Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов на скобар
Re: Риболов на скобар
Няма да споря с теб но скобара кълве на тройка а това кой как работи с тях е друг въпрос. И оставете вече малкият на мира.....Trout написа:нема да се оправат нещата скоро,колега скобара на кълве на троиките.Това че се е закачил за устата се получава защо ти водиш по течението а тои седи с глава срещу него и го закачаш за устата и си мислиш че ти е клъвнал.Скобара не калве на никакви троики на червени ако искаш и зелени сложи.Па ти си решаваи какво че правиш,много по приятно е да хванеш 1 риба на стръв ма да знаеш че ти си я надхитрил нали това е целата тръпа отколкото за извадиш 10 ама изподрани целите..

- indalo
- фен клуб-скобар
Колега интересно ми е ако метнеш на фидер /сигурно в кошницата пирони требе да слагам/, дали ще ти клъвне на тройка. А на червейче и троха кълве..да. И айде ако кълве, кълве, а какво мислиш по въпроса ,че почти всека риба е надрана с тройки, сигурно ги сърби и се чешат.rumenfire написа:Няма да споря с теб но скобара кълве на тройка а това кой как работи с тях е друг въпрос.Trout написа:нема да се оправат нещата скоро,колега скобара на кълве на троиките.Това че се е закачил за устата се получава защо ти водиш по течението а тои седи с глава срещу него и го закачаш за устата и си мислиш че ти е клъвнал.Скобара не калве на никакви троики на червени ако искаш и зелени сложи.Па ти си решаваи какво че правиш,много по приятно е да хванеш 1 риба на стръв ма да знаеш че ти си я надхитрил нали това е целата тръпа отколкото за извадиш 10 ама изподрани целите..

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Правил съм си експеримент на фидер с много дълъг повод 90см. и хванах 5-6 бр.редовно с трите жила в устата....На другият въпрос http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=42968 виж моят коментар
и аз не искам да спорим,ма никои не може да ми докаже, че скобара калве на гола троика,значи место троха или червеи че предпочете на гола кука да клъвне и то троина защо не кълве на единична тогава 

И аз съм виждал как кълве на троики без никаква разлика от тази на стръв.Веднъж на струма глеам един пич с един директен телескоп скобар,един за един напрао им скаса муцуните.Отивам да вида на какво лови и що да вида,малки троики ама много малки.Постоях да го погледам,скобара си кълвеше та се пукаше,като ловеше в един гьол където почти нямаше никакво течение,бих казал дори никакво,все едно лови каракуди. Така че бих казал че,скобара кълве на троики не 100 а 1000%.Друг е въпроса тея с котвите и сеча.Trout написа:нема да се оправат нещата скоро,колега скобара на кълве на троиките.Това че се е закачил за устата се получава защо ти водиш по течението а тои седи с глава срещу него и го закачаш за устата и си мислиш че ти е клъвнал.Скобара не калве на никакви троики на червени ако искаш и зелени сложи.Па ти си решаваи какво че правиш,много по приятно е да хванеш 1 риба на стръв ма да знаеш че ти си я надхитрил нали това е целата тръпа отколкото за извадиш 10 ама изподрани целите..
- indalo
- фен клуб-скобар
rumenfire написа:Правил съм си експеримент на фидер с много дълъг повод 90см. и хванах 5-6 бр.редовно с трите жила в устата....На другият въпрос http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=42968 виж моят коментар

-
- кандидат преподавател
Изядохте го малкия.Направо се писахте от папата по-чисти.А не ви ли идва на ум в куфалниците,че дори и да имате пангалози като него,нямате никакво право да му четете конско и морал?Нито сте контролни органи,нито сте му настойници и педагози?Освен това,маса народ се изказва неподготвен,на чисто емоционално ниво.Как се храни скобара,драги специалисти?Да не би да пече хляб,да го прави на трохи под водата и това да кльопа? Сигурно си отглежда бели червеи?Или чака цяла година да му хвърлите захранка,че да си осигури съществуването?Нека един да има знаещ поне от новосъздадения фен-клуб "Скобар",че да обясни защо скобар може да клъвне на малка гола тройка,най-често цветна -много е елементарно,няма нищо общо с "дрането" и "търмъченето",разберете го най-накрая.И всеки пляснал минус,да се пречисти морално и сложи по едно плюсче на мнение на момчето,защото не се е друсало с марихуана и да се смее през това време на пръста си например,ами е отишло на риболов,хванало е хубави риби и се е похвалило с улова си.
- indalo
- фен клуб-скобар
Колега ако ми проследиш мненията в темата, ще видиш, че в наяалото му обяснявам нормално и го подкрепяп в това , че е на риба и т.н. Дадох му и плюсче, но четейки негови постове , как с гордост е ловил на тромбони без да се заяждам си взех плюсчето и го обявих в темата. А за това дали кълве нема да спорим, нема и да пробвам. Но и нема да подкрепям, па макар и дечича да са. Со кротце си мисля, че требве да ги насочиме малките в правата насока, а не да ги подкрепяме га праят глупости. Та за това иде реч. Иначе пича е арен. Ще се научи. Вервам. 

Аз не виждам с какво го нападаме,нито па да се изкарвам по чист и от папата.И аз съм ловил на троики много отдавна преди да почнем да четем в форума даже съм бил на неговите години,обаче от форума научих как е редно да се лови точно от такива коментари кадето и сега му пишеме,не му пишем да го упреквам а да му помогнем.А за това дали кълве на троика нема какво да коментирам аз си изразих мнението и не виждам обяснение което да ме разубеди.

-
- кандидат преподавател
Разберете ме правилно-миналата година последно използвах тройка /голяма/при един нещастен опит за риболов на щука по системата т.нар."на тапа"със стръв жива бабушка .Не ми хареса,сега тройки имам само на блесните,клатушките и воблерите
Но на малка червена тройка,без стръв,с плувка два грама,чисто експериментално,наистина съм хващал скобари всякакъв размер,на бавно течение,с нормално утежнение като за двата грама плувка.Без захранка,закачени надлежно за горната дебела джука,а даже и направо налапали тройката.Според мен,приемат носещата се бавно се цветна тройка за парче от водорасло и атакуват.Не е абсолютно правило,не се случва винаги и навсякъде.Но е възможно,а за пича-оставете го на този етап да взема рибата,която улавя,за да може да я отнесе у дома си.Важно е за социалното му утвърждаване-масовото ни общество е чисто консуматорско и на такива години не е желателно човечето да се прави зорлем нито на ревностен рибозащитник и спасител,нито на спазващ всички морални и законови норми гражданин.

- Бисо
- сериозен играч

Що не ловите летото на тройки бре,нали ги обича,А???!.

Зимата скобара е концентриран /групиран/в големи пасажи на безопасни от естествените му врагове места.Смятай рибоядни птици и животни.Местата обикновено са дълбоги и големи вирове в близост до населени места и мостове,където има врагове на техните врагове,без да знаят за най-големия си враг-Цървула Тройкаджия......

Поради липсата на нормалната през годината храна / който го интересува я знае /и голямата численост на рибите,всичко различно от заобикалящата ги среда ги кара да атакуват,за да оцелеат.Лошото е,че скобара няма ръце,пипала,или некви други осезателни органи,има само уста и единствено с неа може да определи лъскавото нещо става ли за храна или не,и разбира,ма късно или с разпран корем.....Защо най успешните стървища са светли,Защо тройкаджийте имат успехи,когато е много студено....точно поради тая причина.В момента,в който се затопли,скобара се дръпва в бързеите,където е по-топлои където си намира естествена храна.И тогава КАСАПИТЕ викат....
-Па оно нече да кълве...
А майсторите на тоя риболов казват...
-Сеа почна.....
Най-отвратително е ,привечер,след "риболов"на МАЛОУМНИЦИТЕ с тройките.В крайа на вира,на изтичането,почват да изплуват полуживи,разпрани риби.....
Често пъти,бил съм свидетел,тройката е в устата на рибата,НО в по-голяма част,рибите са закачени извън нея.Което от своя страна покозво,че дори с грамче плувка и 12-ка тройка,тоя риболов си чисто косене....
Разликата е единствено в посоката на закосване.
Грубите цървули търмъчат.Олово на края на линята,две-три тройки над него,влакно де
бело като на племеника пишката и газ по ХОРИЗОНТАЛА,и къде го барне,за Щастие го забраниха.
Другите,по-умерени Косачи,слагат плувка и по-тънки влакна И......при всеко потапяне на плувката следва.....ШЛЮП........мооощно закосване по......ВЕРТИКАЛА....нали са с плувка.
И единия и другия начин са чиста проба МА-РО-ДЕР-СТВО....иследва да бъдат ЗА-БРА-НЕ-НИ..............
Хора,научете се да се надхитряте с рибата,научете се да се кефите от това,едва тогава,ще може с пълно основание да кажете за себе си.....
...............АЗ СЪМ РИБОЛОВЕЦ.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Така е. Този спор се води от години, и ще се води докато не се забранят. Тогава вече ще има нарушаване на закона а не спор. Горното мнение описва доста точно положението, така че моля Ви, не ни обяснявайте колко много обича желязото скобара и морунажа.Бисо написа:![]()
![]()
![]()
Що не ловите летото на тройки бре,нали ги обича,А???!.
![]()
![]()
![]()
.
- indalo
- фен клуб-скобар
Нямам мнение, в което да търса тотален релийс, даже навсякъде съм казал че съм рибояд. Просто изказвам мнение, че при значителен улов е добре да се взима законовата норма, която е 3 кг и е напълно достатъчна за нахранването на едно семейство. Изказвам си мнението, а който иска да го приема, който иска да си го мести в другия джоп. То си е за него.INCUBUS написа:Разберете ме правилно-миналата година последно използвах тройка /голяма/при един нещастен опит за риболов на щука по системата т.нар."на тапа"със стръв жива бабушка .Не ми хареса,сега тройки имам само на блесните,клатушките и воблеритеНо на малка червена тройка,без стръв,с плувка два грама,чисто експериментално,наистина съм хващал скобари всякакъв размер,на бавно течение,с нормално утежнение като за двата грама плувка.Без захранка,закачени надлежно за горната дебела джука,а даже и направо налапали тройката.Според мен,приемат носещата се бавно се цветна тройка за парче от водорасло и атакуват.Не е абсолютно правило,не се случва винаги и навсякъде.Но е възможно,а за пича-оставете го на този етап да взема рибата,която улавя,за да може да я отнесе у дома си.Важно е за социалното му утвърждаване-масовото ни общество е чисто консуматорско и на такива години не е желателно човечето да се прави зорлем нито на ревностен рибозащитник и спасител,нито на спазващ всички морални и законови норми гражданин.

п.с. В доста от мненията прочитам поговорката: Гузен, негонен бяга.
п.с.2 Все пак не сме бракониерски форум

Извиняваи колега но обаче аз лових на тройки но рибата си кълвеше не сам секач!!!!!indalo написа:Като гледам, май верно не схващаш за какво става въпрос. Тройките са бич, рибата си кълве и на стръв. Днес гледах едни скобари, раирани като зебри от тъпите тройки. Лично мнение. Не го натрапвам на никой и се надявам да оставип тоя аборигенски метод на ловене.garantex написа:Да на тройки лових !!!!!![]()
![]()
Иначе успех ти пожелавам, ще следя изявите ти и надявам се да ме разбереш правилно. Обичай природата, та ъя да ти го връща.
п.с. Както по рано ти дадох+, сега за тройките ти давам-. Боря се да бъде забранен риболова с тройки и причина е това.

Щто бе казвам че рибата кълвеше не сам секач на сички кълвеше на тройки на сръв само вдълбокото и то се хващаха големи скобари!!!Trout написа:нема да се оправат нещата скоро,колега скобара на кълве на троиките.Това че се е закачил за устата се получава защо ти водиш по течението а тои седи с глава срещу него и го закачаш за устата и си мислиш че ти е клъвнал.Скобара не калве на никакви троики на червени ако искаш и зелени сложи.Па ти си решаваи какво че правиш,много по приятно е да хванеш 1 риба на стръв ма да знаеш че ти си я надхитрил нали това е целата тръпа отколкото за извадиш 10 ама изподрани целите..