Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов с неочакван край
Риболов с неочакван край
Преди да започна да предупредя,че снимките са доста и може да ви зарежда страницата малко по-бавно.
След като бяхме ходили няколко седмици подред на Грудовска река,решихме този път да сменим дестинацията.Мястото беше река Луда Камчия.Ставане в 3:30 оправяне на багажа и в 4:30 ме взеха и потеглихме.В 6 часа пристигнахме на реката,като се установихме на един доста голям вир след село Дъскотна.В началото не беше много студено но към 6-6:30 температурата падна много и даже реката започна да замръзва.С нетърпение чакахме да се покаже слънцето зад гърба ни,за да се постопли поне малко
.Още по тъмно започнахме да бъркаме захранките,като се оказа,че за всеки случй всеки е взел повече захранка и накрая като ги събрахме се получи към 5 килограма
Да но и тя не помагна за подобряването на риболова.За стръв имахме бял,шарен,пинки,торен и жълъдов червей.Природата там е много красива и този път имаше какво да се снима.
Вира който атакувахме

От тук трябваше да се покаже слънцето

И така дългоочаквания момент

Улова до към 10 часа

След като се видя,че риба няма да се хваща прибегнахме до план Б.А ето го и него:

Втората част от план Б

И така докато някои наблягаха на скарата,аз реших да мръдна по реката и да видя какво е положението.Намерих си едно хубаво място където имаше голямо паднало дърво и реших да се пробвам да измъкна някой клен от там.Подхвърлях през 10-15 минути по някой друг бял черъв и след един час висене последва първото кълване
Да ама не...неможах да засека навреме.Това ме стимулира да остана още малко на мястото и не сбърках.Последва второ кълване и успях да хвана този хубавец,който си плува обратно в реката:

Търпението ми свърши и се върнах на старото място където положението беше същото.Към 2 часа решихме,че ще събираме багажа и ще отскочим до язовир Цонево където УЖ вадели червеноперки...И тук риболова зави направо в обратна посока
Пристигаме ние на язовира а там народ колкото ти душа иска.Побързах аз да щракна малко снимки на Чудните скали и на язовира,защото както личеше тук щяхме да прекараме остатъка от риболовния ден 

Както виждате язовира е окопиран отвсякъде.А долу положението беше такова:

Последва бързо взимане на най-важните неща,защото вече беше 3 часа и ни чакаха само още 2 часа слънце и с по една въдица в ръка се запътихме надолу по стръмния баир.Хващаха се червеноперки гиганти,като от време на време излизаше по някой дребен костур.Рибата кълвеше като за последно и за 2 часа успяхме да си направим кефа
Ето такива бяха дребните риби,а основно се хващаха по 150-200 грамови.

Времето мина бързо и се наложи да приключваме с риболова,а и силния северен вятър който излезе беше станал вече непоносим.Това е крайния резултат на 3-ма човека за 2 часа и малко

За мен това беше страхотен излет с много красива природа и силни емоции и не на последно място хубав завършек
Малко попрекалих с писането този път,но все пак знам,че ще има хора които ще го прочетат
Поздрави колеги!
След като бяхме ходили няколко седмици подред на Грудовска река,решихме този път да сменим дестинацията.Мястото беше река Луда Камчия.Ставане в 3:30 оправяне на багажа и в 4:30 ме взеха и потеглихме.В 6 часа пристигнахме на реката,като се установихме на един доста голям вир след село Дъскотна.В началото не беше много студено но към 6-6:30 температурата падна много и даже реката започна да замръзва.С нетърпение чакахме да се покаже слънцето зад гърба ни,за да се постопли поне малко

Вира който атакувахме
От тук трябваше да се покаже слънцето

И така дългоочаквания момент

Улова до към 10 часа

След като се видя,че риба няма да се хваща прибегнахме до план Б.А ето го и него:
Втората част от план Б

И така докато някои наблягаха на скарата,аз реших да мръдна по реката и да видя какво е положението.Намерих си едно хубаво място където имаше голямо паднало дърво и реших да се пробвам да измъкна някой клен от там.Подхвърлях през 10-15 минути по някой друг бял черъв и след един час висене последва първото кълване

Търпението ми свърши и се върнах на старото място където положението беше същото.Към 2 часа решихме,че ще събираме багажа и ще отскочим до язовир Цонево където УЖ вадели червеноперки...И тук риболова зави направо в обратна посока

Както виждате язовира е окопиран отвсякъде.А долу положението беше такова:
Последва бързо взимане на най-важните неща,защото вече беше 3 часа и ни чакаха само още 2 часа слънце и с по една въдица в ръка се запътихме надолу по стръмния баир.Хващаха се червеноперки гиганти,като от време на време излизаше по някой дребен костур.Рибата кълвеше като за последно и за 2 часа успяхме да си направим кефа

Ето такива бяха дребните риби,а основно се хващаха по 150-200 грамови.
Времето мина бързо и се наложи да приключваме с риболова,а и силния северен вятър който излезе беше станал вече непоносим.Това е крайния резултат на 3-ма човека за 2 часа и малко

За мен това беше страхотен излет с много красива природа и силни емоции и не на последно място хубав завършек

Поздрави колеги!
-
- фен клуб-скобар
Re: Риболов с неочакван край
Страхотия направо
Ама много хора брей
А аз си мислих че само на реката при нас е ЦИРК
Ама много хора брей
А аз си мислих че само на реката при нас е ЦИРК
браво ,супер сте изкарали а тази туршия със ракийката ох лигите ми потекоха

За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
- slayder
- ще става разбирач
Супер сте си изкарали,а накрая и риболова се е получил. 

Дава ли? И дава и взема.
- indalo
- фен клуб-скобар
Екстра и от към снимки и от към риболов. А пък за план Б немам думи. Определено съм му отявлен фен.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
Супер прекарване

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- daniel_g
- разбира нещата
Браво колега, страхотен репортаж и интерсни снимки 

Сега разбрахте ли защо ходим до Бургас за риба.На този вир съм преживявял много капота.Много е хубав и беззрибен.Щях да се учудя ако бяхте направили нещо различно от скара
Но Цоневото ме шашардиса,не съм учаквал такава активност-на хора и риба.
Ще го посетя да начеша сопата

Но Цоневото ме шашардиса,не съм учаквал такава активност-на хора и риба.
Ще го посетя да начеша сопата

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Страхотен репортаж, браво! Някоя платичка не се обади? 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
колега аз лично изкарах много платика,,,но снимки вече не качвам,,че ме обвиняват в месарство и бракониерство,,,,даже по едно време се появи ледоход от някаде и то бая голям,,,а толкова много хора не бях виждал от бая години по това времеЗлатев написа:Страхотен репортаж, браво! Някоя платичка не се обади?
НИКОГА КАПО,,,,
- каридата
- учете се от него
Браво Градски,добра обикока сте направили.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Ех... добрите стари Цоневски платики... Не съм ги пробвал от около 10-ина години...ribar4oto написа: колега аз лично изкарах много платика
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- muhito
- вече хвърля и на тежко
Страхотно! Много красива природа. Поздравления за красивото начало и успешния завършек! 

Поздравления за успешния излет. Прекарали сте чудесно.
Изумен съм от стълпотворението около Чудните скали.
А тоя вир преди вреше от риби, а сега явно и уклея вече е изчезнал

Изумен съм от стълпотворението около Чудните скали.

А тоя вир преди вреше от риби, а сега явно и уклея вече е изчезнал

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко