Спиннинг влакно

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спиннинг влакно

Мнение от Raven »

Преди минути пробвах издържливостта на Focus Energy, каквото ползвам на спининг за кефал и мисля да продължа да си го ползвам. Използвано десетина излета влакно с диаметър 0.185 мм., при обявени 4.50 кг. издържа 4 кг. без да се скъса. На повече не съм го пробвал, но и това ми стига като тест за издържливост.
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Raven написа:Преди минути пробвах издържливостта на Focus Energy, каквото ползвам на спининг за кефал и мисля да продължа да си го ползвам. Използвано десетина излета влакно с диаметър 0.185 мм., при обявени 4.50 кг. издържа 4 кг. без да се скъса. На повече не съм го пробвал, но и това ми стига като тест за издържливост.
Точно такова съм ползвал за спининг риболов и мога да кажа ,че е пълен боклук.Хареса ми само мекотата му.Лесно се пресуква и голяма разтежимост има.Сега го ползвам само като подложка на друго влакно.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Абе за парите си Фокуса си е екстра стига да не верваме на обявеният диаметър :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

Raven написа:Преди минути пробвах издържливостта на Focus Energy, каквото ползвам на спининг за кефал и мисля да продължа да си го ползвам. Използвано десетина излета влакно с диаметър 0.185 мм., при обявени 4.50 кг. издържа 4 кг. без да се скъса. На повече не съм го пробвал, но и това ми стига като тест за издържливост.
Колега ползвал съм Energy и съм много доволен от него.На Fokus взех и Spin master
,но все още не сам го пробвал.Нещото което ми направи впечатление,че не е навито заводски/все едно аз съм го навивал в час по трудово/.Може би го вкарват на много големи ролки и тук го разфасоват по 150м.-незная.Флуорисцинтно е на 0.18мм му дават 3,75кг.Ако някой го е пробвал моля споделете.Има ли сми.......или да го хвърля,цената ме е такава,че не си струва да си развалям риболова.Благодаря предварително. :drinkers:
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

muharcheto написа:Колега ползвал съм Energy и съм много доволен от него.На Fokus взех и Spin master ,но все още не сам го пробвал.Нещото което ми направи впечатление,че не е навито заводски/все едно аз съм го навивал в час по трудово/.Може би го вкарват на много големи ролки и тук го разфасоват по 150м.-незная.Флуорисцинтно е на 0.18мм му дават 3,75кг.Ако някой го е пробвал моля споделете.Има ли сми.......или да го хвърля,цената ме е такава,че не си струва да си развалям риболова.Благодаря предварително.
Преди пробвах с кантарче издържа около 2.8кг. или малко под 3кг.Определено от spin master останах малко по-доволен от енерджито.Поне не се пресуква.Ползвах и 0.25мм на spin master ама или фалшива партида или кво ама много памет имаше в това влакно и никаква мекота.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

Благодаря колега със сисурност ще го пробвам.
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BIGVAS13 »

Ако търсиш влакно за интензивен спининг моя съвет е да си вземеш
TRABUCCO S FORCE LONG CAST
Влакното е Tournament Class
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

E, поне тази претенция има. Влакното "TRABUCCO S FORCE LONG CAST" не е нищо особено, но има прилична здравина, която се дължи най-вече на силно завишения му реален диаметър, в сравнение с този на етикета. Според мен, едни от най-качествените монофилни влакна у нас са тези на "Колмик".
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

+ още един глас за Колмика.
Ползвах това и останах много доволен
Изображение
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

rosboz написа:За моя спинигов риболов с клатушки от 20 гр до 50 гр последните две години
използвам това влакно

Изображение

доволен съм и смятам да продължавам с него.
Значи аз използвах влакно на същата фирма само че модела беше PIKE SPIN това за мен беше ластик а не влакно за риболов.Вързах единият край на парче около 50см за стола ми и опънах то тва се разпъна поне с още 15 см според мен не става.Не бих си взел вече такова сега съм се насочил към пауър ПОР /ментето/
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”