Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

ул макара???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Re: ул макара???
Така си мислиш ти .. Хората за -5гр купуват шпули за 150$ ...  

Ама това е в зависимост колко е развита болестта при дадения индивид )
) 
240 грама макаре е много далече от УЛ - поВЕрвай ми
Пръчката да тежи 70-80 грама , макарата 240 ( без влакното) - става Бентли с мАтор от ЗАЗка

Ама това е в зависимост колко е развита болестта при дадения индивид
 )
) 240 грама макаре е много далече от УЛ - поВЕрвай ми

Пръчката да тежи 70-80 грама , макарата 240 ( без влакното) - става Бентли с мАтор от ЗАЗка

- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Спинингови над 200 грама имам вече -даже и в запас  И мен ме хвана леката краста да си набавя постепенно арсеналче от "малокалибрени"-всяка една с тегло под 200-тата грама или в краен случай най-много 205
 И мен ме хвана леката краста да си набавя постепенно арсеналче от "малокалибрени"-всяка една с тегло под 200-тата грама или в краен случай най-много 205 

И мен ме хвана леката краста да си набавя постепенно арсеналче от "малокалибрени"-всяка една с тегло под 200-тата грама или в краен случай най-много 205
За щест месеца смених 4 макарета от порядъка на 180-200гр. Предпоследното макаре беше същото като това, което Санди показва, даже от него го взех. Не съм го ползвал в реална обстановка, но навих монофил и плетено, за да видя как реди. Напълно подкрепям Санди, че върти много мазно, без луфтове и добре реди монофил. Плетеняците не са му силата. Макарето е идеално за УЛ риболов с моно или за лек плувкарси такъм. Има две метални шпулички. Шпуличките са много мънички, което в определени моменти е неблагоприятно за влакната и постиганите дистанции. Мога да заявя, че флюгерчето е най-приятната макаричка от всички, които съм връткал, в ценовия клас около 120лв.
Скоро гледах една катера 025, изостанала по рафтовите у нашата провинция. Цената и е 62-63лв. по-голяма е от флюгерчето, тежи 215гр. и също става за УЛ риблов с моно. Теглото и еднакво с р-р 1000 на Шимано.

Скоро гледах една катера 025, изостанала по рафтовите у нашата провинция. Цената и е 62-63лв. по-голяма е от флюгерчето, тежи 215гр. и също става за УЛ риблов с моно. Теглото и еднакво с р-р 1000 на Шимано.
мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим. 

- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
Напротив - аэ ще ловя все големиdodo16 написа:мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим.

Де бре! Колко да е голям един уклей?ivo Vratsa написа:Напротив - аэ ще ловя все големиdodo16 написа:мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим.
- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
Зависи на какво разтояние се намира от ядрена електроцентралаdodo16 написа:Де бре! Колко да е голям един уклей?ivo Vratsa написа:Напротив - аэ ще ловя все големиdodo16 написа:мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим.

Дааа и ти си прав!  требе си биг пит. И аз ползвам такъв. 270гр.
  требе си биг пит. И аз ползвам такъв. 270гр.

требе си биг пит. И аз ползвам такъв. 270гр.
  требе си биг пит. И аз ползвам такъв. 270гр.- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Е-е-е,пичове,аз...такова,сал за макаричките викам да са УЛ,не за рибките  Че то на основните ми леки спинингчета  съм с "Робинзон Силвър"1000 и с "Шекспир Катера"1000,пък с блеснички и "тракащи тумбалки" тези малчовци вадят кефалюги размер кат за "Биг Пит"
 Че то на основните ми леки спинингчета  съм с "Робинзон Силвър"1000 и с "Шекспир Катера"1000,пък с блеснички и "тракащи тумбалки" тези малчовци вадят кефалюги размер кат за "Биг Пит"  

Че то на основните ми леки спинингчета  съм с "Робинзон Силвър"1000 и с "Шекспир Катера"1000,пък с блеснички и "тракащи тумбалки" тези малчовци вадят кефалюги размер кат за "Биг Пит"
- stancom
- ще става разбирач 
INCUBUS написа:Е-е-е,пичове,аз...такова,сал за макаричките викам да са УЛ,не за рибкитеЧе то на основните ми леки спинингчета съм с "Робинзон Силвър"1000 и с "Шекспир Катера"1000,пък с блеснички и "тракащи тумбалки" тези малчовци вадят кефалюги размер кат за "Биг Пит"

А беее, то и моя Кардинал 501 ( между другото реди добре, мога да докажа със снимки, ако трябва ) успя да извади, с УЛ въдица, кефал над 2кг от силно течение. Пък при ваденето на една половинка му падна тракалката на металната шпула
 , което не му пречи да си работи с безшумен аванс
 , което не му пречи да си работи с безшумен аванс   но моного пресуква влакното
  но моного пресуква влакното   . Последното няма нищо общо с аванса, а с малката шпула
. Последното няма нищо общо с аванса, а с малката шпула  
- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Това при какво влакно,stancom ?Щото с онези посочените : на "Катерата"съм с "Колмик К-15",а на "Силвъра"-с някакво "Тубертини",което даже май не беше обозначено точно за спининг,но не съм забелязал пресукване.Вчера напазарувах /благодаря на д-р Флекс за напомнителното!/ два мъника -" Абу Гарсия Кардинал 100 U" и "Абу Гарсия Кардинал BC UL.На едната смятам да навия "Колмик Аксиал",а на другата - "Гамакатцу G-line",пролетта ще има яко експлоатиране и ако забележа пресукване,ще докладвам те тук.

- stancom
- ще става разбирач 
Хронологично - Фокус Спин мастер 0,16мм, Бъркли фаерлайн - уж 0,14мм, Варивас премиум сърф каст 1,2, Колмик К15 0,16мм. При условие, че гонех дистанция и ползвах въртележки.

- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Начи,да чакам от "Колмик К-15"изпълнението  На "Фокус"за влакна принципно нямам никво доверение,а посочените плетеняци не ползвам - твръд привърженик съм на монофилите,най-вероятно за това,че още не ми се е случвало да залъжа с въртележка или воблерче риба над кило
 На "Фокус"за влакна принципно нямам никво доверение,а посочените плетеняци не ползвам - твръд привърженик съм на монофилите,най-вероятно за това,че още не ми се е случвало да залъжа с въртележка или воблерче риба над кило 

На "Фокус"за влакна принципно нямам никво доверение,а посочените плетеняци не ползвам - твръд привърженик съм на монофилите,най-вероятно за това,че още не ми се е случвало да залъжа с въртележка или воблерче риба над кило
- 
				LynyrdSkynyrd
- сериозен играч 

Аз ползвам това за ултралайт, но е доста над 120лв. За сега нямам проблеми с него, нямам и оплаквания. Мисълта ми е, че при шимано и дайва, ултра лайт макарите са с по широки шпули, но в ниския ценови клас не знам дали и двете марки имат нещо около 200гр.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Шимано Биомастер 1000 ? Пази го от потапяне в карстова рекаLynyrdSkynyrd написа:Аз ползвам това за ултралайт...
 Инак моят такъв точно за 120лв. го продадох на един съфорумец след няколкомесечна експлоатация
  Инак моят такъв точно за 120лв. го продадох на един съфорумец след няколкомесечна експлоатация  
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов