яз. Овчарица

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

яз. Овчарица

Мнение от ivanka »

Привет колеги :D ,

моля който има информация за яз.Овчарица да сподели с нас. На 12 юни сме на състезание там, а никаква представа си нямам каква риба има там и на какво кълве. Да кажа, че състезанието ще бъде на плувка. Тази седмица като бяхме в Старозагорско мислехме да минем от там, но за съжаление не можахме :D Моля помогнете :D
Гост

Мнение от Гост »

somove na buket pokrai vtechalata,amerikanski somove v kanalite na chaushan-chaushan vav kanalite na pleskavica ili bial chervei,a na pluvka mnogo karakuda i chat pat sharani ima mnogo slanchevki,chervenoperka,kostur-na prujina izlizat mnogo sharani i karakudi-.,na carevica s med za golemi sharani-- biah tam predi okolo tri sedmici
Аватар
Berder
новобранец
новобранец

Мнение от Berder »

Hmm mi to mnogo dobre zvuchi ama kade se namira toia iazovir ???
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

там ходиме доста често, на Раднево става въпрос, нали?
Рибата е страхотни размери и мутанти ... каракудите са между 800 и 1,200 кг. Там е топла водата и рибата по цяла година се размножава,
освен това и арендатора, който в момента е и кмет на Раднево развъжда в отделни люпилни риби и змиорки!!!
Лови се на подвижна плувка по навътре, защото рибата не излиза на топлите плитки води! На дъното има раци и миди - не рискувай ... влакното заминава. Другото е стандартно захранване със лепкава захранка - да пада до долу и да устои на те4ението, не знам в коя част ще ловите! Ако те интересува друго - Питай. Успех на състезанието !!!
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Да си жив и здрав за инфото :D ,
ще те помоля обаче за по-подробно инфо за тъкъмите, с които да ловим и стръвта, както и дълбочина и т.н. Както вече си разбрал следващата събота сме там на състезание, а така и не остана време да го видим тоя водоем :D
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

1. На кой участък ще е състезанието, на топлика или на студеното?

Май е по-добре да се лови на мач 4.50м. твърда акция бърз, дълбо4ината е винаги над 6 - 8 метра. Тежки ваглери - от 16 нагоре, дебело основно със здрав повод, забрави за финни линии и т.н. Просто рибата там не е претенциозна и я има в изобилие. Стръвта я прецени на място ... дава на всичко ! Но пак ти казвам финния такъм - според мен - не е за там!
Трябва да наблягаш на каракудите, те са основната цел на състезателите там, а покрай тях излизат и шарани. Мисля че отбора "Номиком" е от там някъде и те знаят най добре! Собственика на язовира се казва Нончо Воденичаров - "Номиком" :wink:
Ти от София ли си?
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Да си жив и здрав за инфото :D
Аз съм от София, а състезанието не съм сто процента сигурна, но мисля, че ще е на топлото, ама ти ако знаеш някакви фитки за сутдонто, по-добре ми я кажи,та да не остана неподгогвена :wink:
И аз така съм чувала, че много риба има на този язовира, ама ще видим какви ще са резултатиете. Иначе мойто стратегия е да търся най-популярната риба, ако ще и да е по-дребна, а ако се хване и нещо по-голям, супер :D
А за захранка можеш ли да ми препоръчаш нещо :?:
Айде пък живот и здрав като мине това състезание, ще организираме и едно тука от форума :D
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Може, на яз.Ярловци в момента е страхотно за състезание/любителско/, излизат каракуди дребни шарани от 150 до 1,200 и червеноперка, на стената, на ден съм ловил до 40 кг. Плаща се 5 лв на човек а рибата се връща обратно или си отбираш колкото ти трябват, останалата пак я връщам и не я плащаш !!! Няма хора, спокойно е и водата е страхотно чиста - дълбочина около 4 - 5.5м идеални аргументи !!!
Успех на състезанието !!! Направи по някоя снимка след състезанието да покажеш улова ...
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

опа опа. вижте тук: http://forum.nariba.com/viewtopic118.html
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

опа опа гледам ей сега само да ми зареди ш*б*ния нет че е супер бавен :D
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
koko007
новобранец
новобранец

Мнение от koko007 »

И щуки също излизат
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

освен змиорки,пича вьди и чига,пастьрва и японски шаран-има си екипче от УЧЕНИ и е единствения човек,арендатор,дето си разбира от работата-не само изгребва,но и зарибява.освен това прави чуден комплекс с бунгала и крьчма.на този язовир имах честта да погаля 90кг сом,50кг толстолоб и едно малко 45кг бело амурче.ако сте негов човек и ви разреши да половите от садките ви гарантирам такова изживяване,че ще забравите и за ебането,щото ще опознаете един друг вид значително по-разтьрсващ оргазьм... :twisted: там например ми се случи да ловя 500гр.бабушки и червеноперки на....помпане :?:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”