Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Опасности при риболов!
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Опасности при риболов!
Пускам темата след един днешен инцидент-колега който си беше закачил плувката на клон на върба ,след силно дърпане и скъсване оловото му се заби в окото -кръвоизлив,загуба на зрение,отлепена ретина -приет по спешност в болница и в следващите часове ще стане ясно какви са точните поражения.
Почти на всеки му се е случвало в подобна ситуация такъма да профучи или да се удари в тялото ,но аз лично никога не съм предполагал ,това че е възможно до доведе до толокоз сериозен инцидент!И понеже все си мислим че на нас няма да се случи , за съжаление през последните 5 години знам за два смъртни случия на колеги следствие от карбон опрян във висоволтови далекопроводи /Стряма и Куртово/-Лека им пръст!
Други инциденти често се случват при пропадания в лед,удари от падащи камъни и ухапвания от кърлежи и оси.
Пожелавам на всички успешен риболов с малко повече внимание и без инциденти!!!
Почти на всеки му се е случвало в подобна ситуация такъма да профучи или да се удари в тялото ,но аз лично никога не съм предполагал ,това че е възможно до доведе до толокоз сериозен инцидент!И понеже все си мислим че на нас няма да се случи , за съжаление през последните 5 години знам за два смъртни случия на колеги следствие от карбон опрян във висоволтови далекопроводи /Стряма и Куртово/-Лека им пръст!
Други инциденти често се случват при пропадания в лед,удари от падащи камъни и ухапвания от кърлежи и оси.
Пожелавам на всички успешен риболов с малко повече внимание и без инциденти!!!
-
- разбира нещата
Re: Опасности при риболов!
Много лошо... Дано човекът не си изгуби зрението
Затова винаги когато се опитвам да откача от клони и тем подобни си пазя лицето и най-вече очите! Имам случай при риболов на леко, куката се е закачила на дъното и при самото дърпане да откача, топчетата олово излязоха от водата като куршуми.. Така че, трябва да се внимава мноооогооооооо! Наслука и безаварийни излети.

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- ще става разбирач
С оглед за потенциалната опасност при такива неща,всеки трезвомислещ човек би обърнал гръб като дърпа... всички най-уязвими части в човешкото тяло са отпред... едно е да те удари оловото в гърба и само да те насини,а съвсем друго не дай си Боже такива тежки инциденти... просто един съвет мислете трезво и знайте ,че нито някоя риба или такъм са по-ценни от вашето здраве... 

-
- новобранец
Днес - закачен воблер на ръба на лед и с резки дръпвания с въдицата правя опити да го откача . За малко аз да се хвана с тоя воблер - обица ми е на ухото
Колеги , гледането към такъма го правим с цел ако се скъса и ли в случая ако отлети ,да видим къде отива
и забравяме за опасностите понякога ....
Наслука и внимавайте

Колеги , гледането към такъма го правим с цел ако се скъса и ли в случая ако отлети ,да видим къде отива

Наслука и внимавайте

Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
Миналото лято както си вадех дънната 80 грамовото олово случайно се омота около един папур....и след силно дърпане с резки движения оловото изведнъж се "отскубна" от папура .....и какво си мислите прас право в челото...и от там нататък кървища....болници и така.... Един миг невнимание и после какво цял живот страдание..... 

Най-голямата риба е изпуснатата

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
трябва да си най големия малоумник да дърпаш като за последно и да се блещиш насреща. винаги трябва да си с гръб. дано се оправи човека.
Аз след дърпане на закачена блесна за един клон се заших за големия пръст, за мое щастие се разминах много леко,но от тогава ми е обица на ухото и вече не дърпам така, по-добре да отрежеш влакното и после да опиташ да спасиш такъма, отколкото да си рискуваш здравето за няколко лева.
П.П. Дано колегата се възстанови, по-възможно най-добрия начин.
П.П. Дано колегата се възстанови, по-възможно най-добрия начин.
- venkov71
- научил се да хвърля
Преди 2г. и аз се разминах на косъм.Бях на р.Огоста на "леко дъно" за мрени,закачих,стандартно дърпане,за да скъсам,но оловото излетя като куршум и право в окото.Е тогава видях звезди посредбял ден.Няма да обяснявам как събрах такъма и как шофирах до кабинета на очния лекар.Просто съм имал късмет,че инстинктивно съм затворил окото и оловото не е попаднало точно в средата,а в ъгъла му.От там 2 седмици капки,хапове,мазила,никакво движение и слава Богу сега всичко е о.к.
В крайна сметка си иска много внимание,без значение колко си запознат с опасностите.
Дано и колегата да има моя късмет и всичко да се оправи благополучно.
В крайна сметка си иска много внимание,без значение колко си запознат с опасностите.
Дано и колегата да има моя късмет и всичко да се оправи благополучно.
ако можех да превърна хобито си в професия......
На времето докторите ми казаха , че съм бил алергичен към ухапвания от пчели и оси ,понеже си бях изпатил , като дете от ваксина против тетанус ! Цял живот бягам от насекоми , обаче накрая един стършел ме ковна по врато на Велека , точно , като ми беше най-приятно, що се касае до риболов ! Аз обаче си знаех , че в аптечката на колата тогава имах ампула Urbason , за всеки сличай и бях спокоен , че каквото и да стане , поне от алергичен шок на водоема няма как да се мре ... обаче се оказа , че съм забравил иглата на спринцовката т.е. имах урбазон,имах спринцовка за еднократно ползване ,имах знания , ама нямах игличката 

Последно промяна от Trias на Нед Фев 13, 2011 12:00 am, променено общо 1 път.
Е аз един път така...
С лодката сме за риба на морето, ма аз малчуган, замятам волтата с едно 70 грамово олово и в този момент куката ми се закача в палеца и съответно от инерцията оловото право в окото... после с гордост си носих синината 1 седмица
С лодката сме за риба на морето, ма аз малчуган, замятам волтата с едно 70 грамово олово и в този момент куката ми се закача в палеца и съответно от инерцията оловото право в окото... после с гордост си носих синината 1 седмица
GO BIG OR GO HOME
Трябва да разчиташ не на Урбазон, а на Адреналин при алергичен шок!...Урбазонът е от второстепенно значение и определено е по-малко ефикасен и подходящ от Адреналин!Trias написа:.......................имах ампула Urbason , за всеки сличай и бях спокоен , че каквото и да стане , поне от алергичен шок на водоема няма как да се мре ...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ето зат'ва на мен като ми се закачи воблер в клоните на дърво, взимам щилката и режа дървото! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Най-добре! А и знаеш, че при другия риболов няма да ти пречи дървотоGODzillata написа:Ето зат'ва на мен като ми се закачи воблер в клоните на дърво, взимам щилката и режа дървото!

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
А като ти се закачи за оная работа, направо вадиш ножа и си я режешGODzillata написа:Ето зат'ва на мен като ми се закачи воблер в клоните на дърво, взимам щилката и режа дървото!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Не може да ми се закачи там!
Когато съм си забравил въдицата, тогава си ползвам оная работа и замятам с нея.

Когато съм си забравил въдицата, тогава си ползвам оная работа и замятам с нея.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!