Риболов на скобар

Модератори: bobopeli, sapuna

rumenfire
новобранец
новобранец

Re: Риболов на скобар

Мнение от rumenfire »

Trout написа:нема да се оправат нещата скоро,колега скобара на кълве на троиките.Това че се е закачил за устата се получава защо ти водиш по течението а тои седи с глава срещу него и го закачаш за устата и си мислиш че ти е клъвнал.Скобара не калве на никакви троики на червени ако искаш и зелени сложи.Па ти си решаваи какво че правиш,много по приятно е да хванеш 1 риба на стръв ма да знаеш че ти си я надхитрил нали това е целата тръпа отколкото за извадиш 10 ама изподрани целите..
Няма да споря с теб но скобара кълве на тройка а това кой как работи с тях е друг въпрос. И оставете вече малкият на мира..... :x
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

rumenfire написа:
Trout написа:нема да се оправат нещата скоро,колега скобара на кълве на троиките.Това че се е закачил за устата се получава защо ти водиш по течението а тои седи с глава срещу него и го закачаш за устата и си мислиш че ти е клъвнал.Скобара не калве на никакви троики на червени ако искаш и зелени сложи.Па ти си решаваи какво че правиш,много по приятно е да хванеш 1 риба на стръв ма да знаеш че ти си я надхитрил нали това е целата тръпа отколкото за извадиш 10 ама изподрани целите..
Няма да споря с теб но скобара кълве на тройка а това кой как работи с тях е друг въпрос. :x
Колега интересно ми е ако метнеш на фидер /сигурно в кошницата пирони требе да слагам/, дали ще ти клъвне на тройка. А на червейче и троха кълве..да. И айде ако кълве, кълве, а какво мислиш по въпроса ,че почти всека риба е надрана с тройки, сигурно ги сърби и се чешат. :idea:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

Правил съм си експеримент на фидер с много дълъг повод 90см. и хванах 5-6 бр.редовно с трите жила в устата....На другият въпрос http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=42968 виж моят коментар
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

и аз не искам да спорим,ма никои не може да ми докаже, че скобара калве на гола троика,значи место троха или червеи че предпочете на гола кука да клъвне и то троина защо не кълве на единична тогава :?:
Изображение
фен клуб-скобар
niko0004
новобранец
новобранец

Мнение от niko0004 »

И аз съм виждал как кълве на троики без никаква разлика от тази на стръв.Веднъж на струма глеам един пич с един директен телескоп скобар,един за един напрао им скаса муцуните.Отивам да вида на какво лови и що да вида,малки троики ама много малки.Постоях да го погледам,скобара си кълвеше та се пукаше,като ловеше в един гьол където почти нямаше никакво течение,бих казал дори никакво,все едно лови каракуди. Така че бих казал че,скобара кълве на троики не 100 а 1000%.Друг е въпроса тея с котвите и сеча.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

rumenfire написа:Правил съм си експеримент на фидер с много дълъг повод 90см. и хванах 5-6 бр.редовно с трите жила в устата....На другият въпрос http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=42968 виж моят коментар
:shock: Докато го не видя, не мога го повярвам. Майтапа настрана- сигурно аако видя заснето как скобар атакува тройка целенасочено, пак ще си мисля, че е монтаж. А даже и да е така, тармакчийте са напаст и жалко за..... вашия метод. В очите ми попадате в тая група. Нищо лично. :wink:
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Изядохте го малкия.Направо се писахте от папата по-чисти.А не ви ли идва на ум в куфалниците,че дори и да имате пангалози като него,нямате никакво право да му четете конско и морал?Нито сте контролни органи,нито сте му настойници и педагози?Освен това,маса народ се изказва неподготвен,на чисто емоционално ниво.Как се храни скобара,драги специалисти?Да не би да пече хляб,да го прави на трохи под водата и това да кльопа? Сигурно си отглежда бели червеи?Или чака цяла година да му хвърлите захранка,че да си осигури съществуването?Нека един да има знаещ поне от новосъздадения фен-клуб "Скобар",че да обясни защо скобар може да клъвне на малка гола тройка,най-често цветна -много е елементарно,няма нищо общо с "дрането" и "търмъченето",разберете го най-накрая.И всеки пляснал минус,да се пречисти морално и сложи по едно плюсче на мнение на момчето,защото не се е друсало с марихуана и да се смее през това време на пръста си например,ами е отишло на риболов,хванало е хубави риби и се е похвалило с улова си.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Колега ако ми проследиш мненията в темата, ще видиш, че в наяалото му обяснявам нормално и го подкрепяп в това , че е на риба и т.н. Дадох му и плюсче, но четейки негови постове , как с гордост е ловил на тромбони без да се заяждам си взех плюсчето и го обявих в темата. А за това дали кълве нема да спорим, нема и да пробвам. Но и нема да подкрепям, па макар и дечича да са. Со кротце си мисля, че требве да ги насочиме малките в правата насока, а не да ги подкрепяме га праят глупости. Та за това иде реч. Иначе пича е арен. Ще се научи. Вервам. :wink:
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Аз не виждам с какво го нападаме,нито па да се изкарвам по чист и от папата.И аз съм ловил на троики много отдавна преди да почнем да четем в форума даже съм бил на неговите години,обаче от форума научих как е редно да се лови точно от такива коментари кадето и сега му пишеме,не му пишем да го упреквам а да му помогнем.А за това дали кълве на троика нема какво да коментирам аз си изразих мнението и не виждам обяснение което да ме разубеди.
Изображение
фен клуб-скобар
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Разберете ме правилно-миналата година последно използвах тройка /голяма/при един нещастен опит за риболов на щука по системата т.нар."на тапа"със стръв жива бабушка .Не ми хареса,сега тройки имам само на блесните,клатушките и воблерите :) Но на малка червена тройка,без стръв,с плувка два грама,чисто експериментално,наистина съм хващал скобари всякакъв размер,на бавно течение,с нормално утежнение като за двата грама плувка.Без захранка,закачени надлежно за горната дебела джука,а даже и направо налапали тройката.Според мен,приемат носещата се бавно се цветна тройка за парче от водорасло и атакуват.Не е абсолютно правило,не се случва винаги и навсякъде.Но е възможно,а за пича-оставете го на този етап да взема рибата,която улавя,за да може да я отнесе у дома си.Важно е за социалното му утвърждаване-масовото ни общество е чисто консуматорско и на такива години не е желателно човечето да се прави зорлем нито на ревностен рибозащитник и спасител,нито на спазващ всички морални и законови норми гражданин.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

:twisted: :twisted: :twisted:
Що не ловите летото на тройки бре,нали ги обича,А???!.

Зимата скобара е концентриран /групиран/в големи пасажи на безопасни от естествените му врагове места.Смятай рибоядни птици и животни.Местата обикновено са дълбоги и големи вирове в близост до населени места и мостове,където има врагове на техните врагове,без да знаят за най-големия си враг-Цървула Тройкаджия...... :evil:
Поради липсата на нормалната през годината храна / който го интересува я знае /и голямата численост на рибите,всичко различно от заобикалящата ги среда ги кара да атакуват,за да оцелеат.Лошото е,че скобара няма ръце,пипала,или некви други осезателни органи,има само уста и единствено с неа може да определи лъскавото нещо става ли за храна или не,и разбира,ма късно или с разпран корем.....Защо най успешните стървища са светли,Защо тройкаджийте имат успехи,когато е много студено....точно поради тая причина.В момента,в който се затопли,скобара се дръпва в бързеите,където е по-топлои където си намира естествена храна.И тогава КАСАПИТЕ викат....
-Па оно нече да кълве...
А майсторите на тоя риболов казват...
-Сеа почна.....
Най-отвратително е ,привечер,след "риболов"на МАЛОУМНИЦИТЕ с тройките.В крайа на вира,на изтичането,почват да изплуват полуживи,разпрани риби.....

Често пъти,бил съм свидетел,тройката е в устата на рибата,НО в по-голяма част,рибите са закачени извън нея.Което от своя страна покозво,че дори с грамче плувка и 12-ка тройка,тоя риболов си чисто косене....
Разликата е единствено в посоката на закосване.
Грубите цървули търмъчат.Олово на края на линята,две-три тройки над него,влакно де
бело като на племеника пишката и газ по ХОРИЗОНТАЛА,и къде го барне,за Щастие го забраниха.
Другите,по-умерени Косачи,слагат плувка и по-тънки влакна И......при всеко потапяне на плувката следва.....ШЛЮП........мооощно закосване по......ВЕРТИКАЛА....нали са с плувка.

И единия и другия начин са чиста проба МА-РО-ДЕР-СТВО....иследва да бъдат ЗА-БРА-НЕ-НИ..............

Хора,научете се да се надхитряте с рибата,научете се да се кефите от това,едва тогава,ще може с пълно основание да кажете за себе си.....

...............АЗ СЪМ РИБОЛОВЕЦ.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Бисо написа::twisted: :twisted: :twisted:
Що не ловите летото на тройки бре,нали ги обича,А???!.

.
Така е. Този спор се води от години, и ще се води докато не се забранят. Тогава вече ще има нарушаване на закона а не спор. Горното мнение описва доста точно положението, така че моля Ви, не ни обяснявайте колко много обича желязото скобара и морунажа.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

INCUBUS написа:Разберете ме правилно-миналата година последно използвах тройка /голяма/при един нещастен опит за риболов на щука по системата т.нар."на тапа"със стръв жива бабушка .Не ми хареса,сега тройки имам само на блесните,клатушките и воблерите :) Но на малка червена тройка,без стръв,с плувка два грама,чисто експериментално,наистина съм хващал скобари всякакъв размер,на бавно течение,с нормално утежнение като за двата грама плувка.Без захранка,закачени надлежно за горната дебела джука,а даже и направо налапали тройката.Според мен,приемат носещата се бавно се цветна тройка за парче от водорасло и атакуват.Не е абсолютно правило,не се случва винаги и навсякъде.Но е възможно,а за пича-оставете го на този етап да взема рибата,която улавя,за да може да я отнесе у дома си.Важно е за социалното му утвърждаване-масовото ни общество е чисто консуматорско и на такива години не е желателно човечето да се прави зорлем нито на ревностен рибозащитник и спасител,нито на спазващ всички морални и законови норми гражданин.
Нямам мнение, в което да търса тотален релийс, даже навсякъде съм казал че съм рибояд. Просто изказвам мнение, че при значителен улов е добре да се взима законовата норма, която е 3 кг и е напълно достатъчна за нахранването на едно семейство. Изказвам си мнението, а който иска да го приема, който иска да си го мести в другия джоп. То си е за него. :idea:

п.с. В доста от мненията прочитам поговорката: Гузен, негонен бяга.
п.с.2 Все пак не сме бракониерски форум :idea:
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

indalo написа:
garantex написа:Да на тройки лових !!!!! :D :D :D
Като гледам, май верно не схващаш за какво става въпрос. Тройките са бич, рибата си кълве и на стръв. Днес гледах едни скобари, раирани като зебри от тъпите тройки. Лично мнение. Не го натрапвам на никой и се надявам да оставип тоя аборигенски метод на ловене. :idea: Иначе успех ти пожелавам, ще следя изявите ти и надявам се да ме разбереш правилно. Обичай природата, та ъя да ти го връща. :wink:

п.с. Както по рано ти дадох+, сега за тройките ти давам-. Боря се да бъде забранен риболова с тройки и причина е това. :idea:
Извиняваи колега но обаче аз лових на тройки но рибата си кълвеше не сам секач!!!!! :oops:
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

Щто бе казвам че рибата кълвеше не сам секач на сички кълвеше на тройки на сръв само вдълбокото и то се хващаха големи скобари!!! :x
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”