1:0 за мен срещу Шаро Цалапишки

Модератори: bobopeli, sapuna

fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

1:0 за мен срещу Шаро Цалапишки

Мнение от fizika01 »

Здравейте колеги. Днес си направих сефтето с тежката(поне за мен) артилерия. Хванах един прекрасен шаран 2.92 кг . Като един НЕвиден новобранец бях толова изненадан от тая сполука, чак бях неподготвен.
Всичко това се случи на язовирчето до село Цалапица ( от Пловдив след 9-ката 2 км в ляво). След една каръшка сутрин и няколко 200-300 гр каракуди към 10:30 удар на перо на червен червей. БАМ. Пръчката ми се усука перфектно. От там 5-6 минутна борба ,без да разбера за каква големина става въпрос. Кратка суматоха докато ми се донесе кеп. И бам втора изненада звяра излиза на повърхноста и се оказва че кепа хем къс хем не достатъчно широк. Кратка суматоха докато ми се донесе втори кеп. Още 3-4 минути , за мен 3-4 часа. От там познатата история бам в кепа и аре на брега. От там баси кефа ебаси поздравления и т.н.
Снимки може да видите в галерията ми(само те са за сега там :( )
Инъче като цяло май само аз облажих над кило , другите колего до 16:00 изкараха още 3-4 към 1-1.5 kg.
А за мен след тази слука риболова почти приключи . Каръщинта ми продължи. Счупих си макарата на едната пръчка , една мърлява каракуда ми отне калпаво вързания такъм от 5 метровия прът.(ако някой хване там каракуда с перо и 5 метра корда да ми звъне ) Настъпих си без да искам белия червеи и кутийката се отворила, и забелязах това чак след 10 минути, нали се сещате какво остана от него дръжки.
Изкарах още две кила каракуда аре към вкъщи .
Това беше от мен и моята радост.
Последно промяна от fizika01 на Сря Апр 25, 2007 8:10 am, променено общо 1 път.
Аватар
boianov
новобранец
новобранец

Мнение от boianov »

браво и от мен
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

На това карък ли да му кажеш, късмет ли? :smt102
Но като има шарко в живарника, другото се забравя. :)
Браво и още такива изненади! :smt023
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

браво :!: важното е че адреналина е бил на макс !
FakiraBG
новобранец
новобранец

Мнение от FakiraBG »

Точно така важна е тръпката
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Браво . Екстра си е слуката :smt023 . За такъв шаран съм навит хоро да играя върху белите си червеи :wink:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

георги н. написа:За такъв шаран съм навит хоро да играя върху белите си червеи :wink:
:lol: :lol: :lol: Ха-ха-ха-ха-ха. Ще умра от смях! :lol: :lol: :lol:

П.С. Колегите ме изгледаха като за освидетелствуване.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

супер :lol: :lol: :lol: некой обаче пробвал ли е кьв е кефа това нещо да го вьрнеш наобратно да си ходи?аз сьм пробвал-опитайте!!!!!както се казваше на едно место-царската постьпка се изразява,не в това да накажеш някой,а по скоро да му ПРОСТИШ :lol: :lol: с това не целя да се заяждам-по скоро пропагандирам идеята :wink: и аз си ги взимам понякога-но доста често ги оставям да си ходят-квит сьм си пред себе си
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

Браво колега :D :D :D :supz:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

вземам толкова колкото да си изпържа за мезе,не робувам на тоталното връщане,в смисъл вземам един шаран от пет хванати,а дребосъка винаги се радва на свободата си,имам в предвид гардоните.лошото е ,че има много гладни хора в БГ.онзи ден разхождах внука на гребната и видях масово да се прибират дребни каракуди.и винаги се оправдават с котките.ами лови съншайки за котките.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

От рибата вземам и аз , повечето пускам . Ама има стари хорица които киснат около някой мъртъв гьол не само за тръпката а и за да намажат тигана . като гледаш такъв човек на около 80 с гладен вид как да го овикаш да пуска рибката ......... : дееба и държава :evil:
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

А бе да викажа право вече разбрах що не се луви по време на забраната. Тоя хубав шаран дето ви писах за него излезе женски със сигорно 0.900 грама хайвер чак ми стана кофти като видях. От тук до края на забраната таkива дебели шаровци ако хвана ще ги пускам. Та даже и по малки.
Така ми и излиза и въпроса има ли начин да ги познаем още като ги хванем кой са мъжки и кой женски?
Последно промяна от fizika01 на Чет Апр 26, 2007 6:07 pm, променено общо 1 път.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

fizika01 написа:Така ми и излиза и въпроса има ли начин да ги познаем още като ги хванем кой са мъжки и кой женски?
Непосредствено преди и по време на мръстенето се различават но през останалото време не мога да определя кой шаран е мъжки, кой женски !? :( :oops: Ихтиолозите да кажат :roll: :shock:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Браво колега!
Последно ходих там късната есен и не даде нищо.Беше студено и мрачно.Рибата явно не мърдаше.Ся като гледам се е раздвижила и е потръгнал риболова макар че там в ранните месеци на водоемите(те са 2) се вадеха по 14-15 шарана на ден на човек!
Искам да те попитам на малката или на голямата дупка се ловеше?!
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

Вече резултата е 2:0 .Днес пак бях пак хванах. Не толкова големи но два отлични шарковци влязаха в живарника. Около кило , кило и половина. За съжаление няма да има снимки защото цифрото се прецака.
Шаровците бяха хванати на бял(мн страно за първи път хващам на бял) и на комбинация от 2-1-2(2 бели 1 царевица 2 бели).
Така хубаво се изпържих че цяла седмица ще си тряа в къщи с дефламола в ръка.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”