Честит празник !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Честит празник !

Мнение от fn1p »

Честит празник ,пожелавам ви много здраве,щастие и късмет.
Изображение Изображение
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Re: Честит празник !

Мнение от mimi750830 »

Да ти са връща тъпкано. :lol:
На къса плувка,в репея...
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

2 февруари: Има една голяма заблуда за този празник! Искам само да спомена някои исторически факти:
Празника се нарича "Петльов ден".
Навремето, когато са минавали да събират малки момченца за турската армия, след като вземат детето от майка му и баща му, за да го правят турски войник (еничари), са рисували кръст с кръв върху входната врата на къщата, за да знаят, че са взели дете от там и да не минават следващата година. После хората се сетили, че за да не им вземат децата, трябва да нарисуват същия кръст с кръв и да скрият детето за няколко дена, докато минат турците. Заколвали са петел и с неговата кръв рисували кръста. От тогава деня се нарича "Петльов ден" и е свързан с опазването на българските момчета от отнемането им от семейството и еничерството.
Така, че този ден не е празник на гейовете, а така хората са си запазвали децата. И не е много готино, точно този ден да си присвоят гейовете. В стари времена това наистина е било ПРАЗНИК НА МЪЖА и се е тачел много от хората. Вие преценете дали да го празнувате! Обидно е един гей да празнува на деня в който хиляди български момчета са отнемани от семействата им и са ставали еничари.
mimi750830 още ли ти е смешно?
Честито на патерици на всички БЪЛГАРСКИ МЪЖКИ РОЖБИ!!!
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Аз,пък знам това и за това ,честитя --------->
На 2 февруари е е един от 12-те големи християнски празници Сретение Господне. Тогава се навършват 40 дни от раждането на Иисус Христос.
Изображение Изображение
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

CERRUTI написа:2 февруари: Има една голяма заблуда за този празник! Искам само да спомена някои исторически факти:
Празника се нарича "Петльов ден".
Навремето, когато са минавали да събират малки момченца за турската армия, след като вземат детето от майка му и баща му, за да го правят турски войник (еничари), са рисували кръст с кръв върху входната врата на къщата, за да знаят, че са взели дете от там и да не минават следващата година. После хората се сетили, че за да не им вземат децата, трябва да нарисуват същия кръст с кръв и да скрият детето за няколко дена, докато минат турците. Заколвали са петел и с неговата кръв рисували кръста. От тогава деня се нарича "Петльов ден" и е свързан с опазването на българските момчета от отнемането им от семейството и еничерството.
Така, че този ден не е празник на гейовете, а така хората са си запазвали децата. И не е много готино, точно този ден да си присвоят гейовете. В стари времена това наистина е било ПРАЗНИК НА МЪЖА и се е тачел много от хората. Вие преценете дали да го празнувате! Обидно е един гей да празнува на деня в който хиляди български момчета са отнемани от семействата им и са ставали еничари.
Честито на патерици на всички БЪЛГАРСКИ МЪЖКИ РОЖБИ!!!
Даже ми стана още по смешно.
Пръво-нещо май ми намекваш :wink: ,даже на обида ми намирисва.
Второ-чел,недочел,се изфърляш ,като ч...я на мокър пясък. :rolleyes:
Факти: :wink:
2 ФЕВРУАРИ
СРЕТЕНИЕ ГОСПОДНЕ

Според Моисеевия закон всяко първородено дете, от мъжки пол, трябвало да бъде посвещавано или представено на Бога. Затова, на 40 ден след раждането на първото си момче, жените трябвало да принесат жертва на Бога – богатите агне, а по-бедните – гургулица или гълъб. На този закон смирено се подчинила и света Богородица. Светата църквата причислили Сретение Господне към дванадесетте най-велики християнски празници.
Празнуват Симеон, Симеонка, Симона.

В народния календар 2 февруари е популярен като
СИМЕОНОВДЕН (ПЕТЛЬОВДЕН)

Денят се тачи за здраве на добитъка. Наричат го още Зимен Симоновден или Света Богородица. Смята се за най-халтавия празник и е свързан със спазването на ред забрани. В този ден не се реже, сече и цепи, затова се скриват всички остри предмети - брадвата забиват на дръвника, а ножът - удрят в желязо. Не се преде, не се тъче, не се шие или плете, не се готви, а хлябът се нарязва предишния ден. Мъжът и жената не се събират. Старо поверие е, че ако се роди животно с белег или човек – с недъг, стопанката не е спазвала забраните на Симеоновден.

В някои краища Симеоновден е известен като Петльовден. Възрастните свързват празника с древна легенда. Тя разказва за цар Ирод, който избил всички новородени деца, за да намери новия цар. За да спаси своя любим син, дева Мария белязала дома си и всички съседни порти с кръвта на обезглавен петел. От тогава петелът се превърнал в сакрален образ на изгрева и станал символ на вечния живот. Затова българите тачат Петльовден за здраве на малките деца. На този ден не се работи.

Рано сутринта във всяка къща, където има малко момче, колят курбан - черен петел. Ритуалът се изпълнява на прага на вратника. С кръвта на петела стопанинът прави кръст на вратата на дома си. От петела приготвят обредна храна, пекат малки кравайчета, които раздават на близки и съседи.
Трето-ко ще кажеш за второто. :lol:

Четвърто.2 февруари - Световен ден на влажните зони

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2008/02/0 ... zoni.47006

Пето-не казвай хоп,преди да си скочил
Шесто-карай по весело,да не си къпал умрял :? Не се стягай толкова,щото утре може и на мен да ми бият камбаната,а аз от днеска ли трябва да седна ,да гушкам китки.
На къса плувка,в репея...
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Ами незнам,аз си празнувам българския празник-Петльов ден
Пък ти щом те кефи празнувай празника на влажните ти зони. :yawinkle:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”