Пак за Гърция

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
ribar64
новобранец
новобранец

помогнете за Керамоти

Мнение от ribar64 »

Здравейте на всички,моля за помощ мисля утре да отскоча до Керамоти дали някой е ходил тези дни и има ли резултати за риболов на някакви риби,благодаря предварително ако някой помогне,поздрав
kuzmich
новобранец
новобранец

Re: помогнете за Керамоти

Мнение от kuzmich »

за Керамоти не знам но от миналата седмица инфо за Кавала от един авер - 8 лаврака основно на воблер и кефал доволно /колко доволно не е уточнил/ ама това на 3 човека за 2 дни. Така че ако на Керамоти е много зле можеш да прескочиш до Кавала.
nasko
новобранец
новобранец

Мнение от nasko »

kuzmich написа:за Керамоти не знам но от миналата седмица инфо за Кавала от един авер - 8 лаврака основно на воблер и кефал доволно /колко доволно не е уточнил/ ама това на 3 човека за 2 дни. Така че ако на Керамоти е много зле можеш да прескочиш до Кавала.
Може ли да споделиш какъв е воблера.
ribar64
новобранец
новобранец

Мнение от ribar64 »

благодаря за инфото,а за воблера той е малко по специален и се води с придърпване на върха на блеснарката ако искаш по-късно мога да ти кажа марката и каталожния номер ,струва около 30лв бр
deko_75
новобранец
новобранец

Re: Пак за Гърция

Мнение от deko_75 »

нали казаха,че на кавала вече бил забранен риболова от кея, дали е верно това имали инфо,ще се радвам ако каже некои нещо,защото мисла да се разходим с приатели тази седмица :)
nasko
новобранец
новобранец

Мнение от nasko »

ribar64 написа:благодаря за инфото,а за воблера той е малко по специален и се води с придърпване на върха на блеснарката ако искаш по-късно мога да ти кажа марката и каталожния номер ,струва около 30лв бр
Искам,ако не те затруднява. :prayer:
deko_75
новобранец
новобранец

Мнение от deko_75 »

колеги никои нищо ли незнае за тази забрана на кавала истина ли е това за риболова от кея
петър василев

Мнение от петър василев »

deko_75 написа:колеги никои нищо ли незнае за тази забрана на кавала истина ли е това за риболова от кея
Πo заповед от ЕС на всички кейове и марини в Гърция се забранява не само риболова,но и разходката,но това са определени малки участаци от кейовете.По принцип тези райони трябва да са заградени.Например,там където има товаро-разтоварни работи е забранено.В останалото,незаградено пространство си е разрешен риболова.
За да паркираш кола на кея също е забранено.
deko_75
новобранец
новобранец

Мнение от deko_75 »

мерси колега но мен ме интересува за кавала чух че имало и табели на които пишело и на бъгарски кея на кавала не товарен а за разхока
zazturbo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zazturbo »

Не съм ходил скоро на Кавала,но разправят,че табелите са навсякъде,така че май ще трябва да забравим за тази дестинация.Полицейското управление е много близо до пристанището и сигурно служителите ще глобяват.Много пъти съм виждал хора да ловят от плажа,не знам дали хващат нещо,но със сигурност този вид риболов ще иска сериозни такъми,което е свързано с немалки разходи.
петър василев

deko_75 написа:мерси колега но мен ме интересува за кавала чух че имало и табели на които пишело и на бъгарски кея на кавала не товарен а за разхока
Δаааааааа,имате право,,,изакали сме се и в Кавала :idea:
Направих превод с гугала,че ме домързя,но се разбира ясно дееее,,,наслаждавайте се :wink:
С решение уведомление вчера, Кавала Централна пристанищните власти най-накрая дава представа за любители рибари от пристанището на Кавала
Необходимостта от действия "за правилното и безопасно движение на кораби в и около пристанището на Кавала, на" безопасни и непрекъснатото преминаване на пешеходците и на необходимостта от мерки "за ред и чистота на пристанището" се отнася до управлението на пристанищните власти на Кавала решението (Справка: 2134.1/01/11) забраната докато въдица с линия и по площ от пристанището на Кавала. Забраната ще се прилага през цялата година, а рибарите ще могат да ловят риба само в предната част на вълнолома, но не го е включил с превозно средство (автомобил или мотор) и да не се затруднява и акостиране съдове. Освен това, риболов ще бъде забранено изцяло, дори и в зелената площ на залива ", където круизни кораби, пристигащи и вземане на специални мерки от страна на пристанищните власти.
Припомняме, че решението на Централната Port Authority обяви началото на декември миналата година от капитанът на пристанището, Джордж Kassandrino, след оплаквания за прекомерен риболов от "внесени" рибари от България. Г-н Kassandrinos, посочени в "СИ" на 09.12.2010: "Тъй като последният път, когато имаме много напомняния на света, в сътрудничество с пристанищните власти на Кавала ще вземе някои мерки, намаляване на пространство в предната част на пристанищните власти от норвежки крони и ще даде пространство към външния вълнолом, където има място минувачите. Този курс е временна мярка, защото по-късно това пространство ще бъде напълно затворен и поради това е отказан достъп.
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Понеже не видях Петьо да е посочил първоизточника е те това е:
http://www.neaegnatia.gr/index.php?lang ... =&cid=9814
и тук също:
http://www.e-kavala.eu/index.php?sec=5&cid=12110
Пускам ги в оригинал понеже гуглето малко криво ги превежда та, ако някой иска да го преведе коректно би било добре :wink:

Иначе както се казва на "печалившите честито" :?

Каквото си направим никой друг не може да ни го направи :? :x ...като съм виждал, какво става и на Керамоти може да се обазложим кой, ще е следващия затворен порт за риболов...
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
XEPO
новобранец
новобранец

Мнение от XEPO »

Искам само да вметна и скромното си мнение за морския риболов конкретно в Гърция.Значи рибата далеч не е само и единствено в пристнищата-напротив.Лавраци,лица,кефали,баракуди и др. има в доста по-големи количества по плажовете и крайбрежието.Трябва също и да ви припомня,че повечето хищни риби тук /лаврак,лефер,баракуда/ са активни и се хващат предимно нощем.
deko_75
новобранец
новобранец

Мнение от deko_75 »

мерси колеги ще забравим тази дистинаия ,а следващата е река ангиста и пристанището на керамоти жалко ,ще ловим от плажовете и то пак повече от гърцие
петър василев

deko_75 написа:,ще ловим от плажовете и то пак повече от гърците
:shock: Ами по писането ти ми намирисва,че скоро ще ви ударят ключето и по тези места :wink:

п.п.Между другото по плажовете също е забранен риболова,но за момента просто се правят,че не ви виждат.Като нанижат някоя русалка на куките си и толкоз ще му е и на риболова от плажове.Аз ви съветвам да ходите по скалите.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”