Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Върхове на фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Върхове на фидер
Ба си м............та. Вие направо ме разбихте. Аз си мислех,че тия означения показват до колко грама може да изхвърли съответния връх. Преди време по ХобиТв гледах един филм за риболов с фидер и още от тогава съм останал с такова впечатление. Темата е малко по-различна, но понеже тук се заформи предното ми питане, я ме светнете : сега със всички ли върхове мога да изхвърлям максималната тежест от 180g ?kozeboy написа:Прави разлика между чувствителност на върха и акция на пръчката!!!!!heifisch написа:28?
Фидерът ми е с акция 180g и най-якия ми връх (така да се каже) е с надпис 4oz.
Нещо не ми се връзва. При мен излиза, че 1oz е 45g. Къде е истината? Да не взема да си прасна върха?
Ако са върховете на твоя фидер - да. С най-тънкия просто го прави по-плавно и гледай да не изпълняваш рязък камшичен удар, че тогава се увеличава вероятността да счупиш връхчето.
За да ти отговоря на въпроса ще те питам следното:
Имаш фидер с акция 100 гр. и връх 1 унция /28 гр./, пълниш хранилка 30 гр с храна и тя става към 50 гр. - мислиш ли, че ще се счупи върха при замятане?
Отговор - не!
За да ти отговоря на въпроса ще те питам следното:
Имаш фидер с акция 100 гр. и връх 1 унция /28 гр./, пълниш хранилка 30 гр с храна и тя става към 50 гр. - мислиш ли, че ще се счупи върха при замятане?
Отговор - не!

Мерси
Да те питам нещо - ползаш ли хранилка по тежка от 100 гр, че да го натовариш на максимум?
До момента не съм ползвал хранилки повече от 30гр., но това понеже първия ми фидер е с акция до 60гр. Той малко не става за реки от типа на Искър. Скоро се обзаведох с нов фидер - този за който говоря (с акция до 180гр) и за момента съм го пробвал веднъж с кошничка 80гр, която се държи добре на течението на Искъра. Имам идея обаче да го пробвам и на Дунава, а за там сигурно ще се доближа до максималните грамажи. Разбира се има плитки кошнички с голяма тежест, така че 100 - 120гр.хранилка + храна да не надхвърли капацитета на пръчката.
И тук може дунавските фидеристи да се изкажат по въпроса дали ползват кошнички над 100гр., щото аз за момента нямам нужния опит.
И тук може дунавските фидеристи да се изкажат по въпроса дали ползват кошнички над 100гр., щото аз за момента нямам нужния опит.
За да прецениш кой връх да ползваш премери храната от една хранилка, за да видиш колко точно тежи всичко.
Знаеш, че принципно в затворени водоеми се ползват хранилки до около 50 гр.
За реката си вземи /ако намериш/ квадратна хранилка с крачета отдолу. Те се забиват в дъното и по-трудно се мести от течението.
Знаеш, че принципно в затворени водоеми се ползват хранилки до около 50 гр.
За реката си вземи /ако намериш/ квадратна хранилка с крачета отдолу. Те се забиват в дъното и по-трудно се мести от течението.
- Милен Първанов
- новобранец
Колеги знаете ли къде може да се намери такова връхче http://www.middytackle.com/media/conten ... /20033.jpg или къде може да се направи . Най-доло на снимката ,края на връхчето е кух и се поставя върху другата секция.