Молба за съвет

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Молба за съвет

Мнение от mitiogt »

Linderman написа:ехаа , супер е наистина - 4 000 mm , на дъжда може да му покажеш :finga:
Винаги има шанс нещата да се объркат и дъждът да ти покаже :smt097 , :lol: :lol: :lol: .
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

mitiogt написа:
Linderman написа:ехаа , супер е наистина - 4 000 mm , на дъжда може да му покажеш :finga:
Винаги има шанс нещата да се объркат и дъждът да ти покаже :smt097 , :lol: :lol: :lol: .
така е! , затова , споменах по - горе , че един найлонец струващ 10 лева е добре да се взима всеки път незивисимо от палатката. Нищо не струва , а може да изиграе решаваща роля и да се ипровизира при използването му. И все пак нашия умерен климат е достатъчно благосклонен към туриста в 80% от случаите ;) (до определена надморска височина). А мисля за всичик е ясно , че ако искаме да сме сигурни в 100% от случаите , тряа да объсждаме друга техника (каравани, бункери :D и др).
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Малко късно се включвам на ще споделя аз каква палатка ползвам и съм много доволен,а тя е Ванго-Алфа 300.Ще с е помъча да кача изображението -дано се получи

Изображение
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Linderman написа:Тъй като Ванго са английска марка и платовете им са предвидени предимно за английския пазар, то те са много добре импрегнирани за дъждовни условия , но нямат слой за слънцезащита, което е условие за бързо износване - ТОВА НЕ ГО ТВЪРДЯ, прочетох го някъде. 2010 есента , ходихме 2-ма човека с една палатка Vango Alpha 300. Вечерта заваля дъжд - ситен , но постоянен - валя 5-6 часа нон стоп. палатката си протече по 2 от страничните шевове и баш отгоре - кап , кап , кап , кап ... на сутринта , под шалтетата към краката имаше маааааалки локвички. е, бяхме сухи , не е като да спиш под дърво , но просто изтъквам този факт от реална експлоатация :)
Значи ползвам въпросната палатка не от скоро като се има в предвид че аз съм втората ръка-сина преди мене я ползва 4 години по къмпинзи и мога да твърдя че са я валяли както ситни така и обилни дъждове и до сега не е пропуснала,получава се само конденз м/у покривалото и самата палатка.Пък и няма вечни неща,нормално е една палатка след употреба на5-6 гд да прокапе но затова пък си има импрегнатори-не съм ползвал все още.
Аватар
Junjurcho
новобранец
новобранец

Мнение от Junjurcho »

ROSEN_GB написа:Тази палатка ми изглежда много добра.

http://chasovnitsi.com/1-328229011-B000 ... _Tent.html
Изображение
Аз ли грешно разбрах от сайта или тази палатка е висока 104см?
Аватар
gigantor
новобранец
новобранец

Мнение от gigantor »

Предлагам ти този модел COLEMAN . Голям е 5.3 на 3.3 .Разпъва се и се събира лесно . От стари кампингари знам че палатка без найлон и окопаване е равно на гьол. Така че аз тази винаги съм я ползвал в този и вариант . Освен двете спални помещения имаш място за 4стола и маса , хладилничето и тв-то . С двоен проветрив таван е така че найлона няма да те спарва допълнително. Ако искаш разгледай този линкhttp://www.amazon.com/Coleman-17-Foot-1 ... B000W7BHJY и виж ХОРАТА по колко плащат за маркови качествени палатки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
gencho13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gencho13 »

Да не отварям нова тема, някой има ли впечатления от тази?
http://www.yakobg.com/index.php?option= ... gory_id=45
Или предложете нещо подобно условията са: да е по-висока от 150см. и да събере три легла, 250лв е максимум цена :?:
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

krezo_bg написа:
Linderman написа:Тъй като Ванго са английска марка и платовете им са предвидени предимно за английския пазар, то те са много добре импрегнирани за дъждовни условия , но нямат слой за слънцезащита, което е условие за бързо износване - ТОВА НЕ ГО ТВЪРДЯ, прочетох го някъде. 2010 есента , ходихме 2-ма човека с една палатка Vango Alpha 300. Вечерта заваля дъжд - ситен , но постоянен - валя 5-6 часа нон стоп. палатката си протече по 2 от страничните шевове и баш отгоре - кап , кап , кап , кап ... на сутринта , под шалтетата към краката имаше маааааалки локвички. е, бяхме сухи , не е като да спиш под дърво , но просто изтъквам този факт от реална експлоатация :)
Значи ползвам въпросната палатка не от скоро като се има в предвид че аз съм втората ръка-сина преди мене я ползва 4 години по къмпинзи и мога да твърдя че са я валяли както ситни така и обилни дъждове и до сега не е пропуснала,получава се само конденз м/у покривалото и самата палатка.Пък и няма вечни неща,нормално е една палатка след употреба на5-6 гд да прокапе но затова пък си има импрегнатори-не съм ползвал все още.
И понеже експлоатацията с годините нарушава свойството да не пропуска вода реших да намеря някакво решение на проблема и се сдобих с ето това:
Изображение.
Намерих един приятел който наскоро щеше да се прибира от Англия че му заръчах ако има чалъм да ми донесе един флакон от горе посочения импрегнант.Той ми стигна да напръскам покривалото достатъчно добре,изчаках да изсъхне и си го скатах.Мисля скоро че дори ще имам и излет на който ще се моля поне да вали че да видя как е положението с импегнатора.
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Само искам да спомена че на мене ми седна 4 паунда-на такава цена го е намерил авера .Е,почерпката не я слагам :drinkers:
komatsu
новобранец
новобранец

Мнение от komatsu »

Имам Vango Alpha 400 от 2-ве години ползвъм я предимно по южното черно морие и странджа планина .Много съм доволен ,идеална за 2-ма но и 4-ма ще се съберат
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”