Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Дървен харпун
Най - напред искам да благодаря на всички вас за съветите и подкрепата!
Сега по същество!
Колега terzo, моите уважения, но аз си правя една такава проста сметка и ще приложа картинка:

Значи имаме тяло 100 см! Тези 15 см до мястото на закопчаване на стрелата ги пренасяме отпред автоматично, и до тук имаме стрела отстърчаща 15 см от харпуна и това ако смятаме стрелата и тя да е 100 см ... а ако е 105 - ще отстърча 20 см което си е даже и в повечко мисля ... вие ще кажете колко трябва да е точно.
За дебелината може би сте прав - по тънката стрела е по - лека => по - малко съпротивление и по - бързо изстрелване .... (това са мои разсъждения може и да не съм прав не ангажирам никой с тях)
Колега Диканаров, благодарности за пожеланията и само да ви успокоя предпазителя е на дневен ред, както виждате и от снимките спусъка като цяло не е готов, изработен е само механизма. Днес успях и да (силно казано) изпробвам със стрела 6,5 и работи добре.
Има още доста работа по пушкалото, ама пусто му време все е кът
Поздрави!
Сега по същество!
Колега terzo, моите уважения, но аз си правя една такава проста сметка и ще приложа картинка:
Значи имаме тяло 100 см! Тези 15 см до мястото на закопчаване на стрелата ги пренасяме отпред автоматично, и до тук имаме стрела отстърчаща 15 см от харпуна и това ако смятаме стрелата и тя да е 100 см ... а ако е 105 - ще отстърча 20 см което си е даже и в повечко мисля ... вие ще кажете колко трябва да е точно.
За дебелината може би сте прав - по тънката стрела е по - лека => по - малко съпротивление и по - бързо изстрелване .... (това са мои разсъждения може и да не съм прав не ангажирам никой с тях)
Колега Диканаров, благодарности за пожеланията и само да ви успокоя предпазителя е на дневен ред, както виждате и от снимките спусъка като цяло не е готов, изработен е само механизма. Днес успях и да (силно казано) изпробвам със стрела 6,5 и работи добре.
Има още доста работа по пушкалото, ама пусто му време все е кът

Поздрави!
Цаца ама риба .... 

Батка аз не разбирам,ако с твоя прав спусък и тяло на 85-ца от дупката за ластика до последната засечка е 85см това е работната дължина.ако стрелата ти излиза 20см.ще ти подаря който харпун си пожелаеш от моята колекция.Ако това го докараш заповядай в Равда.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От края на стрелата който влиза в касетката за спусъка до първа контра в обратната посока обикновено са 8.5 - 9.0 см. Това означава, че зарядната ти дължина ще стане под 80 см. Ако не си го предвидил имай го в предвид 

- Прикачени файлове
-
- o634332264750673750.JPG (13.93 KiB) Преглеждано 1586 пъти
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Виж за това изобщо не бях се сетил, благодаря! Но това може да рефлектира в дължината на ластиците като се замисля и наистина скъсява работната дължина ..
Колега terzo, не искам да се засягате нито да ми подарявате от вашите прекрасни оръжия!
Не случайно пиша и чета този форум, като се стремя да отсея вярната информация, а защо не и да завържа приятелство с някой от вас, като един ден ще се радвам да се видим и запознаем на по
.
И тъй като съм още "лайк" в този занаят, не искам да откривам топлата вода, която е открита от някои от вас. И като казвам "занаят", работата ми ще приключи с този, а може би и един 110 хапрун по нататък.
За това моля помагайте
Бъдете здрави! Честит Свети Валентин на влюбените, на останалите Свети Зарезан
Поздрави!
Колега terzo, не искам да се засягате нито да ми подарявате от вашите прекрасни оръжия!
Не случайно пиша и чета този форум, като се стремя да отсея вярната информация, а защо не и да завържа приятелство с някой от вас, като един ден ще се радвам да се видим и запознаем на по

И тъй като съм още "лайк" в този занаят, не искам да откривам топлата вода, която е открита от някои от вас. И като казвам "занаят", работата ми ще приключи с този, а може би и един 110 хапрун по нататък.
За това моля помагайте

Бъдете здрави! Честит Свети Валентин на влюбените, на останалите Свети Зарезан

Поздрави!
Цаца ама риба .... 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Имаш два варианта, направи така, че ластика да е най отпред на тялото и също, още една контра на стрелата изнесена максимално на зад. Така мисля, че ще се получи екстра, Лъчо е на водка, а аз на биричка
Честит празник на всички влюбени 

- Прикачени файлове
-
- fusil10.jpg (32.54 KiB) Преглеждано 1553 пъти
Здрасти колега Kitenec не се засягам просто искаме да ти обясним кое как стои.Та един от последните ми харпуни е със същите параметри на твоя но е с работна дължина на 85-ца но е с реверсен спусък и ако ти се занимава да си направиш такъв спусък и при теб ще се получи една 85-ца с тяло за 75см харпун.
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте!
Колега adventurebg, това наистина беше много добро решение, но беше ...
Малко избързах преди да прочета тук в форума и пробих дупка за ластика, както и дооформих улея и поизгладих горната част. Ето малко снимки с кофти качество, но с телефона толкова

Сега и разбирам вече от мнението на terzo, че 85-ца викате на харпун с работна дължина 85 см, а не както си го мислех аз колкото е дължината на тялото толкова да е и харпуна
. Ето че научих нещо ново за което искрено ви благодаря!
А сега относно спусъка! Преди да направя този "прав" спусък разсъждавах и дялках този механизъм:

На това ли викате реверсен спусък? Той е готов само трябва да се пробият 2 дупки и да се намери пружинка
Сега разбирам как това чудо ще ми спечели едни допълнителни ~ 5-6 см и ще увеличи зарядната дължина
Поздрави на всички!
Колега adventurebg, това наистина беше много добро решение, но беше ...

Малко избързах преди да прочета тук в форума и пробих дупка за ластика, както и дооформих улея и поизгладих горната част. Ето малко снимки с кофти качество, но с телефона толкова

Сега и разбирам вече от мнението на terzo, че 85-ца викате на харпун с работна дължина 85 см, а не както си го мислех аз колкото е дължината на тялото толкова да е и харпуна

А сега относно спусъка! Преди да направя този "прав" спусък разсъждавах и дялках този механизъм:

На това ли викате реверсен спусък? Той е готов само трябва да се пробият 2 дупки и да се намери пружинка

Сега разбирам как това чудо ще ми спечели едни допълнителни ~ 5-6 см и ще увеличи зарядната дължина

Поздрави на всички!
Цаца ама риба .... 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Що да е късно, просто ще си имаш дупка за втори ластик, задължително направи нова засечка на стрелата, НО преди да я направиш, монтирай ластика и се опитай да го опънеш до там където смяташ, че ще е новата контра. Ако не го направиш рискуваш да не можеш да заредиш харпуна. 

Точно този механизъм дето си дялкал е реверсния спусък, пооформо го малко и си решаваш проблема.Ние с Миро правим точно този модел реверсни спусъци.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 7&start=15
-
- научил се да хвърля
Къде изчезна ГуФи
Да не би да е използвал харпуна не по предазначение 

Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
- Jack Daniels
- разбира нещата
Момчето сега учи, ваканцията скоро идва 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:

В ГуФи ми е надеждата.Нека му изсъхне гипса на детето, и като е готов да докладва!

- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега, в долният ляв ъгал на плочката, точно зад спусакът, ако сложиш една гърбица, задвижвана с лостче за палеца ще ти е , мисля , най-лесно. Натискаш с палеца лостчето, завърташ гърбицата , блокираща движението на спусакът назад и си готов за изстрел. Натискаш обратно лостчето и гърбицата блокира спусака. Пробиваш един отвор за остта на гърбицата и малко си играеш на шмиргел, за да дадеш формата на гърбицата. Това е само идея. Ти може да си имаш друго решение. Виждам, че си сръчен и ще успееш! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
да денилс е прав покрай това училище време не ми иди а иначе броя дните до ваканцията и остават 25 дена а и пепел ти на устата защото ако загубя тази ваканция може и да несъм готов за сезона
А..... тука е батко ве....
Гуфка, гледам във форума,че се блъскаш яко. Спусък намери ли?
Аз правих "инвентаризация" тия дене и намерих бая чаркове за спусъци от едно друго време. Преди, като правех спусъци , и аз като големите в бизнеса ( да са е...а в големия), винаги гледах да ми останат чаркове или по някой резервен спусък ако случайно нещо стане, да мога да реагирам. В смисъл да реагирам веднага на рекламация или случайна повреда в гаранционен такъв.
Че ако искаш, мога да ти събера комлект чаркове, които сам ще си сглобиш (за да ти е пълен кефа). Няма да се притесняваш. Всичко е 100% неръждавейка, и работи, само дето вече тия модели не са актуални, но пак вършат работа.

Гуфка, гледам във форума,че се блъскаш яко. Спусък намери ли?
Аз правих "инвентаризация" тия дене и намерих бая чаркове за спусъци от едно друго време. Преди, като правех спусъци , и аз като големите в бизнеса ( да са е...а в големия), винаги гледах да ми останат чаркове или по някой резервен спусък ако случайно нещо стане, да мога да реагирам. В смисъл да реагирам веднага на рекламация или случайна повреда в гаранционен такъв.
Че ако искаш, мога да ти събера комлект чаркове, които сам ще си сглобиш (за да ти е пълен кефа). Няма да се притесняваш. Всичко е 100% неръждавейка, и работи, само дето вече тия модели не са актуални, но пак вършат работа.

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.