Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Картини от една рекичка
Картини от една рекичка
Преди откриването на пъстървовия риболов пуснах една темичка от рода на кой къде ще ходи, но никой не се отзова на анонса ми. Така и пропуснах откриването. Но вчера с двама приятели от форума - Ники и Влади направихме един прекрасен излет в Стара планина. Мислех първоначално да не пускам тази тема, защото капото си бе класическо, но като видях снимките - реших да ги споделя с вас, защото красотата винаги е елексир за душата.
И така след сериозно пътуване, започнало още по-тъмно, се озовахме в една друга България.
Вижте сами:

Аз бях с директен телескоп петица влакно 0,14 , повод 0,12, кука № 10 на Оунър, групирано утежнение - леко дъно, стръв - камола и ручейник. Влади действаше с ултралайт спининг на Серт и добър набор блесни и воблери, а Ники бе с мухарка седми клас с потъващи мухи и стримери. Дето се вика всички оръжия бяха пуснати в действие.
Ето го Влади със спининга:

А това е Ники:

Обходихме няколко километра нагоре-надолу, дори стигнахме до един мини-вец, който си правеше гаргара с нивото на реката, но риба не хванахме.
Но поне видяхме и дори я снимах!
Вгледайте се в долната снимка. Това е един прекрасен дълбок около два метра вир с кристална вода. Едната пъстърва се "препичаше" на слънце в лявата част на камъка в вляво от центъра, а другата плува над песъкливото дъно в горната дясна част на снимката, дори се вижда и сянката й. Може и да има още, ако се вгледате добре, защото за четиридесет минути клечене на този вир, видях поне три мерни риби и една маломерка.

Пробвах последователно със стръв камола, после с ручейник, с бели червеи и накрая с торен. Стръвта минаваше под носа на прекрасните риби - поглеждаха я и ... не пипаха. За пръв път в живота си виждам такова чудо. Аз бях добре маскиран в клонака над вира, рибите не ме виждаха и повече от половин час си обикаляха невъзмутимо. Обадих се по джиесема на Ники и Влади и те довтасаха с оръжията си. Големият куриоз бе, че и двамата последователно нагазиха в реката и пробваха с различни блесни и мухи, прекарваха ги около рибите в апетитна позиция, но пак никакво внимание. Дори и не избягаха.
На долната снимка, ако се вгледате в десния край ще видите шнура от мухарката на Ники как минава над главите на рибите!

И така се пробвахме, докато вец-ът не блъвна огромен дебит и нивото рязко се покачи, а рибата се покри.
На връщане отново се насладихме на чудесни гледки:

Прибрахме се в София като блажени и преродени от красотата на българската природа и от преживените емоции.
Наслука, приятели

И така след сериозно пътуване, започнало още по-тъмно, се озовахме в една друга България.
Вижте сами:

Аз бях с директен телескоп петица влакно 0,14 , повод 0,12, кука № 10 на Оунър, групирано утежнение - леко дъно, стръв - камола и ручейник. Влади действаше с ултралайт спининг на Серт и добър набор блесни и воблери, а Ники бе с мухарка седми клас с потъващи мухи и стримери. Дето се вика всички оръжия бяха пуснати в действие.
Ето го Влади със спининга:

А това е Ники:

Обходихме няколко километра нагоре-надолу, дори стигнахме до един мини-вец, който си правеше гаргара с нивото на реката, но риба не хванахме.
Но поне видяхме и дори я снимах!
Вгледайте се в долната снимка. Това е един прекрасен дълбок около два метра вир с кристална вода. Едната пъстърва се "препичаше" на слънце в лявата част на камъка в вляво от центъра, а другата плува над песъкливото дъно в горната дясна част на снимката, дори се вижда и сянката й. Може и да има още, ако се вгледате добре, защото за четиридесет минути клечене на този вир, видях поне три мерни риби и една маломерка.

Пробвах последователно със стръв камола, после с ручейник, с бели червеи и накрая с торен. Стръвта минаваше под носа на прекрасните риби - поглеждаха я и ... не пипаха. За пръв път в живота си виждам такова чудо. Аз бях добре маскиран в клонака над вира, рибите не ме виждаха и повече от половин час си обикаляха невъзмутимо. Обадих се по джиесема на Ники и Влади и те довтасаха с оръжията си. Големият куриоз бе, че и двамата последователно нагазиха в реката и пробваха с различни блесни и мухи, прекарваха ги около рибите в апетитна позиция, но пак никакво внимание. Дори и не избягаха.
На долната снимка, ако се вгледате в десния край ще видите шнура от мухарката на Ники как минава над главите на рибите!

И така се пробвахме, докато вец-ът не блъвна огромен дебит и нивото рязко се покачи, а рибата се покри.
На връщане отново се насладихме на чудесни гледки:

Прибрахме се в София като блажени и преродени от красотата на българската природа и от преживените емоции.
Наслука, приятели

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Re: Картини от една рекичка
Приятен репортаж
Така ми се прииска и на мене.......

Така ми се прииска и на мене.......

- geibriel
- вече хвърля и на тежко
красота още от дете си мечтая всички реки да са така чисти но едва ли ще го доживея
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
много красиво место евала за излета

- batjoro76
- научил се да хвърля
Разходката и гледките на такива места са напълно достатъчни,даже и без риба.
Красота.
Красота.

Браво за фотографа а за риболовеца съм сигурен че ,риби още много ще хваща.Чел съм много от твоите теми и искренно ти се кефя
Нека слуката да бъде с теб.

И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
- pachosz
- сериозен играч
АМИН!vitotan написа:Нека слуката да бъде с теб.

Релакс на МАКС

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е ти си го казал, описал и показал по най-добрия начин ... "една друга България", "хубавите снимки са еликсир за душата (е не като покръклото де)" Коментари няма файда да правя, мога да кажа само едно голямо РЕСПЕКТ!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря за добрите думи. Сега виждам, че на осмата снимка рибите са повече от две, или така ми се привижда. Някой ще потвърди ли съмненията ми
. Или понеже днес е Трифон Зарезан и вече почнахме с
имам някакви благородни видения? 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Две са, Доценте, ама през едно око ги виждам като две, чеки да отворя и другото, да го поразтрия ... опаааа, ми те май са четирки бреdocenta написа:Благодаря за добрите думи. Сега виждам, че на осмата снимка рибите са повече от две, или така ми се привижда. Някой ще потвърди ли съмненията ми. Или понеже днес е Трифон Зарезан и вече почнахме с
имам някакви благородни видения?

Наздраве, приятели!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Още няколко снимки от мен и Влади.
Доцентът е старт трапер. Жалко че не хвана в него ни бяха надеждите

Излета доказва и показва, че е важна красотата и че метода на риболов е просто без значение
Доцентът е старт трапер. Жалко че не хвана в него ни бяха надеждите

Излета доказва и показва, че е важна красотата и че метода на риболов е просто без значение

-
- новобранец
Доцента си е заслужил званието,поред път се убеждавам в това.
След тези красоти не виждам кой може да каже ,че нямаме най-хубавото хоби на света.
След тези красоти не виждам кой може да каже ,че нямаме най-хубавото хоби на света.

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.