Въпрос за избор на макара и пръчка?

Модератор: sapuna

bampy
новобранец
новобранец

Въпрос за избор на макара и пръчка?

Мнение от bampy »

Здравейте колеги,

За новия сезон ми се иска да си окомплектовам една въдица за риболов на тежко.
Основно посещавам водоеми за платен риболов като в повечето има и доста сносни парчета (15-тина кг).
Засега съм се спрял на:
- пръчка: Eurohold Capital Carp 3,60 на 3,5lb
- макара: Abu garcia Cardinal 400i FREE RUNNER или Eurohold HTR 830
- влакно: Berkley Big game braid

Тъй като не съм много по този тип риболов, ще се радвам на всякакви коментари и предложения ако сметнете, че има и по добри варианти.

Поздрави и хубава вечер!
Не навреме изпита втора бира - това си е изгубена първа!
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за избор на макара и пръчка?

Мнение от teodor_xristov_80 »

Здрасти колега :P :P :P
Това е пръчката http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=983
Макарата на ГАРСИЯ
Изображение
и другата макара
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=396

Това са твоите предложения. Според мен за "сносни парчета", под което аз разбирам риби като шаран и амур ти трябва макара с ниско предавателно число.още повече за такива килограми - 15 кг. :shock: :shock: :shock:
Тези които ти си избрал не са такива. Шпулите са малки и не събират достатъчно влакно, което според мен ще е проблем /мое мнение/. И двете макари които си избрал са с bait runner, от което разбирам, че искаш такива.
Като цена на макарата -80 лв. и пръчката -70 лв.
НЕ ЗНАМ ФИНАНСОВАТА ТИ ВЪЗМОЖНОСТ, НО МОЖЕШ ДА РАЗСЪЖДАВАШ И ДА РАЗГЛЕДАШ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ МОДЕЛИ.

Пръчки ориентирай се към Cormoran, Michell, TFGear, JRC
Макари има добри модели на Mitrchell. TFGear Tica Cormoran. та дори и FL, както и др.
Аз съм с такива и съм доволен
Изображение
ИМА ДОСТА ИЗПИСАНО ЗА ПОСОЧЕНИТЕ МАРКИ МАКАРИ И ПРЪЧКИ.

АЗ ЛИЧНО НЕ БИХ СИ ВЗЕЛ ТВОЯТА КОМБИНАЦИЯ. Нищо лично.
Успех :P :P :P :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
bampy
новобранец
новобранец

Мнение от bampy »

Ами при това положение за пръчка намерих 2 варианта:
TF Gear - Hardware carp rods(Незнам колко секции е) или JRC contact 3
Макара: TFG Force 8 Free Spool Carp Reel

Мнение за тях?
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Колега, пръчката е хубава, но ако няма да изхвърляш големи тежести и да гониш големи дистанции се ориентирай към някоя с акция 3 либри. За макара, колегата в горният пост те е ориентирал правилно, можеш да погледнеш и тази /размер 7500 или 8500/ http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=979
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

За пореден път ви моля да си целите разделите,за въдици и макари си има раздел.Мисля че ясно се вижда къде е!?Ако пък не искате в него според пръчката,която ви интересува ползвайте специализираните раздели.Тази тема ще я преместя на място.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Кажи цена бе колега по лесно ще ни е.Пръчката на колко части да е на 2 или 3?Ако транспорта не ти е проблем на 2, ако е на 3.
:wink: :wink: :wink:
bampy
новобранец
новобранец

Мнение от bampy »

Ами общо около 150 лв.
Пръчката да е на 3 части.
Общо взето засега се ориентирам (според мненията ви) към JRC Contact 3 с такава макара:
http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... c49a3a5133
Други предложения за тези пари?
666
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 666 »

bampy написа:.....
Други предложения за тези пари?
Щом търсиш байт рънър предлагам това-
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... a-Long-Bow
Имал съм такава,много корава машина.
Изображение
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

teodor_xristov_80 написа:......
Абе колега нищо лично ама ти кой, къде търси нещо за дънен риболов все си там явно много ги разбираш. Сподели с нас защо си направил своя избор за макарите например. Така ще си полезен и за колегата.
п.с. колега bampy де ги тия сносни парчета по 15-на кг да ги видим и ние :D
Изображение
Незнанието не е извинение.
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

bisqo написа:
teodor_xristov_80 написа:......
Абе колега нищо лично ама ти кой, къде търси нещо за дънен риболов все си там явно много ги разбираш. Сподели с нас защо си направил своя избор за макарите например. Така ще си полезен и за колегата.
п.с. колега bampy де ги тия сносни парчета по 15-на кг да ги видим и ние :D
Колега /надявам се, че мога да те наричам така/, целта на този форум е да си помагаме. Пиша и изказвам мнение за това което съм се обедил лично и моето наблюдение е потвърдено от колеги които съм питал за дадени продукти и въпроси.
Опитвам се да помогна, защото от личен опит знам какво е да търсиш нещо "хубаво" и да можеш да го намериш. Изчел съм доста и пиша само за лично изпитани от мен неща.
За разбирането на дъният риболов не мога да кажа че съм специалист, но съм човек които ЧЕТЕ Е СЕ ИНТЕРЕСУВА.
Относно въпросните макари избрал съм ги след четенето на ревюто на колегата "666" и многото положителни мнения и отзиви от колеги които са ги ползвали.
ПРЕПОРЪВАМ И ДАВАМ СВОЯ СЪВЕТ ЗА НЕЩА ЗА КОИТО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ СИ СТРУВАТ.
Дано съм ти отговорил изчерпателно. И ако имаш някакви други въпроси към мен с удоволствие ще ти отговоря ама нека да е на ЛС да не ангажираме хората с подобни глупости.

А сега ти кажи, моля как би помогнал на човека. Какво предлагаш ТИ и защо? :wink: :wink: :wink:
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

Аз бих му препоръчал да си практикува риболова, който си практикува до момента. Тази една "дънна" въдица не виждам за какво трябва да налива толкова пари при положение, че ще я ползва помежду другото. За 50-60лв да си взима един телескоп с една макара и да мъчи. Ако му допадне този тип риболов вече е друга бира
Изображение
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

bisqo написа:Аз бих му препоръчал да си практикува риболова, който си практикува до момента. Тази една "дънна" въдица не виждам за какво трябва да налива толкова пари при положение, че ще я ползва помежду другото. За 50-60лв да си взима един телескоп с една макара и да мъчи. Ако му допадне този тип риболов вече е друга бира
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
ЕЙ за това говорех......................... с този отклончив отговор много му помогна на колегата едва ли ще си избере скоро. Трудно е затова се стремя да помогна. :wink: :wink: :wink:

Относно предложението на "666" съм ЗА, тъй като той има поглед върху макарите "Отвътре" и е доста по компетентен.
666
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 666 »

Колеги,насажда се излишно напрежение.Разберете че форумите не са чат,за това си има скайп,ай си кУ тем подобни.Тук въпроса е да си помагаме.
Какво означава форум?Със моя скромен опит във форуми,и като админ на няколко,си имам собствено обяснение.А то е:Форум е-"Група хора,обсъждат дадена тема на дадено място".
В случая това е http://forum.nariba.com ,а темата е риболов.Не е ли така?
Ако е така ми кажете,не трябва ли да си помагаме?Живота е достатъчно гаден и подъл за да си създаваме неприятности и да се товарим излишно онлайн.
В случая колегата си търси еди какво си,за толко пари.Той така си е решил,така иска да стане.Предлагаме му,а пък той ще прецени дали му отърва или не.Другото е излишно. :D :wink:
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

teodor_xristov_80 написа: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
ЕЙ за това говорех......................... с този отклончив отговор много му помогна на колегата едва ли ще си избере скоро. Трудно е затова се стремя да помогна. :wink: :wink: :wink:

Относно предложението на "666" съм ЗА, тъй като той има поглед върху макарите "Отвътре" и е доста по компетентен.
Хич не е отклончив, но щом си рекъл.
Изображение
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Колегата е прав.
Относно избора - какво стана, на какво се спря?
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”