Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Така е Zen,
Сега е полезно да се огледа за конфигурацията на дъно/бряг,за да знае човек какво се крие под водата като се дигне нивото.Аз направих това ама по градската брегова ивица..щото бях загубил представа.Изясниха ми се някои неща по местата дето преди бяха наклякали рибари.Няма да е зле да се поразходя и нагоре надолу извън Русе.
Ако не е тайна подскажете някои перспективни райони нагоре и надолу по течението... не винаги може да се палят коли и да се бяга на 20-50км от Русе..
Не е лошо да си създаде човек визуална представа за постоянни релефи по дъното покрай брега...
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Какато писах мислехме утре да отидем на яз.Бели Лом, тъй като в списака закачен в магазина на пазара пише че е свободен само с билет, обаче за си имах едни големи съмнения за тази информация, и вчера реших да отида до ИАРА и да попитам за да не бием 70км. напразно.Служителката ми обясни че никога до сега не е бил пускан язовира през забраната, и сега си е забранен, чудя се какви са тия списъци дето ги закачат по-магазините, то в списъка бяха написани и Бистра,Тича, Цонево а всички са забранени.
Изображение
Аватар
vasko^^^
новобранец
новобранец

Мнение от vasko^^^ »

Кажете някой хубав водоем на който мога да отида през забраната.Кажете ми как се плаща на язовира и какво има в него.Мерси предварително!!!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Утре ще ходим за риба а все още незнаем каде ще ходим, ХУБАВ водоем около Русе по-време на забраната НЯМА :x
Аватар
vasko^^^
новобранец
новобранец

Мнение от vasko^^^ »

Ами хубав рибарник тогава
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

vasko^^^,
Ти ни умори с този рибарник.Рибарник според мене е място за отглеждане и развъждане на риба..от малка та до..колкото реши собственика..кой ще те пусне на рибарника си??
................................................................................
Свестни водоеми около Русе по време на забраната няма.Русе го пиши извън класацията.Това е.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Туко що се прибирам от Липник, дава много добре каракуда при това едра, но трябва да се храни постояно, спреш ли да храниш, след половин час спира и да кълве.Колега който беше с мене хвана един шаран към 2кг. Плаща се 5лв. за две пръчки, и шарана се плаща по 3лв.килограм, обаче не видях никой да си плати шарана, както и ни не го платихме , то и никой не те гледа какво си хванал, тъй че можеш да считаш че и шарана не се плаща
Тръгнахме си рано защото вятъра беше ужасен, а и ни свърши захранката, бяхме малко неподготвени.
Мога да кажа че е добър водоем ,самоче е на 65км. от Русе :(
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Както писах, смятам да проверя Пет кладенци, ама не знам още какво ще реша в последния момент. Може и да се разходя до някоя от разрешените корекции на Янтра... където и да отида, като се върна ще пиша (най-вероятно към сряда 02.05). Иначе благодаря за информацията Ник! :wink:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Вижте какво прочетох туко що:
Ротарианци пускат 2500 шаранчета в Дунав
2 500 шаранови рибки ще пуснат във водите на Дунав участниците в срещата на Ротари кубовете от крайдунавските градове, която започва днес, съобщи президентът на Ротари клуб “Русе-Дунав” Светозар Пенчев.
Последно промяна от Николай-Русе на Съб Апр 28, 2007 7:48 am, променено общо 1 път.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Е все пак някой мисли и за дунава, и естествено този някой не е ИАРА :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Днес убих два часа на Чифлика
плаща се два лева или 5 ако ще ловиш шаран, (по голяма тъпня не бях виждал :lol: :lol: ), плащайте по 2 лв :wink:
Има си и кръчме .
Има страшно много дребна таранка, кълве на всичко, има и някое дребно шаранче.

За два часа хванахме двама човека около 4 кг риба и си тръгнахме, на колегата толкова му трябваше за мезе :lol: :lol:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Zen написа:Както писах, смятам да проверя Пет кладенци, ама не знам още какво ще реша в последния момент. Може и да се разходя до някоя от разрешените корекции на Янтра... където и да отида, като се върна ще пиша (най-вероятно към сряда 02.05). Иначе благодаря за информацията Ник! :wink:
По-добре не се разкарвай до кладенците------обран бостан са.Дребна таранка и червеноперка ,на дебел торен червей шаранчета по 1педя.Като гледам поста на Ник -бягай на Липник.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Дали не закъснях с препоръката :?: :?: :?:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

:D :D :D
трапера написа:Дали не закъснях с препоръката :?: :?: :?:
Честно казано закъсня :D. Благодаря все пак, че направи опит :) . Ходих и видях. Това което си написал е абсолютно вярно и наистина не съм очарован от риболова. Все пак изкарахме добре със сина ми. Хванахме около 3кг риби. Основно таранки и 5 шаранчета по около 300-400г (не съм ги мерил). Иначе е напълно възможно да се хванат и повече от 5кг. риби, но с малкия трябваше по обяд да се прибираме. Условията са 10лв на човек (по думите на таксоприбирателя "без жените и децата" :lol: ) три пръчки и до 5кила риба без доплащане. Ако се надхвърлят 5-те килограма таранката се плаща по 2лв, а шарана по 3лв на килограм. Докато риболовствах се питах, ако надхвърлим евентуално нормата, как ще определят с какво е надхвърлена. С шаран или с таранка? :wink:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Утре отивам на Ломци, да се пробвам там, въпреки многото отрицателни отзиви, по добре там отколкото на някой рибарник кадето се плаща рибата.Като се върна ще ви дам инфо.
Zen не се отачйвай има още 23 дена до края на забраната, до тогава ще е така.Трябва да си направим едно събиране пак, на русенци от форума.Гледам се посъбрахме по-вечко хора вече.

Платеният робилов е като платената любов :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”