Смесване на глина със захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

sloncho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Смесване на глина със захранка

Мнение от sloncho »

Здравейте Колеги, може ли някои да ме осветли как се смесва мокра глина на MVDE и River Ace на МVDE , днес си купих 2 кг глина и 2 кг захранака обаче никъде не открих последователноста на смесване и съотношението между тях. Захранаката ми трябва за река.
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Смесване на глина със захранка

Мнение от lastika »

sloncho написа:Здравейте Колеги, може ли някои да ме осветли как се смесва мокра глина на MVDE и River Ace на МVDE , днес си купих 2 кг глина и 2 кг захранака обаче никъде не открих последователноста на смесване и съотношението между тях. Захранаката ми трябва за река.
Овлажняваш първо храната.Изчакваш я да дръпне.След това в зависимост дали иска още вода добавяш.След това пресяваш храната и добавяш глината като съответно пресяваш и нея с поне "средно" сито.Ако глината е суха,преовлажни малко хранат,ако е овлажнена е направи нормална.Ако там където ловиш течението е ''бързо" и мислиш че храната ще се отмие бързо добави лепило за захранка на MVDE.Колкото по бързо е течението толкова по стегната прави храната.
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
sloncho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sloncho »

Колега благодаря за бързия отговор, само едно уточнение в какаво съотношение се смесва храната и глината.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

sloncho написа:Колега благодаря за бързия отговор, само едно уточнение в какаво съотношение се смесва храната и глината.
Зависи рибата колко е активна.Предимно в студените дни се слага повече глина отколкото захранка.Поне така съм чувал :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Колега, имай предвид,че дори и мократа глина леко изсушава захранката след смесването.За това те съветвам да преовлажниш леко храната преди да добавиш глината.Общо взето в зависимост колко е влажна глината решаваш колко да овлажниш захранката.
Има и друг начин,но е малко по голяма играчка.Овлажняваш по отделно и двете консистенции,като използваш пулверизатор за глината.Пръскаш и бъркаш докато прецениш,че е достатъчно влажна глината.След това и захранката и ги смесваш.Абе практика трябва.
Above us only sky
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Ривър аис ми е любимата захранка за студена вода,постоянно я ползвам в зимния сезон.Освен отличните си привличащи качества мисля че е и с ниска хранителна стойност благодарение на което не забелязвам симптоми на прехранване на рибите по време на излета.В тоя ред на мисли с добавянето на глина още повече се намалява хранителната стойност на захранката и според конкретните условия ще трябва да прецениш съотношението захранка -глина.Допълнителен фактор е и добавянето на бял ,торен или хирономус в сместа.За съжаление съотношението ще трябва сам да установиш на конкретния водоем,условията на всякъде са строго специфични.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”