МОЛИА ЗА САВЕТ

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

pike76
новобранец
новобранец

МОЛИА ЗА САВЕТ

Мнение от pike76 »

Здравеите реших да си купиа макара и то SHIMANO .Модела е EXAGE 3000 MHS RA ако ниакои има такава или знае нещо за модела нека сподели дали е доволен и или не
благодариа предварително
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1742
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

нека ме извини младия колега "pike76" от форума, надявам се това 76 да не са годините му а рожденната година, та за какво става дума, до къде само се изкриви българския правопис, не казвам и не твърдя че и аз съм безгрешен, но това вече е смешно, та реших да му помогна с краткия си речник:
-------------------------------------->
МОЛИА - моля
САВЕТ - съвет
Здравеите - здравейте
купиа - купя
ниакои - някой
благодариа - благодаря
-------------------------------------->

не се излагайте младежи, разбирам ви че пишете много повече на фонетик с клавиатурите си и такива грешки като горепосочените са нормални за вас, но все пак би трябвало да разграничавате правописа
pike76
новобранец
новобранец

Мнение от pike76 »

колега не сам те молил да ми даваш уроcи по правопис приЧината е уЧивадна ако не вийдаш пиша на латиниcа и превейдам с преводаЧа тук в форума LAT->BG ти иавно си наи грамотен от всиЧки тук и вазнамериаваш да правиш неуместни забелейки
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

моето мнение,купи си португалското шимано-ВЕГА>мачовия модел е около 75.има я в маг.Промикс и при Митака и Дидо.Шимано бих си купил само японските модели.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
pike76
новобранец
новобранец

Мнение от pike76 »

Здравеи butnik благодаря за отговора .
Слушам само хубави неща за фирмата VEGA дори един приател има такава и е много доволен ,но бих те помолил да ми кайеш защо непредпоЧиташ шимано изработено в малазия .Аз имам една сахара от коиато сам много доволен ще Чакам отговор до скоро
badvan
новобранец
новобранец

Мнение от badvan »

Не говорете смешки, бе колеги :lol:
Вярно, Vega имат добри попадения и модели - като всяка фирма. Но да сравняваш Shimano с Vega е меко казано смехотворно :shock:
Особено пък "португалското шимано-ВЕГА" МУАХАХАХАХАХАХА :shock: :o :D :supz: :prayer:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

има модели които са по добри от евтините шимана,аз лично имам два страдика и съм си заплюл новия.отвори макарите и сам ще си дадеш отговор.и А класата е мерцедес,но не можеш да го сравняваш с S-kласата.Двете макари са от един ранг,с тази разлика от почти още една Vega.едва ли ще издържи повече време,а и това си зависи от подръжката и експлоатацията на тях.Имам немски ДАМ от 86г.купувал съм го от Унгария и го ползвам още и то като резерва за екстремни ситуации,още ми служи вярно.за мен който си купува евтините шимана ги купуват само да кажат,че имат шимано.лично мнение и не искам коментар,не може да ме убедите в противното.а португалското е за приликата със страдика и двойната дръжка BAD къв беше
blatimir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от blatimir »

butnik къде в Пловдив мога да намеря Vega xyron 300, пък който си иска да си купува шимано :D
ogy
новобранец
новобранец

Мнение от ogy »

Хубаво би било, ако споделиш с аудиторията за каква въдица ще ти е необходимо това Шимано. Защото, според мен, тази фирма си изпипва макарите много точно за всеки един вид риболов, и за всеки един прът. Аз имам четири макари Шимано, предназначени за различен вид риболов и за различни въдици, принципно. Опитвал съм се да слагам произволна макара на произволен прът, например-Stradic 4000 GTM-RA на спинигарка Abu, лекия клас, и да ти кажа не ми се получава точния баланс. Просто не става...!!!
pike76
новобранец
новобранец

Мнение от pike76 »

Благодаря Бутник аз сащо искам stradic и мойеби ще поизЧакам да си взема такава прав си има разлика и то голиама мейдо А-клас и S-клас.

Kолега Ogy ползвам маЧ colmic 4.20 supra mach
badvan
новобранец
новобранец

Мнение от badvan »

BUTкъв беше, има модели и модели, и Vega имат хубави модели и Shimano имат фантастични модели. Ама виж как се оплиташ сам в обясненията си: "...лично мнение и не искам коментар,не може да ме убедите в противното" :oops:
Хохохохо: Двете макари са от един ранг :supz: :prayer: Някой друг път!!!
Глей-глей: а португалското е за приликата със страдика и двойната дръжка :smt119
Приликата е само външна, повярвай ми :smt031
BTW buti ти ползвал ли си мачовия Exage, че даваш мнение?
pmzk

Мнение от pmzk »

Вземи си Шимано ако искаш наистина добра макара, а не някой боклук :idea:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

на мач ловя само с шимано имал съм супер мач,аеро-то и в момента имам два страдика 3000 и 4000.и не мисля да си купувам евтиния модел на шимано.не ми издържат на напъна.а колкото дали съм ловил-имам по 180-200 излета на година,така,че смело заявявам,че познавам много повече макарите.още,че 10 години съм имал риболовен магазин и толкова години съм ремонтирал макари и пръчки,които продължавам да оправям и сега.няма модел на който да не съм му видял карантията.единият ми пост изчезна та затова ти обяснявам.далеч съм от мисълта,че има по-здрави макари от шимано,но това са скъпите модели.
badvan
новобранец
новобранец

Мнение от badvan »

Бе знам, че ще се разберем най-накрая.
Остава да кажеш след като Exage 3000 MHS RA е нов модел и първите 5 макари влязоха в България за Пловдивския панаир, кога успя да натрупаш толкова познания и да го приравниш на Vegata, че на всичкото отгоре и на Xyron :lol:
Полезно ще е сравнение със Shimano Sahara (поне и двете макари са една марка, един ценови клас, имат Fighter Drag, и т.н. но Sahara вече не се произвежда, а още се говори). А относно "здравината" и хубостта на моделите - всеки си преценя по джоба какво му харесва.
А си позволявам да се обаждам, защото от много изказвания във форума лъха на поговорката за гроздето дето било кисело, щото било високо. Света е голям, марки и модели много, има за всеки вкус и джоб. Нали така?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

гроздето мога да си го стигам,явно не ме познаваш,а и няма откъде,аз пиша къде живея,и три месеца в годината съм в испания.мисля да приключа спора.на първият етаж където живея е склада на шекспир и се продават шиманата,а и митко къдравия,ако знаеш кой е също ги продава,но не представляват интерес на мен тези модели.на колегата предлагам страдика,мога да му помогна с покупката.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”