ultra light & troling възможно ли е

Модератор: bobopeli

Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

ultra light & troling възможно ли е

Мнение от fiverov »

здравейте колеги
искам да ви попитам дали е удачно ,ако искам да ползвам по малки воблерчета да ги пускам с въдица с да кажем 5-15 акция :?: :?:
благодаря предварително на отговорилите
пазете чисто ,не е толкова трудно
toyo1

Re: ultra light & troling възможно ли е

Мнение от toyo1 »

Като влача за костур винаги съм с въдици с малка акция ,тънко плетено вл. и малки вирбели .Тръпката е по-голяма. :idea:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

И аз ползвам ултра-лайт понякога, голям ташак е като се хване по-голяма риба. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Кире, какъв УЛ ползваш ? :)
Стана ми интересно ?
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Моля ви не се гаврете си идеята на ултралайта .... :evil:
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Е защо да не се гаврят? Иначе най-напред би било нужно да се разбере каква е идеята...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
vladi gtv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladi gtv »

По принцип всеки има собстени идеи.Когато някой има идеи които иска останалите да разберат и последват, то би трябвало обясни, развие тази идея и евентоално другите го разберат се превръща във водач, а самата идея се приема и получава поледователи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

sandista написа:Кире, какъв УЛ ползваш ? :)
Стана ми интересно ?

Ами.....ъъъ....като слезна тия дни в гаража, ще видя к'ва му беше акцията.
Иначе с него един приятел извади распер 3 кг., пръта се беше свил на колело направо. :shock:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

винаги съм бил против сърказма в темите ,а ето че доиде момента да е и на мой гръб .мисля си че е по добре ако нямаш съвет да премълчиш(в случая да не пишеш) но това е ,както и да е ...
каква е идеята
като казвам ultra light имах предвид акция не повече от 15 гр. принципно се използват пръчки с акция над 30-40 ,та идеята ми беше ако искам да пусна малки воблерчета с тези 30 да кажем грама акция няма да се вижда (усеща) играта на воблера.за това си помислих дали ще е удачно с по финна пръчка имаики предвид големината на воблерите
а съм чувал че когато рибата не е активна е добре да се намали размера на примамката ...та така мислех си че мога да си взема и една по лека въдица с няколко по малки воблерчета.
а въпросът ми е нужно ли е или мога да си ги закача на" основните "и да карам почти на сляпо ...
vladi gtv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladi gtv »

Мунчо написа:Иначе най-напред би било нужно да се разбере каква е идеята...
vladi gtv написа:По принцип всеки има собстени идеи.Когато някой има идеи които иска останалите да разберат и последват, то би трябвало обясни, развие тази идея и евентоално другите го разберат се превръща във водач, а самата идея се приема и получава поледователи.
Отговора ми е към колегата Мунчо
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Първо - тролингът не е СПИНИНГ риболов - дали е и въобще риболов дори не ми се спори.
Второ - Ултра лайта като такъв е в диапазона до 5 гр и каквато и да е технология за влачене убива всчико заложено в него като техника на замятане , приводняване , водене и усещане най-вече. УЛ е всичко друго , но не и риболов за пълнене на торбата - такъв какъвто в 90 % от смисъла си е тролингът.
За това написах , че тролинг риболов с УЛ е извращение. Аз опитах веднъж докато се местех от място на място да отпусна воблера зад лодката и - да найстина последва удар и докато се спра рибата вече беше парцал и КЕФА от това да ловиш в малки воблери риба беше все едно да мъкна към лодката чифт вълнени чорапи.
Каквато и акция да си вземеш колега - КЕФА от УЛ няма да го има .. Значи това не е УЛ.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
toyo1

Мнение от toyo1 »

maznislav написа:Първо - тролингът не е СПИНИНГ риболов - дали е и въобще риболов дори не ми се спори.
Второ - Ултра лайта като такъв е в диапазона до 5 гр и каквато и да е технология за влачене убива всчико заложено в него като техника на замятане , приводняване , водене и усещане най-вече. УЛ е всичко друго , но не и риболов за пълнене на торбата - такъв какъвто в 90 % от смисъла си е тролингът.
За това написах , че тролинг риболов с УЛ е извращение. Аз опитах веднъж докато се местех от място на място да отпусна воблера зад лодката и - да найстина последва удар и докато се спра рибата вече беше парцал и КЕФА от това да ловиш в малки воблери риба беше все едно да мъкна към лодката чифт вълнени чорапи.
Каквато и акция да си вземеш колега - КЕФА от УЛ няма да го има .. Значи това не е УЛ.
Колега всеки си има виждане по въпроса (моето е различно от твоето) въдиците са 2бр Бъркли от серията Шери.....и са под 2м дълги и ако не се лъжа с акция 5-15гр.За костури са перфектни.
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

maznislav написа:Първо - тролингът не е СПИНИНГ риболов - дали е и въобще риболов дори не ми се спори.
колега съгаласен съм стеб но само от гледан точка на ул спининга ,влаченето на вълнени чорапи и т.н.
новъпроса ми бе конкретен
.......
въпреки всичко
благодаря на всички колеги които писаха по темета
и моля модераторите да я заключват ,че вече срам и упреци не ми се бере!
благодаря и успех на всички в всички разновидности на риболва ,а и не само в него !
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Колега fiverov,
Няма сърказъм, няма упреци. Просто се опитаха да ти обяснят,че боравиш с грешна терминология :)
При УЛ горния тест( ще ме извинява Вальо) е къде 3-те грама. Представяш ли си да влачиш с подобно прътле , дори с ел. двигател да си ..
За мен Л прътлето е 2-8гр, а МЛ 3-14гр някъде ..
Та по-скоро питането ти е свързано с тролинг с МЛ , или бъркам :) ?
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

toyo1 написа:Колега всеки си има виждане по въпроса (моето е различно от твоето) въдиците са 2бр Бъркли от серията Шери.....и са под 2м дълги и ако не се лъжа с акция 5-15гр.За костури са перфектни
На въдиците пише чери дълга е 1.80метра и са 4-16гр.Като новобранец в тролинга ползвах такава, голям кеф е кат се закачи някое костурче към 400-500грама.Даже сега се замислям дали пак да не се пробвам с нея преди забраната.Щото и за леки джигчета от лодка е перфектна поне за мен.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”