Какво става по Морето

Модератори: emo vasilev, alekst

kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Илиарията предполагам е хваната на плувка.Тия дни на плочата и на Морска Гара кълвеше като невидяла.Раздвижиха се рибетата но за съжаление още не гони на бомбарда.Наблюдавах пасажи и на Траката но твърдо не се интересуваше от бомбардата ми :( .Ще трябва да почакаме още малко май.
TOTTI
новобранец
новобранец

Мнение от TOTTI »

Всичко е хванато на дъно, на червей. Пробвах и на бомбарда, но удря само на дъно
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

На морска гара на плувка но петрол на дъно.Казвам го,защото днескя бях и на 2те места на петрол не лових само гледах защотот се бях наловил вече от морска гара :oops: .

На бомбарда не гони наистина.Макар и днеска да опитах влачене с плувката...понеже ловя на мач и мога да хвърля сериозна дистанция и хванах няколко риби НО въртенето е много много бавно може би по оборот на 2 секунди. :wink: .

Смятам че на бомбарда 2-4 метра да потъва ще зима при същото бавно въртене :wink: .Незная защо всички пробващи ловяха на плаващи бомбарди като рибата е в средния слой :roll: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
morqka
новобранец
новобранец

Мнение от morqka »

kalkan4o я ми помогни тоест по-точно как се лови калкан :oops:
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Ами пробвах на потъваща при наистина бавно обиране но не би.Толкова потъваща и толкова бавно че хванах попче.Докато лових на плувка опитвах да я дразня с придръпване без успех.Стигнах до изводът че атакува само статична стръв.Няма да се откажа де!Единствено на бомбарда ми е кеф да ловя илария.Чувам за граца нещо - някой ще сподели ли нещо.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Днеска ходихме от Тузлата нагоре,Бялата лагуна,Балчик,на север малко от нос Калиакра в едно заливче.Имаше доста големи попчета,които вече изядохме,но не кълвяха настървено,както на канала.Хвърлях и на бомбарда от плажа,на 5-10 метра от брега,то е една педя водата,имаше някви малки пасажи боклуджа,ама не искаше.Накрая оплетох повода във водораслите,от които пасяха рибките,счупих един от водачите на новата въдица на вуйчо ми,която ми даде да пробвам,аве...не съм доволен.В крайна сметка илария не извадих,ще видим утре на вълнолома как ще е.В колко отваря магазинчето на морска гара,че не си взех червеи?После ще пиша какво сме направили.

Наслука,момчета и момичета!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
morqka
новобранец
новобранец

Мнение от morqka »

неска бях на моста в бургас за попчета. В началото рибарите почнаха да ми се смеят , но след половин час такаме намразиха поради късмета ми . Хвърлям за попче с куки №8 и не след дълго почна да кълве много и хванах около 50 попчета пък и най се учудих че почна на бял червиии да кълве и атеринка. НАСЛУКА!
boki
новобранец
новобранец

Мнение от boki »

Днес каята кълвеше като луда, при това само на торен червей. За около 2 часа вече имаше 20 парчета.
Така, че който го сърбят ръцете да отива под Аспаруховия.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз се почесох вчера на плочата на Морска гара.Не съм теглил,но броих,както обикновено,резултата ми е:

73боклуджи/малки иларийки/платеринки/кефалчета/-който както ги нарича.

4големи попчета/каи.

4гюмюша.

:lol:

Много народ,много нещо.Ние отидохме в 10ч. и се наредихме до един авер,дето беше там от половин час и беше хванал три рибки.Кълвеше настървено и за около 2 часа до 12ч. на обяд напълнихме бидончето догоре,та взехме една каца и нея я почнахме.Обаче рибата спря ве,мамка й!

Чакахме пак да тръгне до 6.30,но не беше както преди обяда.На 20-30 минути по една-две рибки излизаха.Цаката му е да се отиде рано сутринта през работен ден,няма хора,има риба. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Днес ходих на Ной - да проверя за илария. Хвърлях на дъно, но излизаше само меджит. Преместих се от вътрешната страна за попчета, но бяха само малки. По едно време мина пасаж илария и всички пуснахме кой на плувка, кой на дъно обаче нищо не стана. В крайна сметка - 27 меджита и 27 попченца - по един тиган от двете :D
TOTTI
новобранец
новобранец

Мнение от TOTTI »

На Петрол днес беше интересно. До обяд иларията вървеше на плувка,следобед само на дъно. Излязоха и 2-3 доста добри платерини.
Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec2 »

Абе неска на НОЙ много, ама мноооого слаба история за 3 часа - едно попче. Имаше при мен един колега с тапички и той фана малко меджит , ама 5 - 6 рибки. Това е.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз хванах доста меджит на чепаре на дъното с малки парченца морски червеи на всяка кука.Докато пуснеш-вадиш по две-три рибки.Имаше и илария,ама само сутринта и слаба история,много калабалък беше,пък и имаше някакъв голям пасажер Ротердам,той обърка работата,щото беше на плочата на Морска гара.И снимки ше има скоро,ама не съм ги качил още.След няколко дена вижте в галерията ми.

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Така си е...Ротердам си е 1500 пасажери НО мога на бас да се хвана че рибарите бяха повече от пасажерите :lol: .

Днескя бях в 5:30 на морска гара...успях да си намеря място за щастие до 9 вървеше много арно...в периода 9-10 дедовия а след десет малко се размърда,но аз си заминах към 1030 ,така че незнам подробности.Рибата която излизаше беше боклуджа пак ,но малко по едра от преди...явно сме я нахранили.За сметка на това никой не взе едра платерина.Поне не се е чуло и видяло. :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”