???
Не е правилно да се отречат достойнствата на Другите марки и да се прехвалява само Шимяно и да се налага като "правата вяра" - всеки има право сам да решава кава марка да си вземе, но Шимано зависимите колеги винаги са демонстрерали пълна липса на толерантност към свободния избор, ако той не е Шимано.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

калин кацаров написа: и catanata и nexaveto са по добри от колкото всичко което ти е предложено
Те точно тия двете + аливио ме накараха да погленда към другите(не шимано) в техния ценови клас.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

:D "работата" със състезателите е съвсем друга бира...на бай Алън ако Тебен примерно му ръснат 100 хилки, с каква макара мислите ще го видим на следващото Световно... :D
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Ай и аз да изкажа мнение, зенита е екстра имам два, има го във вариант със мачова шпула, плитка, мисля че е по добро от "шибано" за 70лв ...
пп Риобито е по добро, ма за мач нз..
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

svilen_sa6kov написа:Много е прав колегата milo69. Прав е и Локал-а,че винаги при такова питане изпадаме в излишни спорове. Мен много ме е яд само на това,че толкова много се хвали ниския клас на Шимано - имал съм от ниския клас Хиперлуп, Аливио, Катани и бях най-доволен,когато ги махнах - просто не струват за мен парите на които се продават.
Имаше и вметка на един колега,че състезателите не признавали друго освен Шимано - ами тогава питам аз защо Калин Митранов ловеше доста време на мача си с Вега Ксирон, сигурно защото не струва???
Не е правилно да се отречат достойнствата на Другите марки и да се прехвалява само Шимяно и да се налага като "правата вяра" - всеки има право сам да решава кава марка да си вземе, но Шимано зависимите колеги винаги са демонстрерали пълна липса на толерантност към свободния избор, ако той не е Шимано.
....а защо не коментираш , след това с каква макара е въртял :ANAL:
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

qno_zloo написа:
....а защо не коментираш , след това с каква макара е въртял :ANAL:
Ако говориш за Калин Митранов ми пак си беше с VEGA Xyron и след това :mrgreen:
Последно промяна от svilen_sa6kov на Пет Яну 28, 2011 2:08 pm, променено общо 1 път.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
Radostinho
новобранец
новобранец

Мнение от Radostinho »

Добре, колеги. Убедихте ме, че ако имам 350-500лв, които искам да похарча за макара, да ги дам за шимано! :mrgreen:
Не правя даже и по 30 излета на година, тогава се обезсмисля покупката на скъпа макара...
Състезателите да ловят, с каквото искат. :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

истината ви я казах, най добрите мачови макари правят дайва и шимано, преди години и агресор на браунинг, както и моделите на мичел, всичко друго за мачова макара е елементарно, неказвам лошо, но тези четирите са много много напред пред другите като мачови модели
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

колега аз на твое място ще си взема един мачов модел на мичел имам два и работят безупречно, но сам ги купувал в Italy
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Хареса ми една мисъл на колега по горе:"АЗ СЪМ РОБ НА ШИМАНО", то това е целта на компанията Шимано ама нъц......... :D

Мен ме заробиха Риоби Заубер и Ексия и после Пенн Сламър и Спинфишер. :D
И са железни/ама наистина/. :D
И сега им робувам. :D
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

говорим за мачова макара , а не за спининг
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Като няма риба почваме да мислим за скъпи въдици и други простотии.Като кълве не избира макарата или пръта :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”