Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Мнение за Видра
Модератор: sapuna
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Мнение за Видра
Моля колеги да ми кажете ,ако на мястото кадето ловя се навърта видра това какво ще означава ,че има риба в раюна или няма ,или има ама се изпокрила????
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: Мнение за Видра
Риба може и да има може и да няма. Прнципно видрата плаши по-малките риби. Ако има едри рибоци не биха се изплашили от нея 

Последно промяна от Mr.Barry на Вто Фев 15, 2011 6:51 pm, променено общо 1 път.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това значи че има но скоро няма да има риба. Видрите са направо тотален обезрибител на малките водоеми. А за големите са естествен регулатор на популацията.
-
- разбира нещата
Че си е направила наоколо бърлога.Рибата в района е наплашена.Ако оставаш през ноща си пази живарника (ако не е метален) ,че прави дупки и краде .Живарника после за нищо не става.
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
колега моят съвет е да смениш мястото,защото рибата ще е наплашена и едва ли ще е активна.
бе нз. не само прави дупки ми може да ти го замъкне целия случвало ми се е на Доспат така и не го намерихме живарника а относно рибата нз от 1 страна може би има щом има видри се пак те няма да седат кадето няма риба но от друга точно поради факта че в района се навъртат видри може и да няма рибоци това по скоро сам трябва да го разбереш.успех
- jorro11
- ще става разбирач
Обикновено означава ,че мястото край ,което се навърта е закътано и рядко посещавано от хора.
Това не е вярно,видрата гони едра плячка не се занимава с дребосък.Mr.Barry написа:Риба може и да има може и да няма. Прнципно видрата плаши по-малките риби. Ако има едри рибоци не биха се изплашили от нея
По мои наблюдения за час-два след появата и риболова замира.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Точно!bobopeli написа:Това не е вярно,видрата гони едра плячка не се занимава с дребосък.Mr.Barry написа:Риба може и да има може и да няма. Прнципно видрата плаши по-малките риби. Ако има едри рибоци не биха се изплашили от нея

-
- и господ не е толокова добър
На теца ако знаете какви големи риби ръфа

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Видрата е машина за улов на риба. При това има вкус. Само едри екземпляри.
Христо - наслука на всички
-
- кандидат преподавател
Гадта е защитена от закона -т.е.законно е разрешено да изтребва денонощно много риба и да я превръща в много лайна,с единствената мисъл да се запази този вид като мостра за безогледен хищник,който изяжда повече от собственото си тегло.Все едно,има нещо лошо,ако остане за историята само на снимки.Ако,колега,сте спазващ закона гражданин,при срещата с видра във водоема,най-малкото опитайте да й развалите кефа,като я обстреляте с два-три по-едри камъка.След това веднага сменете мястото за риболов с друго поне на двайсет километра,ако държите да ви кълве все пак някаква риба на този излет.
- mitiogt
- ще става разбирач
Oт стари хора съм чувал , че ако раниш мъжка видра тя си отхапва топчеата
!
ПП: НЕ казвам, че е истина - просто има такова поверие !
пп2 : На мен, лично, са ми много красиви животни и много им се радвам като ги видя !

ПП: НЕ казвам, че е истина - просто има такова поверие !
пп2 : На мен, лично, са ми много красиви животни и много им се радвам като ги видя !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Незнам колеги какво да мисля и какво да правя ,защото мястото кадето започнах да ходя ми харесва и не се посещава от други хора по не за сега това ми е наблюдението ,става дума за река Дунав,мисля някакви вариянти да я прогоня тая видра от мястото ,в никаъв случей не става дума да я убивам не че немога
но си мисля че ще е по добре да пробвам да си взема кучетата с мен да видим дали ще я прогонят най малкото ако се покаже видрата ще я подгонят и лаят ,в никакъв случей няма да и навредят ако аз не им кажа.Моля ако някой се сеща за нещо друго за прогонване на видрата без същевремено да бъде и прогонена рибата
да даде съвет

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
-
- вече хвърля и на тежко
Кучетата няма да помогнат.Входът на нейното леговище се намира под вода,а много често има няколко.Предполага се,че там където има една,най-вероятно не е сама.Ловил съм на микроязовир и в края,където живееха видрите не можех да си хвана риба...но веднъж точно там хванах много едра щука.Не съм ловджия,но сигурно има такива във форума и те биха дали полезни съвети.