Лихнус

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ro666koto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 151
Регистриран на: Сря Фев 24, 2010 8:34 pm
Местоположение: Варна

Лихнус

Мнение от ro666koto »

Колеги, я кажете как става най-вкусен лихнуса. Благодарско
RTM Tempo
барона
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1093
Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
Местоположение: КАЗАНЛЪК

Re: Лихнус

Мнение от барона »

Най вече пържен, но можеш да импровизираш. Много зависи как ще го консумираш - за мезе, предястие или основно. А по важно е с какво ще бъде преглъщано. :drinkers:
Колкото повече толкова повече!
rebel_
новобранец
новобранец
Мнения: 20
Регистриран на: Пет Апр 17, 2009 9:38 am

Re: Лихнус

Мнение от rebel_ »

пържен с царевично брашно :) консумира се топъл, със студена бира :drinkers:
Аватар
ro666koto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 151
Регистриран на: Сря Фев 24, 2010 8:34 pm
Местоположение: Варна

Re: Лихнус

Мнение от ro666koto »

то и аз за пържен си мислех, ама съм чувал нещо за кюфтаци та да питам
RTM Tempo
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 609
Регистриран на: Чет Окт 08, 2009 8:33 am

Re: Лихнус

Мнение от roko-koko »

Сакън ....никакви кюфтета ще преебеш готината риба.Ако толкова ти се експерементира с лихнуса нарежи лимон ,копър ,чесън ,малко горчица бяло сухо вино и ги остави за няколко часа да се омеши миризмата им.След като извадиш лихнуса от горещата мазнина със щтипката веднага го потопи в маринататаи го извади на салфетка придобива много пикантен вкус.С бяло вино или бира става и с мастика :D Наздраве :drinkers:
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 823
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Лихнус

Мнение от tiho_roev »

Чиста класика филитираж след това пържиш вредно ама вкусно и много :drinkers: успех :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 126
Регистриран на: Пет Май 15, 2009 12:00 pm
Местоположение: ВАРНА

Re: Лихнус

Мнение от gromost »

Колега,във Варна го приготвяме/в повечето случаи/ по този начин: рибката се изпържва с брашънце,след което се приготвя сос по два начина.Първо:брашънце и маслото от пърженето да стане един хубав сос с много копър и рибата цопва вътре докато са топли.Хапва се на другия ден.Другия начин е със сос "Скордуля".Много елементарен и изпълнението му е много различно.Тука го правим от много копър,трохи-доста,зехтин и оцет!Наздраве!Забравих нещо много важно-орехи наситнени!
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 609
Регистриран на: Чет Окт 08, 2009 8:33 am

Re: Лихнус

Мнение от roko-koko »

И една -две скилидки чесън по желание ако сложиш става муцка(по желание) :drinkers:
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 519
Регистриран на: Пон Мар 03, 2008 9:10 pm
Местоположение: Поморие Чикаго

Re: Лихнус

Мнение от Поморийския »

Пържен
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”