Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Опасности при риболов!
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: Опасности при риболов!
И пак опасност-ако го стегнеш с примка от кордата,шъ земи да некротира / да се умъртви тъканно
/,или го набиеш в конектор,кво праим после с лепилото?
Ако и макара му закрепяш-лелеее... 

Сега ,ако кажеш ,че така тролиш по Дунав направо....INCUBUS написа:Ако и макара му закрепяш-лелеее...

-
- разбира нещата
Те макарите са си на негоfn1p написа:INCUBUS написа:Ако и макара му закрепяш-лелеее...

п.п. Много оспамихме темата

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- кандидат преподавател
Сори,ама Годзи почна и ме подстори,в смисъл,че ме провокира.А иначе има и други опасности при риболов -при опит да сменя позицията чрез придвижване по струпани ръбати огромни камъни,не стъпих правилно.Левият ми крак пропадна в пространството между два такива камъка и при падането напред така си фраснах дясното бедро в ръба на друг камък,че за минута-две ми беше черно пред очите и сигурно съм вил кат койот от болка.Направо си помислих,че съм си счупил бедрената кост.Такъв шок,после радост,че май няма счупване и огромен оток.Станах еднокрак
-вместо десен крак имах едно болящо дърво,което не можеше да се използва за ходене.Самото място е толкова ниско в коритото на реката,че няма М-телски обхват.Тъй като идиота си е идиот до край,продължих риболова на черна мряна -така и така нямаше наоколо жива душа,нито можех да сигнализирам за помощ.После излизането обратно горе на пътя при колата няма да го описвам -дълга и мъчителна история.Просто си представете дрогиран глист да пълзи по стъкло нагоре.А шофирането обратно около 30 км-трагически смях.

-
- научил се да хвърля
Бях на 15-тина години.....Имахме лодка от вътрешна гума на трактор К700.
Баща ми я беше направил мераклииски- продълговата със дъно 4мм гума, халки за гребла, халки за куките при внасяне на вътре.....
При един риболов аз седнах в лодката да внасям въдиците , краката провесени отвън, закачих куките за халките и поех с греблата на вътре.........влакното се развиваше равномерно, водата спокойна......и изведнъж проблем: Едното влакно се изпъна/явно възел на шпулата/ но лодката имаше инерция и теглеше на вътре. Куките се откачиха и една от тях се изстреля право в палеца на десният ми крак дето висеше отвън......заби се зад нокътя /хубава,голяма 1-ца/.........а лодката продължаваше да тегли на вътре.............
Сега като се сетих и пиша пак ме заболя там.....
Баща ми я беше направил мераклииски- продълговата със дъно 4мм гума, халки за гребла, халки за куките при внасяне на вътре.....
При един риболов аз седнах в лодката да внасям въдиците , краката провесени отвън, закачих куките за халките и поех с греблата на вътре.........влакното се развиваше равномерно, водата спокойна......и изведнъж проблем: Едното влакно се изпъна/явно възел на шпулата/ но лодката имаше инерция и теглеше на вътре. Куките се откачиха и една от тях се изстреля право в палеца на десният ми крак дето висеше отвън......заби се зад нокътя /хубава,голяма 1-ца/.........а лодката продължаваше да тегли на вътре.............
-
- разбира нещата
Е това наистина си го представих... Чак и мен ме заболяники1 написа:Бях на 15-тина години.....Имахме лодка от вътрешна гума на трактор К700.

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Aaaaaa..........ще си кажеш и ти за к'во го ползваш твоя!INCUBUS написа:...Станах еднокрак...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
Срам не срам,ама ако става въпрос за "оня",напоследък е само за домашно ползванеGODzillata написа:Aaaaaa..........ще си кажеш и ти за к'во го ползваш твоя!

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
че се сетих и аз,как един заметна с едно доста тежичко олово,и уцели един на отсрещния бряг,събори го като с бренеке,добре че човека беше със дебело яке,.....така че като мятате гледайте да няма никой отсреща

- jorkata76
- научил се да хвърля
Става въпрос за моя добър приятел,след 48 часово стоене в седнало положение за да може кръвта която се е събрала в окото да слезне на долу,положението изобщо не му е розаво.Сега е на системи и ако те не помотнат ще се наложи да източат кръвта от окото и чак след това да си кажат становището относно неговото зрение.Силно се надявам Николай да се оправи и да продължим да практикуваме любимият си спорт заедно.badema написа:Пускам темата след един днешен инцидент-колега който си беше закачил плувката на клон на върба ,след силно дърпане и скъсване оловото му се заби в окото -кръвоизлив,загуба на зрение,отлепена ретина -приет по спешност в болница и в следващите часове ще стане ясно какви са точните поражения.
Почти на всеки му се е случвало в подобна ситуация такъма да профучи или да се удари в тялото ,но аз лично никога не съм предполагал ,това че е възможно до доведе до толокоз сериозен инцидент!И понеже все си мислим че на нас няма да се случи , за съжаление през последните 5 години знам за два смъртни случия на колеги следствие от карбон опрян във висоволтови далекопроводи /Стряма и Куртово/-Лека им пръст!
Други инциденти често се случват при пропадания в лед,удари от падащи камъни и ухапвания от кърлежи и оси.
Пожелавам на всички успешен риболов с малко повече внимание и без инциденти!!!
Стискам му палци!
-
- и господ не е толокова добър
Дано да се оправи човека 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уф това олово - много боли и аз 2 седмици ходих със сцепена устна и разбита уста след един такъв инцидент.При един риболов на Ивайловград във времената когато все още имаше трофейни шарани там при вадене на един добър шаран от лодка тамън се бях уредил с едно ново Риоби от Корекома и от мерак да му пробвам аванса напъвам аз като откачен, при което не знам джуката на рибата ли се скъса,какво стана, ама се откачи рибата и оловото със страшна скорост излетя и ме лепна точно по средата на долната устна и ми изби един зъб и сцепи устната.Ужас да се чуди човек да се смее ли да плаче ли - звездички посред бял ден ми се привидяха.Пък и тогава на язовира нямаше жива душа нито да те види някой ,нито да те чуе.И така според мен голям късмет извадих, че ако беше ме ударило оловото в окото сега щях да съм кьорав или пък в оная работа - щях да съм бездетен.
След тази случка ми идваше да се откажа от риболова на шаран на дъно , в последствие и това стана де , но по други причини.Ама сега като се замисля, трябваше да го вадя с гръб пустия му шаран

След тази случка ми идваше да се откажа от риболова на шаран на дъно , в последствие и това стана де , но по други причини.Ама сега като се замисля, трябваше да го вадя с гръб пустия му шаран

Риболовец,а не рибар съм аз!!
Колеги, здравейте.
Искам да обърна внимание най-вече на начинаещите мухари. И не само на тях. ВИНАГИ С ОЧИЛА!!! Мухата и добре да я водиш, и добре да хвърляш шнура, може много неприятно да те изненада! Един внезапен по-силен полъх на вятъра може да я запрати към лицето или тялото. Едно не добро изтегляне или замятане - също. Особено за начинаещите в този вид риболов. Не пренебрегвайте ОЧИЛАТА и то тези, които имат и странична защита.
За тежката артилерия (дъно, воблери, плувки и др.) мога да ви разкажа и за случаи, когато при изтегляне на рибата до брега, в последния момент се откача и куката полетява заедно с цялата линия по посоката на опъна на въдицата. Сигурно и вие имате такива моменти.
Така, че....
Искам да обърна внимание най-вече на начинаещите мухари. И не само на тях. ВИНАГИ С ОЧИЛА!!! Мухата и добре да я водиш, и добре да хвърляш шнура, може много неприятно да те изненада! Един внезапен по-силен полъх на вятъра може да я запрати към лицето или тялото. Едно не добро изтегляне или замятане - също. Особено за начинаещите в този вид риболов. Не пренебрегвайте ОЧИЛАТА и то тези, които имат и странична защита.
За тежката артилерия (дъно, воблери, плувки и др.) мога да ви разкажа и за случаи, когато при изтегляне на рибата до брега, в последния момент се откача и куката полетява заедно с цялата линия по посоката на опъна на въдицата. Сигурно и вие имате такива моменти.
Така, че....
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- разбира нещата
Змии.Внимание има и отровни!На няколко пъти вече съм на косъм да ги стъпча...ама и тва ще се случи някой ден,ако продължавам да си търся разни места,дето много други колеги не ходят.
- трапера
- сериозен играч
Дано пострадалият колега се оправи по скоро
Преди години съм на двудневен риболов,вечерта хапка-пийка покрай огъня и спане на открито.През нощта вятъра се обърнал към мене и поради
несъм усетил,че цяла нощ съм бил опушван.Сутринта адски болки в очите
все едно бях заварявал с електрожен без маска. Резултат:преждевременно приключване на излета,болезнено шофиране и една седмица капки в очите 

Преди години съм на двудневен риболов,вечерта хапка-пийка покрай огъня и спане на открито.През нощта вятъра се обърнал към мене и поради

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star