Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Shimano EXG3000SFC или Abu Garcia Soron SX 30
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Shimano EXG3000SFC или Abu Garcia Soron SX 30
Привет,
Имам нужда от съвет. Наскоро се сдобих с Maver Stralis Ultra Top 20, 2.40 метра, с тест по примамката 5-20 грама. Съответно сега се оглеждам за прилична макаричка. Реалния бюджет ми около 150 лв. В този ценови диапазон не знам как се представят дайвите и шиманата. От голямото четене и разглеждане по магазините съм се спрял на два варианта и не мога да преценя кое от двете е по-сполучливата макара
Вариант 1: Shimano Exage SFC EXG3000SFC
или
Вариант 2: Abu Garcia Soron SX 30
Благодаря ви предварително
Имам нужда от съвет. Наскоро се сдобих с Maver Stralis Ultra Top 20, 2.40 метра, с тест по примамката 5-20 грама. Съответно сега се оглеждам за прилична макаричка. Реалния бюджет ми около 150 лв. В този ценови диапазон не знам как се представят дайвите и шиманата. От голямото четене и разглеждане по магазините съм се спрял на два варианта и не мога да преценя кое от двете е по-сполучливата макара

или
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Shimano EXG3000SFC или Abu Garcia Soron SX 30
Не съм спец в тази облас,но все ми се струва че 300 е доста голям размер! 

Колега аз съм само с Абута и за 6 години нито една не ми е направила проблем но моите са от серията Адмирал.(заради задния аванс)firesnow написа:Привет,
Имам нужда от съвет. Наскоро се сдобих с Maver Stralis Ultra Top 20, 2.40 метра, с тест по примамката 5-20 грама. Съответно сега се оглеждам за прилична макаричка. Реалния бюджет ми около 150 лв. В този ценови диапазон не знам как се представят дайвите и шиманата. От голямото четене и разглеждане по магазините съм се спрял на два варианта и не мога да преценя кое от двете е по-сполучливата макара![]()
или

-
- фен клуб-скобар
В нашия магазин на форума има едно seido,което е по висок клас от Exage 

Сега видях че си споменал и даива,ето една в тези пари
http://kfishing-hunting.com/index.php?t ... ory_id=170

Сега видях че си споменал и даива,ето една в тези пари
http://kfishing-hunting.com/index.php?t ... ory_id=170
Последно промяна от vizantieco на Сря Фев 02, 2011 8:59 pm, променено общо 2 пъти.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега пак, ще възникнат големи спорове...това ли, онова ли...
но така или иначе, вече доста хора разбраха, че Шиманото е Шимано, само във високия му клас...точно от Ексейдж-а, нагоре...серията общо взето не е това, което се иска от нея...визирам старата серия, за новата не знам, но не вярвам да е коренно преобразена...така, че... Общо взето скъпичко, а не даващо много...доста хора могат да потвърдят. Така, че Абу-то може да се приеме, като доста добра алтернатива на Ексейдж, без да познавам макарата в детайли, мисля, че е по-приемлив избор.
но така или иначе, вече доста хора разбраха, че Шиманото е Шимано, само във високия му клас...точно от Ексейдж-а, нагоре...серията общо взето не е това, което се иска от нея...визирам старата серия, за новата не знам, но не вярвам да е коренно преобразена...така, че... Общо взето скъпичко, а не даващо много...доста хора могат да потвърдят. Така, че Абу-то може да се приеме, като доста добра алтернатива на Ексейдж, без да познавам макарата в детайли, мисля, че е по-приемлив избор.
-
- вече хвърля и на тежко
здравей колега.аз бих взел ексейджа или сейдо.ексейджа го имам и съм доволен/4000фб/.абу не съм имал никогаи немога да правя изказвания.наслука
- bigfish133
- ще става разбирач
И аз ще кажа нещо , което може да не се хареса на върлите Шимано - фенове , но за мен е факт ! На единият ми спининг имам Shimano Exage 2500 FB , този с двойната дръжка . Тя ми е подарък , но струваше към 140 лв . За другия ми спининг (2.10 м. 3-12 гр.) си взех Ryobi Ecusima 2000 , която ми струваше точно 60 лв. (с малка отстъпка де
) . Колкото и да се опитвам да намеря нещо с което Ексейджа да превъзхожда Рьобито - не мога . Даже напротив Рьобито е по - тихо и ми се струва , че върти една идея по - плавно . Така че що не погледнеш и тяхните модели , доста хора твърдят (и аз съм съгласен с тях) , че за тези пари не можеш да намериш нещо по - добро . Vega Regal (Zauber) или Excia например . За Абуто нямам никакви наблюдения . Успехи !!!
П.П. Извинявам се , ако мнението ми е малко встрани от темата !

П.П. Извинявам се , ако мнението ми е малко встрани от темата !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кхъм , много интересно АБУ . Ако е истина и това което пише че му е вътре в него то изобщо не трябва да се замисляш кое от двете в случаят . От двете залагам на АБУто но във вариант 20 !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Благодаря ви колеги,
явно не само аз имам съмения относно Дайва и Шимано при по евтините изпълнения. Днес видях Абуто. Определено ми хареса. Може би правилния размер е 20, но за всеки случай ще се замъкна в магазина със сопичката. За Ryobi, за пореден път чета положителни отзиви но аз нямам впечатления. Бихте ли ми казали магазин в София където продават Ryobi?
явно не само аз имам съмения относно Дайва и Шимано при по евтините изпълнения. Днес видях Абуто. Определено ми хареса. Може би правилния размер е 20, но за всеки случай ще се замъкна в магазина със сопичката. За Ryobi, за пореден път чета положителни отзиви но аз нямам впечатления. Бихте ли ми казали магазин в София където продават Ryobi?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз да се включа.Въпреки че съм фен на Шимано,не мога да си изкривя душата че между тези двете Абу-то е класи напред и изобщо няма място за сравнение като класове.Между другото имам един Кардинал 154 на Абу,който е на 30 години и е без лагери??? само на втулки и още си работи.Това ми е първата макара със заден аванс.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- научил се да хвърля
Още веднъж благодаря на всички,
Със сигурност ще си взема Абу-то! Пък каквото ... такова
Със сигурност ще си взема Абу-то! Пък каквото ... такова

-
- новобранец
Колега, аз въртя това Абу само , че SX 20 - 269 гр. Много време му се кумих, но накрая смятам, че направих правилния избор, макарата върти мнг леко, дори при големи примамки и едри риби. Според мен 30-ката ще ти е голяма. Успех в избора, смятам че АГ е правилния избор.
-
- новобранец
Вчера ги гледах в магазина на Видракс на Стамболийски - то има 3 модела на тези макара - впечатляващи са, но не са моя ценови клас - отиди и ги виж на живо.
Във всички теми за макари и въдици доста рекламираш магазина на Видракс в София - мен лично ми прави лошо впечатление -ако работиш там -напиши го черно на бяло да знаят всичкиbate gojko написа:Вчера ги гледах в магазина на Видракс на Стамболийски - то има 3 модела на тези макара - впечатляващи са, но не са моя ценови клас - отиди и ги виж на живо.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
Понеже минавам най - често от там и магазина на Гравел - затова. Препоръчвам стоката, която съм видял - не мисля, че е неправилно да кажа къде я има.