Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рибни кюфтета
Модератор: sapuna
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2082
- Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
- Местоположение: Някъде по Река Искър
- Обратна връзка:
Рибни кюфтета
Кюфтенцата приготвени от риба са истински деликатес. Въпреки, че са по-малко популярни от традиционните кюфтета (от кайма) те са много добро мезе, предястие или основно ястие. Хубаво е да се сервират със салата или сос. Рибните крокети в комбинация с пържени картофи и студена бира са уникално лятно удоволствие.
бър3и рибни кюфтета
•300 г обезкостено бяло рибно филе
•1 с.л. зехтин
•1 бр. яйце
•1/2 ч.ч. брашно с набухвател (или с добавка на сода или бакпулвер)
•1 бр. краставица (малка)
•1/2 бр. червена чушка (може и люта)
•3 стръка зелен лук
•олио за пържене
приготвяне.................
Яйцето се разбива, а зеленчуците се нарязват на ситно. Филето се нарязва и се смесва с останалите продукти. Сгорещява се олио в тиган с незалепващо покритие. С лъжица се взема от сместа и се изпържва до златисто кафяво от двете страни.
Получават се около 12 рибни кексчета.
бър3и рибни кюфтета
•300 г обезкостено бяло рибно филе
•1 с.л. зехтин
•1 бр. яйце
•1/2 ч.ч. брашно с набухвател (или с добавка на сода или бакпулвер)
•1 бр. краставица (малка)
•1/2 бр. червена чушка (може и люта)
•3 стръка зелен лук
•олио за пържене
приготвяне.................
Яйцето се разбива, а зеленчуците се нарязват на ситно. Филето се нарязва и се смесва с останалите продукти. Сгорещява се олио в тиган с незалепващо покритие. С лъжица се взема от сместа и се изпържва до златисто кафяво от двете страни.
Получават се около 12 рибни кексчета.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- BOBI MITREV
- новобранец
- Мнения: 70
- Регистриран на: Вто Апр 21, 2009 1:55 pm
- Местоположение: гр.Петрич
Re: Рибни кюфтета
Изглежда много вкусно. 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 509
- Регистриран на: Вто Дек 11, 2007 10:56 am
- Местоположение: kazanlak
Re: Рибни кюфтета
Страхотно изглеждат,и съм сигурен че са много вкусни.Благодаря за рецептата !
И падащата звезда е била изгряваща .
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 200
- Регистриран на: Чет Фев 19, 2009 1:02 pm
- Местоположение: Ст.Загора-Гълъбово
Re: Рибни кюфтета
Това изглежда доста апетитно,ще се пробват в най скоро време
А с какъв сос ги приготвяш колега?

А с какъв сос ги приготвяш колега?
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2082
- Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
- Местоположение: Някъде по Река Искър
- Обратна връзка:
Re: Рибни кюфтета
сос за риба
продукти..
•400 г кисело мляко (гъсто)
•4-5 скилидки чесън (може и пресен)
•6 бр. орехи
•1 филия хляб
•1 с.л. олио
приготвяне..
Приготвя се като се пасира чесъна, орехите, една филия, накиснат във вода и изцеден хляб, сол и 1 с.л. олио. Разрежда се с гъсто кисело мляко, по желание може да се сложи и малко оцет на вкус.
Апетитен сос за риба
•400 г домашна лютеница
•1 глава чесън
•сол
•1 с.л. олио
•черен пипер
•щипка девесил
•люти чушки по желание
приготвяне..
Чесънът се счуква с щипка сол и се изсипва в дълбок съд. Прибавят се лютеницата, олиото, черният пипер и девесила. Разбърква се добре. По желание може да се добавят и люти чушки.
Апетит по Плевенски
•400 г доматено пюре
•800 мл вода
•70 г люти чушлета тип шипка
•100 мл олио
•20 мл оцет
•20 г сол
•1 скилидка чесън
•60 г захар
•1 връзка магданоз
Разбиваме доматеното пюре с водата и олиото до получаване на гладка маса. Запичаме леко чушлетата на печка, измиваме ги и поставяме в сместа. Накрая поставяме ситно нарязания магданоз.
* Тази рецепта е старо национално ястие, характерно за трапезата на българина от Плевенския край.
* Става много люто.
* Може и да се стерилизира в буркани за зимата.
продукти..
•400 г кисело мляко (гъсто)
•4-5 скилидки чесън (може и пресен)
•6 бр. орехи
•1 филия хляб
•1 с.л. олио
приготвяне..
Приготвя се като се пасира чесъна, орехите, една филия, накиснат във вода и изцеден хляб, сол и 1 с.л. олио. Разрежда се с гъсто кисело мляко, по желание може да се сложи и малко оцет на вкус.
Апетитен сос за риба
•400 г домашна лютеница
•1 глава чесън
•сол
•1 с.л. олио
•черен пипер
•щипка девесил
•люти чушки по желание
приготвяне..
Чесънът се счуква с щипка сол и се изсипва в дълбок съд. Прибавят се лютеницата, олиото, черният пипер и девесила. Разбърква се добре. По желание може да се добавят и люти чушки.
Апетит по Плевенски
•400 г доматено пюре
•800 мл вода
•70 г люти чушлета тип шипка
•100 мл олио
•20 мл оцет
•20 г сол
•1 скилидка чесън
•60 г захар
•1 връзка магданоз
Разбиваме доматеното пюре с водата и олиото до получаване на гладка маса. Запичаме леко чушлетата на печка, измиваме ги и поставяме в сместа. Накрая поставяме ситно нарязания магданоз.
* Тази рецепта е старо национално ястие, характерно за трапезата на българина от Плевенския край.
* Става много люто.
* Може и да се стерилизира в буркани за зимата.

Re: Рибни кюфтета
Айй че арно, утре ше го пробвам !!!!



''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
- Мнения: 1093
- Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
- Местоположение: КАЗАНЛЪК
Re: Рибни кюфтета
Батка, ми то с тези рецепти мнооого песни ще се изпеят.
Наздраве! 


Колкото повече толкова повече!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2082
- Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
- Местоположение: Някъде по Река Искър
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 294
- Регистриран на: Чет Ное 24, 2005 11:09 am
- Местоположение: Дряново
Re: Рибни кюфтета
барона написа:Батка, ми то с тези рецепти мнооого песни ще се изпеят.Наздраве!






това е приказка, евала








Re: Рибни кюфтета
Нещо мойте не ми се получиха,да не би щот сложих картофи? някак не ми харесаха.. 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2082
- Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
- Местоположение: Някъде по Река Искър
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
- Мнения: 427
- Регистриран на: Нед Апр 04, 2010 6:04 pm
Re: Рибни кюфтета
Ще пробвам рецептата трябва да станат хубави.А аз инче правих рибени кюфтета от каракуда ам хич не станаха хубави.