Дървен харпун

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Kitenec
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Дървен харпун

Мнение от Kitenec »

Най - напред искам да благодаря на всички вас за съветите и подкрепата!

Сега по същество!
Колега terzo, моите уважения, но аз си правя една такава проста сметка и ще приложа картинка:
Изображение

Значи имаме тяло 100 см! Тези 15 см до мястото на закопчаване на стрелата ги пренасяме отпред автоматично, и до тук имаме стрела отстърчаща 15 см от харпуна и това ако смятаме стрелата и тя да е 100 см ... а ако е 105 - ще отстърча 20 см което си е даже и в повечко мисля ... вие ще кажете колко трябва да е точно.
За дебелината може би сте прав - по тънката стрела е по - лека => по - малко съпротивление и по - бързо изстрелване .... (това са мои разсъждения може и да не съм прав не ангажирам никой с тях)

Колега Диканаров, благодарности за пожеланията и само да ви успокоя предпазителя е на дневен ред, както виждате и от снимките спусъка като цяло не е готов, изработен е само механизма. Днес успях и да (силно казано) изпробвам със стрела 6,5 и работи добре.

Има още доста работа по пушкалото, ама пусто му време все е кът :)

Поздрави!
Цаца ама риба .... :)
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Батка аз не разбирам,ако с твоя прав спусък и тяло на 85-ца от дупката за ластика до последната засечка е 85см това е работната дължина.ако стрелата ти излиза 20см.ще ти подаря който харпун си пожелаеш от моята колекция.Ако това го докараш заповядай в Равда.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

От края на стрелата който влиза в касетката за спусъка до първа контра в обратната посока обикновено са 8.5 - 9.0 см. Това означава, че зарядната ти дължина ще стане под 80 см. Ако не си го предвидил имай го в предвид :)
Прикачени файлове
o634332264750673750.JPG
o634332264750673750.JPG (13.93 KiB) Преглеждано 1586 пъти
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
Kitenec
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kitenec »

Виж за това изобщо не бях се сетил, благодаря! Но това може да рефлектира в дължината на ластиците като се замисля и наистина скъсява работната дължина ..

Колега terzo, не искам да се засягате нито да ми подарявате от вашите прекрасни оръжия!
Не случайно пиша и чета този форум, като се стремя да отсея вярната информация, а защо не и да завържа приятелство с някой от вас, като един ден ще се радвам да се видим и запознаем на по :drinkers:.
И тъй като съм още "лайк" в този занаят, не искам да откривам топлата вода, която е открита от някои от вас. И като казвам "занаят", работата ми ще приключи с този, а може би и един 110 хапрун по нататък.

За това моля помагайте :)

Бъдете здрави! Честит Свети Валентин на влюбените, на останалите Свети Зарезан :drinkers: :mrgreen:

Поздрави!
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Имаш два варианта, направи така, че ластика да е най отпред на тялото и също, още една контра на стрелата изнесена максимално на зад. Така мисля, че ще се получи екстра, Лъчо е на водка, а аз на биричка :wink: Честит празник на всички влюбени :drinkers:
Прикачени файлове
fusil10.jpg
fusil10.jpg (32.54 KiB) Преглеждано 1553 пъти
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Здрасти колега Kitenec не се засягам просто искаме да ти обясним кое как стои.Та един от последните ми харпуни е със същите параметри на твоя но е с работна дължина на 85-ца но е с реверсен спусък и ако ти се занимава да си направиш такъв спусък и при теб ще се получи една 85-ца с тяло за 75см харпун.
Аватар
Kitenec
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kitenec »

Здравейте!
Колега adventurebg, това наистина беше много добро решение, но беше ... :mrgreen:
Малко избързах преди да прочета тук в форума и пробих дупка за ластика, както и дооформих улея и поизгладих горната част. Ето малко снимки с кофти качество, но с телефона толкова :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Сега и разбирам вече от мнението на terzo, че 85-ца викате на харпун с работна дължина 85 см, а не както си го мислех аз колкото е дължината на тялото толкова да е и харпуна :oops: . Ето че научих нещо ново за което искрено ви благодаря!

А сега относно спусъка! Преди да направя този "прав" спусък разсъждавах и дялках този механизъм:

Изображение

На това ли викате реверсен спусък? Той е готов само трябва да се пробият 2 дупки и да се намери пружинка :)
Сега разбирам как това чудо ще ми спечели едни допълнителни ~ 5-6 см и ще увеличи зарядната дължина :rolleyes:

Поздрави на всички!
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Що да е късно, просто ще си имаш дупка за втори ластик, задължително направи нова засечка на стрелата, НО преди да я направиш, монтирай ластика и се опитай да го опънеш до там където смяташ, че ще е новата контра. Ако не го направиш рискуваш да не можеш да заредиш харпуна. :)
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Точно този механизъм дето си дялкал е реверсния спусък, пооформо го малко и си решаваш проблема.Ние с Миро правим точно този модел реверсни спусъци.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 7&start=15
safridcho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от safridcho »

Къде изчезна ГуФи :?: Да не би да е използвал харпуна не по предазначение :|
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Момчето сега учи, ваканцията скоро идва :smt041
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

:D ,уби ме Джак!Чух от жената , че ваканция няма да има!Учителка е.Явно и тя хитрува :D Хитрува ама я хванахме. :ANAL:
В ГуФи ми е надеждата.Нека му изсъхне гипса на детето, и като е готов да докладва!
:drinkers: ГуФи това е кола, :D наздраве! :D
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега, в долният ляв ъгал на плочката, точно зад спусакът, ако сложиш една гърбица, задвижвана с лостче за палеца ще ти е , мисля , най-лесно. Натискаш с палеца лостчето, завърташ гърбицата , блокираща движението на спусакът назад и си готов за изстрел. Натискаш обратно лостчето и гърбицата блокира спусака. Пробиваш един отвор за остта на гърбицата и малко си играеш на шмиргел, за да дадеш формата на гърбицата. Това е само идея. Ти може да си имаш друго решение. Виждам, че си сръчен и ще успееш! :heart:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
GuFySuB
новобранец
новобранец

Мнение от GuFySuB »

да денилс е прав покрай това училище време не ми иди а иначе броя дните до ваканцията и остават 25 дена а и пепел ти на устата защото ако загубя тази ваканция може и да несъм готов за сезона
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

А..... тука е батко ве.... :lol:

Гуфка, гледам във форума,че се блъскаш яко. Спусък намери ли?

Аз правих "инвентаризация" тия дене и намерих бая чаркове за спусъци от едно друго време. Преди, като правех спусъци , и аз като големите в бизнеса ( да са е...а в големия), винаги гледах да ми останат чаркове или по някой резервен спусък ако случайно нещо стане, да мога да реагирам. В смисъл да реагирам веднага на рекламация или случайна повреда в гаранционен такъв.
Че ако искаш, мога да ти събера комлект чаркове, които сам ще си сглобиш (за да ти е пълен кефа). Няма да се притесняваш. Всичко е 100% неръждавейка, и работи, само дето вече тия модели не са актуални, но пак вършат работа. :wink:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”