Захранка за Шаран.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Re: Захранка за Шаран.

Мнение от fn1p »

Абе,ясно че си го копирал от някъде това писание,това хубаво,че даже ми беше и полезно,ама моят въпрос беше,ти каква захранка ползваш.
Изображение Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

По Марица,аз захранвам основно със суха,но накисната във вода ден,два,стара царевица.По-малко житце(варено),пелетки и разни миксове от царевично брашно,ситно кюспе,готови захранки за аромат,някое и друго протеиново топче..но всичко това е в зависимост,кое време на годината е,и на какво е свикнала рибата в конкретния водоем.Задължително седмица предварително избрано место се захранва привечер,с допълнително дохранване на всеки излет.Но от личен опит смятам,че царевицата(сладка,консервирана,млечна или приготвена под каквато и друга форма), е най-добрата стръв за риболов на шаран.
Последно промяна от tamihal на Вто Фев 16, 2010 6:27 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

tamihal написа:По Марица основно,аз захранвам основно със суха,но накисната във вода ден,два,стара царевица.По-малко житце(варено),пелетки и разни миксове от царевично брашно,ситно кюспе,готови захранки за аромат,някое и друго протеиново топче..но всичко това е в зависимост,кое време на годината е,и на какво е свикнала рибата в конкретния водоем.Задължително седмица предварително избрано место се захранва привечер,с допълнително дохранване на всеки излет.Но от личен опит смятам,че царевицата(сладка,консервирана,млечна или приготвена под каквато и друга форма), е най-добрата стръв за риболов на шаран.
Според моя опит също, царевицата е номер 1 стръв за нашенския шаран :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Нека се включа и аз макар и позакъснял!От скромния опит и наблюдения които имам направи следното купи сладка магазинска царевица ,остави я отворена ден два на слънце да вкисне ,захрани малко от нея !Сядай на брега с една бира!Метни захранката и стръвта в близост до папур (ако има)! Пази тишина и само очите ти да играят около плувката!На Шарко ако му се яде той ще те намери!Слагай по 2 зърна на кука !Успех и дано се похвалиш с хубава снимка после!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

А как стои въпроса със захранката за шаран ама на реката
каква да бъде
как да бъде поднесена
как да бъде приготвена
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
ribar4etoo212
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4etoo212 »

Хора я кажете как да захраня на язовир (доста е дълбок) ще ловя на дъно и на плувка .. това ще е през март месец тази година и се чудя каква захранка да сложа на пружината ,защото няма да имам възможност да захранвам на голяма дистанция за дънните въдици.. Ще ловя и на плувка с една щека 3 метра и един спининг някой да помогне малко да ми каже как да подходя и какви монтажи да използвам за въдиците на плувка ,защото не съм много на ясно с това .. аз повече ловя на дъно :) Ще съм ви благодарен
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

dako71 написа:Едно допълнение към гореописаното. Захранваш само и единственно с суха царевица. Това захранване трябва се се извършва поне седмица преди риболова като се хвърля всеки ден по кило на едно петно и гледаш да няма друг да види храненето. По този начин захраниш ли едно петно можеш да го експлоатираш дълго време като храненето трябва да продъжи ритмично. Този начин научава шарана че хранат е там и тряба да очакваш високи резултати. Постоянство му е маиката!
Евалата колега това муе маиката но малко хора знаят за това.В това бади сигорен че ще хванеш. :drinkers: Наслука колеги.
m-kar.mobile.bg
jivko.min
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko.min »

jultopepi написа:А как стои въпроса със захранката за шаран ама на реката
каква да бъде
как да бъде поднесена
как да бъде приготвена
Каквато и заxранка да ползаш =купешка слагаш вьтре царевица .а ако е пролетно време = слагаш в заxранката кьлцан торен и за стрьв торен дебел .Това еот мен-сьс 40-годишен риболовен стаж
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

На няколко пъти съм ловил шаран на торен и бял и то на водоеми на които шаранското присъствие е слабо, това при риболов на каракуда и съответната захранка.Нищо чудно пролетно време да му се похапва месче. :D .
Извън протокола към колегата касабов при пействане на някакво инфо в такъв обем, не е зле да се даде линк от къде е или поне да се посочи източника, поне като уважение към автора и преводача.Ясно ми е желанието за трупане на мнения, но не го разберам като изява във форумите.Извинявам се ако съм обидил и други колеги действащи по подобен начен :oops:
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от teodor_xristov_80 »

Колеги темичката бива ама инфото което му трябва на човека е от преди 1 година и сигурно вече е изхващал всичката риба :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
misho kostura 55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от misho kostura 55 »

рибарче според мен пробвай едро смляните и тежки захранки за шаани. аз предпочитам сенсас когато съм на пружина разбирасе и малко канела . също добри резултати имам от: кqspe, царевично брашно,хляб, канела и ванилия. замесени в стегнат качамак.
Успех рибари и риболовци?!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

iordan_daskalov написа: колега миналата година ги скъсахме на Веренско със смеска от варена царевица и една унгарска захранка Professional която по принцип я правят само за Германия, Англия и т.н но ми я намериха оттука някъде. моля ако някой знае къде я продават да пише
Последно :shock:
iordan_daskalov написа: колеги, наскоро бяхме на един водоем и там до мен направо ги скъсаха с няква запранка Professional само дето незнам откъде да си ги зема. моля ако някой знае къде се продава да пише
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от teodor_xristov_80 »

snegk написа:
iordan_daskalov написа: колега миналата година ги скъсахме на Веренско със смеска от варена царевица и една унгарска захранка Professional която по принцип я правят само за Германия, Англия и т.н но ми я намериха оттука някъде. моля ако някой знае къде я продават да пише
Последно :shock:
iordan_daskalov написа: колеги, наскоро бяхме на един водоем и там до мен направо ги скъсаха с няква запранка Professional само дето незнам откъде да си ги зема. моля ако някой знае къде се продава да пише
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Браво сложи го на място - аман от такива като него дето пишат разкази по преживяно.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”