Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

nai-borbeno ribe
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
- RiverFisher
- новобранец
Специално се обръщам към колегата, който се изцепи, че дивият шаран и амура се вадели безпроблемно с плетените влакна. Макар и да ми е много познато името му оставам с впечатление, че твърде бързо се е самоиздигнал до "гросмайсторските" висоти - улова на сом. Май е пропуснал няколко дисциплини като например да се пробва по-дълго време около по-големите ни реки а не зарибените платени водоеми. Ако беше го направил, след като позагуби някоя и друга пръчка измъкната от земята заедно с колчето, или от ръцете му след като е свършило влакното, или след като го е вкарала във водата, навярно друга песен щеше да запее а не сега да се разхожда самодоволно с лодка /примерно по яз.Ивайловград/ теглен от сомове мутанти, които няма къде да се скрият и да се прави на велик и достигнал съвършенството рибар. Между другото риболова на такива сомове е преобладаващо с кльонк, изисква много свободно време и съмнителна мотивация с което е очевидно че е
доста далеч от стандартното понятие за риболова като хоби и спорт.
доста далеч от стандартното понятие за риболова като хоби и спорт.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Борбен сом 4 кг. някои виждал ли е
А бе колега. ти с борбения сом 4 кг. имам чувството че маи само по 60 кг. си ги ловил та викаш че и 4 кг. се дърпал(или пък си ги ловил в дунав със зака4ен към тех некои клон
. аз имам претенции да сам фанал доста по 1-5 кг. и до един ги извадих като офицерски ботуш от водата. така че колегата с мряната дето му се смееш е доста по-прав от тебе макар да не сам сагласен че бялата мряна е най борбена

а за толстолоб кжо ще кажете братлета
аз честно не сам сигурен стот не сам фаштал лично но сам виждал да хващат и ми се струва че толстолоб закачен на прът е нещо за което секи мечтае макар да има вероятност цял живот да не го изпита. освен това дунавските риби може би не е савсем коректно да се споменават понеже там риболова е доста по-специфичен и има фактори, спомагащи за това да ти се чини че си фанал рекордьора 

- pks
- новобранец
- Обратна връзка:
От скоро ходя по реките и язовирите и не съм хващал амур, сом, и бяла мряна, но 800 гр. пъстърва или 3-4 кг щука са ми покачвали адреналина. Страхотно е! Как изкачат от водатата само ...!!! А се е случвало и след борба с щука, да ме удари плувката (рибата скочи и се откачи)
. Желая всекиму подобни емоции!
Само някак си да ги нямаше тия с мрежите, парашути, цапала и т.н. и да беше по-чисто побрега!

Само някак си да ги нямаше тия с мрежите, парашути, цапала и т.н. и да беше по-чисто побрега!

-
- ще става разбирач