Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

А сега накъде - едно закъсняло момче
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
А сега накъде - едно закъсняло момче
Здравейте колеги.
Както гледам тук ми е точното място,където човек може да научи много и да почерпи опит,от патилО.
Аз съм добър рибар ....като има риба
,и тъй като искам вече да си сядам на г.а,и ми ръждясаха и аквалангите и фотоапаратите,поради професионална заетост и изграждане на личния социализъм,до сега само си лелеех и мечтата да ходя за риба в морето.Закърмен бургазлия ,доизрасъл във Варна,като малък преживях много романтични мигове със стари бургаски рибари,и много мигове под вода по южното ни черноморие.
Е,въпроса ми е да продължа ли със желанието да си купя лодка...
От една страна (ясно от коя)ми се казва ..."за какво ти е,колко риба ще хванеш"...Друг ми казва - "ма то няма риба в морето...."
Много се кефя.като чета истории и виждам,че има живот за мераклии,и че има и такива...
Другия въпрос е каква-мое мнение - твърда около 4-4.10,или един нов Зандер 3.90,но във всички случаи не стари трошеляци - нямащи място в морето...
В пластмасовата има мн място за такъми,и да се размахаш,в гумената малко място,но се снема по-лесно,тапицираните не стават да ги оцапаш с рибя кръв...и все пар трябва да е нещо.
Мотор 4-тактов 2008-2010
Моля за приятелски мнения,подкрепа,или не....
До нови срещи около хоризонта
Както гледам тук ми е точното място,където човек може да научи много и да почерпи опит,от патилО.
Аз съм добър рибар ....като има риба

Е,въпроса ми е да продължа ли със желанието да си купя лодка...
От една страна (ясно от коя)ми се казва ..."за какво ти е,колко риба ще хванеш"...Друг ми казва - "ма то няма риба в морето...."

Много се кефя.като чета истории и виждам,че има живот за мераклии,и че има и такива...
Другия въпрос е каква-мое мнение - твърда около 4-4.10,или един нов Зандер 3.90,но във всички случаи не стари трошеляци - нямащи място в морето...
В пластмасовата има мн място за такъми,и да се размахаш,в гумената малко място,но се снема по-лесно,тапицираните не стават да ги оцапаш с рибя кръв...и все пар трябва да е нещо.
Мотор 4-тактов 2008-2010
Моля за приятелски мнения,подкрепа,или не....
До нови срещи около хоризонта

Re: А сега накъде - едно закъсняло момче
Дали да си купиш лодка или не, сам трябва да си отговориш. Ако питаш дали си струва - не си струва. Не си струва и въдица с машинка да си купуваш дори, камо ли лодка. Какво значение има дали си струва или не? Ако искаш, ще си купиш. Да, морето ни е бедно, но поне е красиво и като няма риба, ни остават приятните разходки с приятели.
Аз за себе си - не мога да си представя да нямам лодка. И каквато и да си купя, след един сезон вече ми е малка и гледам напред.
Дали да е твърда или надуваема около 3.90-4.10? Така или иначе и за двете ще ти е нужен колесар, така че си сложи плюсовете и минусите и за двата типа, после виж коя ти харесва повече и реши от какво имаш нужда. Надуваемите са по-крехки и нежни, искат повече поддръжка, пазене и чистене. Мястото на борда е по-малко. По-стабилни са, не клатят в статично положение. Двама души могат да ловят прави на единия борд без крен. Твърдите около 4 метра - клатят повече, трудно се намира някоя с прилична визия. Повечето приличат на недодялани корита. Обаче не се нуждаят от поддръжка, не е нужно да се пазят от куки и остри предмети. Имат повече място за шаване.
Според мен, твърда лодка за морето трябва да е поне 4.20 и 1.75/1.80 широка за да има що годе някакъв комфорт и сигурност на вода.
При надуваемите е възможен и по-малък размер.
Това е личното ми мнение.
Аз бих си взел или твърда за около 2000-2500 лева, или РИБ 390, но той е с 1000 лева по-скъп.

Аз за себе си - не мога да си представя да нямам лодка. И каквато и да си купя, след един сезон вече ми е малка и гледам напред.
Дали да е твърда или надуваема около 3.90-4.10? Така или иначе и за двете ще ти е нужен колесар, така че си сложи плюсовете и минусите и за двата типа, после виж коя ти харесва повече и реши от какво имаш нужда. Надуваемите са по-крехки и нежни, искат повече поддръжка, пазене и чистене. Мястото на борда е по-малко. По-стабилни са, не клатят в статично положение. Двама души могат да ловят прави на единия борд без крен. Твърдите около 4 метра - клатят повече, трудно се намира някоя с прилична визия. Повечето приличат на недодялани корита. Обаче не се нуждаят от поддръжка, не е нужно да се пазят от куки и остри предмети. Имат повече място за шаване.
Според мен, твърда лодка за морето трябва да е поне 4.20 и 1.75/1.80 широка за да има що годе някакъв комфорт и сигурност на вода.
При надуваемите е възможен и по-малък размер.
Това е личното ми мнение.
Аз бих си взел или твърда за около 2000-2500 лева, или РИБ 390, но той е с 1000 лева по-скъп.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- Моряка
- кандидат преподавател
Избери първата страна Пич,вземи си лодка и си достави удуволствие на душата 

А сега де? 

Каквато и лодка да си вземеш е добре, въпроса е да ти хареса на теб и да си правиш кефа 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Поначало това питане трябваше да е тук. http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=29
Но ще оставя темата още няколко дена - питаш понеже за морето.
Ако имаш някакви насоки към лодки,и ако можеш да ги покажеш,
ще е по-реално да ти дадем съвети.
Има понеже любители на твърдите лодки,и на надуваемите,и на RIB-овете.
И всеки почва си хвали неговото.
И става една - там дето ти посочих линка,има много такива теми за тези дето искат да си купят нещо,и не знаят от къде да почнат.
Само като съвет - помисли няколко дена,за какво точно искаш да я използваш тази локда?
Дали искаш да си мобилен ( днес на Бяла - утре на Болата )
За какво искаш да използваш лодката ? - ако си за подводен риболов,или за кеф
с цел любителски риболов.
Дали искаш да си много бърз в морето ?
Абе искам ти обърна внимание на такива едни моменти,
че тогава да можем да ти даваме акъли.
Иначе съм се нагледал на акъли - мани бегай общо взето.
В мой личен план съм си намерил лодката.
Но ще оставя темата още няколко дена - питаш понеже за морето.
Ако имаш някакви насоки към лодки,и ако можеш да ги покажеш,
ще е по-реално да ти дадем съвети.
Има понеже любители на твърдите лодки,и на надуваемите,и на RIB-овете.
И всеки почва си хвали неговото.
И става една - там дето ти посочих линка,има много такива теми за тези дето искат да си купят нещо,и не знаят от къде да почнат.
Само като съвет - помисли няколко дена,за какво точно искаш да я използваш тази локда?
Дали искаш да си мобилен ( днес на Бяла - утре на Болата )
За какво искаш да използваш лодката ? - ако си за подводен риболов,или за кеф
с цел любителски риболов.
Дали искаш да си много бърз в морето ?
Абе искам ти обърна внимание на такива едни моменти,
че тогава да можем да ти даваме акъли.
Иначе съм се нагледал на акъли - мани бегай общо взето.
В мой личен план съм си намерил лодката.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Всички сме така няма сташноvladdinev написа: Аз съм добър рибар ....като има риба![]()

А относно лодката .. с приятели в морето - е няма по голям кеф!
Струва си, миговете прекарани в моето са незабравими, то и ти от личен опит знаеш. Аз съм се спрял на тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details , но за сега събирам средсва и за двигател, и тъй като предполагам, че ако я поръчаш и дадеш капаро тогава, ще започне изработката на самата лодка може да си поръчаш и допълнително нещо по твое усмотрение
.

-
- научил се да хвърля
По принцип,което ти споделиха колегите е самата истина!Трябва сам да решиш към кой тип лодка те влече,само мога да прибавя,че голямата лодка- стандартната дървена влече,като че ли по-възрастните и обратно бързите лодки са за по-младите"лудите глави".Дървената лодка има едни плюсове-стабилна,сигурна,за повече хора и тн,надувните пък са бързи и мобилни,но си имати минуси-специална кола/най-често джип/,колесар,място за колесара и тн.Лично аз съм бил винаги за сигурността в морето.Каквото и да решиш- кефа в морето с риба или без е безкраен.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details единственото хубаво й е цената... ако ще ти я правят по поръчка, имай едно на ум, щото "майсторите" са големи мърди и може да ти скъсат нервите... Аз вече с нашенски майстори гледам да се нямам работа - не един път са се изложили... да не говорим, че (най-вероятно) ще започнат "смолата поскъпна, боята поскъпна" и т.н....
повече наблегни на двигателя, защото той е по-скъпата и по-капризна част от комплекта...
повече наблегни на двигателя, защото той е по-скъпата и по-капризна част от комплекта...