Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Скобар § вердевас?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Чернокрилия Паток
- новобранец
Скобар § вердевас?
Според тези, които са пробвали, вердевасът добра стръв ли е за скобар през зимата?

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Скобар § вердевас?
Пробвал съм няколко пъти- никакъв ефект!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
На Марица,скобара си кълве много добре на вердевас.Само че аз ловя на изкуствен,че ми е трудно да си намеря
естествен.Морунажа също взема отлично на тази стръв.
естествен.Морунажа също взема отлично на тази стръв.
Бързай бавно.
- batjoro76
- научил се да хвърля
И аз съм доволен от изкуствения на Марица зимата за алай,а комбинацията с едно бяло червейче или жълъдов е екстра. 

Ами зимата като съм ходил за скобар го ловя на червена тройка и едно или две мъниста като на тройката слгахме по едно бяло червйче.Доста от колегите използваха вердевас-изкуствен и истински,но аз лично не съм забелязал някаква разлика в улова със и без вердевас.Можеби ако е по-капризна рибата,вердеваса ще има предимство,но когато си върви,няма значение дали ще използваш вердевас
Това е по мои наблюдения 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Няма и да я усетиш!Raptorr написа:Ами зимата като съм ходил за скобар го ловя на червена тройка и едно или две мъниста като на тройката слгахме по едно бяло червйче.Доста от колегите използваха вердевас-изкуствен и истински,но аз лично не съм забелязал някаква разлика в улова със и без вердевас.

Вердевас на тройка е страшен смех,както и бял,също и риболов на скобар с тройка.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Paublo_Eskobar написа:Няма и да я усетиш!Raptorr написа:Ами зимата като съм ходил за скобар го ловя на червена тройка и едно или две мъниста като на тройката слгахме по едно бяло червйче.Доста от колегите използваха вердевас-изкуствен и истински,но аз лично не съм забелязал някаква разлика в улова със и без вердевас.
Вердевас на тройка е страшен смех,както и бял,също и риболов на скобар с тройка.![]()

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
А дали си сигурен в това което пишеш.kilden написа:Вердевасът не е добра стръв за скобар през зимата.

Бързай бавно.
- kilden
- новобранец
На всеки три дена съм по Струма... Пробвал съм много пъти и няма резултат... комбинирал съм го и с мъниста и пак няма
Може и да греша 

maistor Mitko
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Е, това че по Струма няма резултат не значи ,че и по другите реки е така.
Бързай бавно.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Почти никъде няма!Има "на леда" и то почти само бабушка и костур!За течение определено не е най резултатната зимна стръв!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Е ,явно при вас рибите не го харесват,но на Марица е много добра стръв.Говоря за искуствения вердевас,на естествен не съм ловил.Интересно ,но не всяка година рибите го предпочитат.Например тая година на вердевас хванах само епизодични риби,но миналата зима го попилях скобара и морунажа.
Бързай бавно.